Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Filling problem, pump runs dry and water goes back into res when PC is off.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Filling problem, pump runs dry and water goes back into res when PC is off. - Page 2

post #11 of 15
Thread Starter 
Will try all of this, thank you.

Oh and I know this is the wrong section but worth a shot,

My RAID 0 array failed (between 2 SSDs, 840 pros), and i deleted the array and made a new one, but now it wont let me install windows on them, it says cannot install windows, something with booting and BIOS, i dont really understand, I know this is a long shot and doesnt belong here so dont mind me if nobody answers, ill repost to the right section when i find it.


thanks all, i appreciate the help greatly.
post #12 of 15
Quote:
Originally Posted by kwstag View Post

Now the question is, since the res is virtually empty while running (water is flowing through the loop), will my pump ever quiet down again since theres so much air in the res?

Thanks

...took about 1 hour or so with a new big CPU loop (3 rads, 2 pumps) to get the pumps to quieten down, a little bit of flicking the tubes also helped - I left the filler-screw-top of the rez open until things were quiet and no more bubbles showed...then sealed it, then shut the system off (in that order) for a reboot
post #13 of 15
Quote:
Originally Posted by kwstag View Post



And thats it. Such a nightmare cant get this to work, first my RAID 0 gets ruined now this lol HeLP =[

I may be wrong so I apologize ahead of time but shouldn't the res be hooked up to the center of the pump not the top. On my d5 and xspc res it pushes water out of the top barb. Could explain why it's not bleeding right and taking so long to fill.
Edited by Bigfatguy - 9/18/13 at 12:56pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.5 Asus P6x58D Premium HIS 7870 IceQ 8gigs G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Windows 7 x64 Asus ms226 Nzxt 850 
Case
Nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.5 Asus P6x58D Premium HIS 7870 IceQ 8gigs G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Windows 7 x64 Asus ms226 Nzxt 850 
Case
Nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
post #14 of 15
Quote:
Originally Posted by Bigfatguy View Post

Quote:
Originally Posted by kwstag View Post



And thats it. Such a nightmare cant get this to work, first my RAID 0 gets ruined now this lol HeLP =[

I may be wrong so I apologize ahead of time but shouldn't the res be hooked up to the center of the pump not the top. On my d5 and xspc res it pushes water out of the top barb. Could explain why it's not bleeding right and taking so long to fill.

Depends on what pump top he's running, some have both an inlet and outlet on the front and on the top edge.

The pics are too low in resolution to tell for sure.


Another thought though . . . .

I've never seen a top return to the res work without an internal tube that exits the return flow below the coolant level in the res.

The way it's set up . . . every time he turns it off, it can suck air from the res back into the system.

It'll always be noisy, never bleed completely, and darn near impossible to get filled.


Darlene
post #15 of 15
Didn't even notice the pump top. Thought it was stock until I got out of mobile view my bad...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.5 Asus P6x58D Premium HIS 7870 IceQ 8gigs G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Windows 7 x64 Asus ms226 Nzxt 850 
Case
Nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.5 Asus P6x58D Premium HIS 7870 IceQ 8gigs G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Windows 7 x64 Asus ms226 Nzxt 850 
Case
Nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Filling problem, pump runs dry and water goes back into res when PC is off.