Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5870 - odd screen flickering/refreshing ingame
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5870 - odd screen flickering/refreshing ingame  

post #1 of 4
Thread Starter 
Hi everyone. smile.gif

I just built by girlfriend this rig and she said it had flickering ingame. Expecting it to be a vsync issue I'm down for the weekend and had a look and it seems to be a consistent issue across all games. Like I can see the screen refreshing...(can get a picture if I need to)

Now, I used the 5870 in my current rig until I got my 770 and I never experienced this issue, it's almost like when you have the screen refresh rate set wrong, and it has humming lines all down the screen but everything I can see is correct. I've tried a series of older drivers and reseating the card (along with the PCI-E power connectors) to no avail.

I've also noticed (and she said) that when the PC is idle or in game, it seems random, there will be a beep from the PC lasting about 2 seconds. The motherboard has no speaker attached and the only other thing that I know can beep in the PC is the graphics card. Seems completely random, sometimes it happens, sometimes it doesn't. GPU, CPU, and GPU VRM temperature are all well within safe limits and I replaced the paste on the GPU probably around 3 months ago. It also seems to get less FPS in Minecraft on lower settings than I used at a smaller resolution.

Could this be a sign of a card on it's way out? I do have a GTX 480 that I could swap it with, but that's at home and she lives a fair few miles away so I won't be able to test it this weekend.

Any ideas?

Thanks guys & girls!

Edit: Just thought, the only thing that's changed since I used it on my PC is the fact that here I'm using a VGA cable with a DVI to VGA adapter, maybe that's causing the issue? Going to goto town tomorrow to try and locate a DVI cable to test it with, if it is that then I will be surprised but stranger things have happened. tongue.gif
Edited by SmokinWaffle - 9/27/13 at 10:57am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
post #2 of 4
Thread Starter 
Bump!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
post #3 of 4
Thread Starter 
Bump, been reading and think it could be the DVI > VGA adapter/VGA cable causing it. Any input?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
post #4 of 4
Thread Starter 
Turns out it was the DVI > VGA adapter/VGA cable. Got a new DVI cable and used that, all gone!

Locked.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
This thread is locked  
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5870 - odd screen flickering/refreshing ingame