Overclock.net › Forums › Components › Memory › New RAM Problem...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New RAM Problem...

post #1 of 16
Thread Starter 
I just got 2 sticks of Patriot 1GB DDR400 ram when I install 1 stick everything is fine but if I put in two it posts but then says detecting array and just sits there then restarts and does the same thing.
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
~~bump~~ What slots are you using??I don't know much about dfi but maybe this bump will get you some help...
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
Thread Starter 
I have tried every possible combo 1 and 3, 2 and 3, 1 and 2 and same thing also when I have both in and let the DFI board select my Multiplyer it runs fine but only runs at 860MHz
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Well I was hoping someone would jump in there and help ...Well try just stock settings.200 fsb and 1:1 ratio on the ram...I believe the 3500 is a x11 multi...See if it boots then you can tweak it from there...Wish I could help more but that is probably where I would start to check a problem..
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Thread Starter 
It tries to Detect Array when I have it at 200FSB 11multi =/
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Well are you saying it locks at detecting your sata?? Check and see if you got the right sata port enabled...Does it boot all the way to windows wih one stick??
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
Thread Starter 
with 1 stick at 200FSB x 11 Multi everything works fine runs games windows everything. put a second stick in it post the says detecting array I have no raid or anything just 1 SATA HD but if I put it to 200FSB x 4 Multi everything works fine run windows games but only at 800MHz.
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Make sure that in BIOS, somewhere, the SATA/IDE is set to "BASE" and not to "RAID"
Also, when you try both sticks separatly, do they both work?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
Thread Starter 
Yes both work when not paired with the other on 200x11
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
The NE Tsunami
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 8x 1200FSB EVGA 680i SLI A1 MSI NX8800GT 512GT Kingston DDR2 667 4GB (4x1GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD 7200RPM SATA Samsung DVD+-R SATA Win XP Pro SP2 19" Wide LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Cheapest I can find Corsair VX550W Thermaltake Tsunami Razor Diamondback 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Did you buy them as a set or separately?? Just asking to see if they are actually matched set or to different kinds of patriot.

~~edit~~Theduke,Boredom,,,???somebody jump in here with some DFI info...lol
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › New RAM Problem...