Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Can someone help me ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Can someone help me ?

post #1 of 9
Thread Starter 
Hi all, recently I started having an issue with my monitor, or my GPU ( I don't know which of it is broken actually ), anyway when the screen is coffee or dirt colored, like I don't know in racing games or something, purple pixels appear and begin to seizure around it. I took a ss of the picture..
Also sorry if I posted this in the wrong sub-board, I'm very much new to the site..

http://postimg.org/image/xcl6yxou3/

I guess if you can't see it, the issue is with my monitor ? I'm using a LG E2240S 1080p monitor.
post #2 of 9
sounds like a gpu problem, what card are you using?
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
What gpu do you have?
And is it overclocked. And what temps are you seeing with it?

That sounds like more of a gpu problem
If you are using an improper adapter for your monitor then some issues could arise from that.
post #4 of 9
Thread Starter 
I am using a GTX 460 GPU, on its stock GIGABYTE clocks ( 715 / 1430 ), I held it at 815 / 1630, but I knocked it down after her stock vents fried and I ended up ghettoing two 80mm fans on it..
post #5 of 9
how are the temperatures looking after ghetto rigging it?
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by szeged View Post

how are the temperatures looking after ghetto rigging it?
With new paste, it is on 60c on full load maximum, furmark bumps it to about 65.
post #7 of 9
well then the temps seem to be in check, could be that the gpu is just starting to show its age and begging to be retired lol
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by szeged View Post

well then the temps seem to be in check, could be that the gpu is just starting to show its age and begging to be retired lol

Well, I could always turn the video to the integrated HD 4290 and try it to see if it occurs again. If so, the monitor is probably going to die, if not the card... Luckily my cousin is going to hopefully send me a 560Ti, free of charge (after he gets his GTX780)
post #9 of 9
yeah try the integrated, if it still does it, it might not be the gpu then.
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
LEGION
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700K ASUS Maximus VIII Impact EVGA GTX TITAN X G.skill 16gb 3200 ddr4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 pro 250gb Samsung 840 evo 250gb Samsung 840 evo 250gb Ice kings magic. 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 10 Wasabi Mango 42" 4k Corsair k70 EVGA 1000w P2 
CaseMouseAudio
Caselabs Mercury S3 Razer naga :( sennheiser HD 558 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Can someone help me ?