Overclock.net › Forums › Components › Computer Room / Office › Calling all Cars -- please help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Calling all Cars -- please help

post #1 of 7
Thread Starter 
Okay so I checked for bent pins and all is well . After cleaning and booting back up my PC failed to launch until I pulled out the ram . This time while its on I press F2 even though I can't see anything then shutdown PC . install one stick of ram and boot up ! Hit F1 to continue pass bios .

So I think my problems could be bios glitching out with something inside my PC disagreeing with bios ?! This only started to happen with my new GPU . GTX 780

Every time I move hardware around or take out GPU my bios wants to setup again ? -- almost like its forgetting hardware configurations
Edited by defected - 9/9/13 at 8:15pm
post #2 of 7
Thread Starter 
Oh also ran memtest for 10 hours came back 0 errors .
post #3 of 7
Failed overclock? Need to replace CMOS battery?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8400 DFI LP DK P45-T2RS eVGA GTX 650 Kingston 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2.8TB Total LG Super DVD Burner SATA VII Enterprise x64 Gateway FHD2401 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair VX550W NZXT Source 210 White Logitech G400 Razer Kabuto 
Audio
Creative Audigy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8400 DFI LP DK P45-T2RS eVGA GTX 650 Kingston 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2.8TB Total LG Super DVD Burner SATA VII Enterprise x64 Gateway FHD2401 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair VX550W NZXT Source 210 White Logitech G400 Razer Kabuto 
Audio
Creative Audigy 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
This is without an overclock . Mobo stops working after I change hardware or pull out power cords from the motherboard . Bios wants to setup every time this happens .
post #5 of 7
Have you updated your MB bios? Need to do that sometimes for newer graphic cards.
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Already updated bios . Tonight I will install an older version just to see if the PC responds well
Edited by defected - 9/10/13 at 5:50am
post #7 of 7
Thread Starter 
No help ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Computer Room / Office
Overclock.net › Forums › Components › Computer Room / Office › Calling all Cars -- please help