Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › unwanted startup (help!)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

unwanted startup (help!)

post #1 of 20
Thread Starter 
My secondary rig that used to be a Asus A7N8-VM with a 2400+ XP starts up by itself right when the power goes on.

I've tried

swapping PSUs, (to another generic one)
swapping RAM (to another generic one)
swapping CPUs (to my old XPM 2500+)
buying a new mobo (ASRock K7VM3)


and stillll....no go! any suggestions?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
post #2 of 20
you connected the power button in the wrong place?
My Shizzlez
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 4GHz P5LD2 ATi X1950 PRO 256mb 1GB Mushkin XP 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 160GB old LG Windows XP Pro NEC MultiSnync LCD1770GX 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Gaming Keyboard Thermaltake TR2-500 ugly looking Logitech MX510 
  hide details  
Reply
My Shizzlez
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 4GHz P5LD2 ATi X1950 PRO 256mb 1GB Mushkin XP 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 160GB old LG Windows XP Pro NEC MultiSnync LCD1770GX 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Gaming Keyboard Thermaltake TR2-500 ugly looking Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #3 of 20
It's just a simple bios setting, can't remember the name though. Look in the power management section and you will see it.
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #4 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Satek View Post
you connected the power button in the wrong place?
nope, checked it for both mobos over and over again

Quote:
Originally Posted by Fishie36 View Post
It's just a simple bios setting, can't remember the name though. Look in the power management section and you will see it.

can't boot = no BIOS. simple as that.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
post #5 of 20
Quote:
Originally Posted by Kipper View Post
can't boot = no BIOS. simple as that.
What do you mean by this? In your original post you're saying that the computer turns on randomly but here it looks like you're saying it doesn't boot at all....?

What Fishie was saying is in your BIOS look for a setting called "Wake On...." and disable anything starting like that and see if that helps.
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
post #6 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Remonster View Post
What do you mean by this? In your original post you're saying that the computer turns on randomly but here it looks like you're saying it doesn't boot at all....?

What Fishie was saying is in your BIOS look for a setting called "Wake On...." and disable anything starting like that and see if that helps.
um, what i meant was.....the fans are moving (hence starts) but there is no screen (therefore, no boot). And its a new mobo, so i doubt its a BIOS setting problem D=
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
post #7 of 20
Oh, well if you can't boot try to reset your CMOS either by taking out the CMOS battery or setting the CMOS reset jumper (check your manual) or maybe try your old mobo again and check its BIOS? I really don't know anything else sorry.
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
post #8 of 20
Do you get the No Signal error on your monitor? If so that means the gpu is not communicated with the monitor. To fix it try reseated your video card/trying a different one/changed the dvi cable (or vga if it is a vga gpu)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Asus M5A78L-M/USB3 XFX AMD Radeon HD 7950 Graphics Card 3GB Corsair CMX8GX3M2A1333C9 XMS3 16GB (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 1TB Hard Drive Crucial CT128M4SSD2 128GB SSD Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Professional  
MonitorMonitorPowerCase
Samsung SyncMaster BX2431 1080p PCBank PB2700 1440p IPS Be Quiet! Dark Power Pro 550W PSU  Xigmatek Giggas 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Asus M5A78L-M/USB3 XFX AMD Radeon HD 7950 Graphics Card 3GB Corsair CMX8GX3M2A1333C9 XMS3 16GB (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 1TB Hard Drive Crucial CT128M4SSD2 128GB SSD Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Professional  
MonitorMonitorPowerCase
Samsung SyncMaster BX2431 1080p PCBank PB2700 1440p IPS Be Quiet! Dark Power Pro 550W PSU  Xigmatek Giggas 
  hide details  
Reply
post #9 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Niko-Time View Post
Do you get the No Signal error on your monitor? If so that means the gpu is not communicated with the monitor. To fix it try reseated your video card/trying a different one/changed the dvi cable (or vga if it is a vga gpu)
just tried changing the cable (no spare graphics card) even though there was no "No signal error", just the monitor being in standby mode. and still no go. any other suggestion?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
post #10 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Remonster View Post
Oh, well if you can't boot try to reset your CMOS either by taking out the CMOS battery or setting the CMOS reset jumper (check your manual) or maybe try your old mobo again and check its BIOS? I really don't know anything else sorry.
tried resetting CMOS right after the first time it went this way and no change
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4300 Abit IP-35 Pro Diamond HD4870 512MB Corsair 2x2GB 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 74GB WD Raptors Windows Vista ultimate Viewsonic 20.1 Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corssair TX750W CM Cosmos S Logitech G5 F-Func 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › unwanted startup (help!)