Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs - Page 1004

post #10031 of 12467
Any other power supply just to ensure thats not the cause?

Also, can you disable the auto restart BSOD feature so that you can get a good look at the code?

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/help-troubleshoot-the-blue-screen-of-death-by-preventing-automatic-reboot/
Boinzy 2017
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k 4.2Ghz Gigabyte GA-Z77-DS3H  EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, 06G-P4-6163-KR... G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
TOSHIBA X300 HDWE160XZSTA 6TB 7200 RPM Samsung 850 Evo 250GB Cooler Master 212+ Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer GN246HL 144hz Nixeus Moda Pro Mechanical Keyboard Cherry MX B... Antec Earthwatts 650W Thermaltake Chaser A41 
MouseAudio
Logitech G400 Bose Companion 2 
  hide details  
Reply
Boinzy 2017
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k 4.2Ghz Gigabyte GA-Z77-DS3H  EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, 06G-P4-6163-KR... G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
TOSHIBA X300 HDWE160XZSTA 6TB 7200 RPM Samsung 850 Evo 250GB Cooler Master 212+ Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer GN246HL 144hz Nixeus Moda Pro Mechanical Keyboard Cherry MX B... Antec Earthwatts 650W Thermaltake Chaser A41 
MouseAudio
Logitech G400 Bose Companion 2 
  hide details  
Reply
post #10032 of 12467
Quote:
Originally Posted by schuck6566 View Post

Final note, my main system, I just tried some things.Was almost 4Gb usage before anything being done. Closed steam app,(200 meg usage drop) closed GeForce Experience(almost another 180-200),closed printer app(2meg) Windows defender seems to be about 160-200Mg idle when downloading running add another 50/70. NOW with Defender idle and side bar open with 3 apps(aprox 200megs) my Windows 10 is using 3180Megs to run and also play an album in Windows media player. NO graphic intense activity or cpu intensive app. but the system's using 19% of 16Gb of ram. Opening resourse monitor and Firefox(3tabs) jumped it to 22% Here's a pair of shots to give some idea's of usage.
P.S. note how the nvidia streaming is still using memory even though the experience app was closed? Or that SKYPE is using memory? LOL it's a PITB to disable each and every thing seperately.rolleyes.gif

My Xeon system is running a fresh install of Windows 8.1, aside from my games it only has AVG Antivirus and MS Office.
I just booted up the system and checked the idle RAM usage, and it's only using 943MB with 3.0GB available, so it seems pretty healthy.
Although that was with AVG running, I disabled that and usage dropped down to 765MB.
Don't have time right now but I'll do testing later and see if that helped.
post #10033 of 12467
Did some more GTA5 testing with antivirus disabled, but the problem still exists. It's not terrible because the gameplay is mostly pretty smooth and only starts to spazz out in certain areas of the map. Although now I'm starting to think that it's an issue with the mechanical hard drive I'm using because it starts reading like crazy when the game spazzes out. Might do some testing in that area next.
post #10034 of 12467
Quote:
Originally Posted by PooPipeBoy View Post

Did some more GTA5 testing with antivirus disabled, but the problem still exists. It's not terrible because the gameplay is mostly pretty smooth and only starts to spazz out in certain areas of the map. Although now I'm starting to think that it's an issue with the mechanical hard drive I'm using because it starts reading like crazy when the game spazzes out. Might do some testing in that area next.
OR it may be trying to access virtual memory because not enough ram is available??? (Hint: page file on HDD,virtual memory that gets writen to when ram is full...) My final comment on GTA5 http://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/grand-theft-auto-v/12455 If your running it on anything bove the minimum settings, it's gonna stutter and freeze. 4 is minimumra recomended,8 is recomended for full usage. (game debate says U can get away with 6Gb) U R accessing large parts of a world quickly, that means ram. The other issue MAY be lack of hyperthreading. the recomended cpu's either have HT,or in AMD's case have 8 cores.
Edited by schuck6566 - 7/21/16 at 8:34am
post #10035 of 12467
anyone interested, just ck'd some scores on firestrike. They had my scores from before I upgraded the ram and just afer. e5450 @ base clock with evga gtx950 2Gb @ defaults, the 4 matching gskills @1066MHz beat the mixxed set of 2x2gb nanya &2x2Gb msi ram sticks @ 800MHz by aprox 150 points.I'd also replaced the psu during that time, but I think my point is still there. (5490's vs 5640's)
Edited by schuck6566 - 7/21/16 at 8:35am
post #10036 of 12467
Quote:
Originally Posted by kiryl View Post

Hello everyone. I have installed Xeon E5420 (SLBBL) on my Asus P5B mobo and as probably expected I have some issues with stability.
I have latest BIOS with required XEON microcodes installed.On default settings, after clearing CMOS and resetting BIOS settings I can start my computer and log in into Windows but after few minutes, 8 or something I get BSOD. Sometimes related to NTFS file system, sometimes something else.
Some more details regarding my machine
- RAM DDR2 Geil 800MHz
- 480 Tagan PSU

According to my mobo specs, the maximum FSB it can run on is 1066 but default FSB after installing E5420 is 1333. As I understand this is causing my RAM to work on a higher speed. I can lower it below 800MHz but still BSOD appears.

It's seems to work only after manual lowering the FSB CPU Frequency from 333 to 266 MHz, which gives me exactly 1066MHz FSB but then still the overall speed of CPU in best case is lowered to ~2GHz. Should I made some changes in BIOS?

According to this page my motherboard should work
http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/#asus

I hope I've described everything correctly.
Your help and suggestions will be very appreciated. Cheers.
Some poss idea's, set memory multiplier@ 2.0(will give ram speed of 666MHz@ base cpu clock) set cpu for base clock manually,DISABLE speed-step,EIST,C1,ect. Make sure the cooler is seated on the cpu properly and no heat issues. DOWNLOAD cpu-z and make sure sse4.1 is showing as enabled on the xeon.(With old codes,some xeon's will load but won't have all features enabled) Also, a few of the P5B sub boards(ASUS P5B-VM DO,ASUS P5B-Plus,ASUS P5B Premium) only supported the 1066FSB officially,and P5B-Premium only seems to support 65nm cpu's. So if your board is 1 of those, U may encounter additional issues that U have to work around in the bios. Others on here can help ya more with that. smile.gif LOL, I'm more of a hardware kinda guy,when the software starts getting too complicated,I ask for help.biggrin.gif
post #10037 of 12467
@all

For whatever reason S775 boards seem very picky when it comes to ram.
For instance I just bought another 2x2GB kit to play with. Even though it was replacing a similar kit, I had to do a BIOS reset, remove all the ram then add I stick, reboot then power down and move it to another slot before it was recognised. Then I had to power down and add the second stick, adjusted voltage and timings and it is all working fine now.
I think I'm becoming a ram junkie. I now have kits of OCZ Reaper, Corsair XMS2, Team Xtreem Dark, and Kingston HyperX - all PC2-8500.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
post #10038 of 12467
@kyril

What P5B board is it exactly and what BIOS is it running and where did you get the modified BIOS from?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
post #10039 of 12467
Whats going on peoples of oc.net. Just did the mod to an e5450 on an asrock g31m-s motherboard with latest bios and win 7 ultimate.

The mod was super simple with no hiccups except for my computer now says that my speakers are not plugged and icons are greyed out in playback devices menu. i checked the bios and on board audio is enabled for rear and front panel.
i have the latest drivers installed and this only happened after the xeon install. any help or leads in the right direction would be appreciated
post #10040 of 12467
Quote:
Originally Posted by Revhead View Post

@all

For whatever reason S775 boards seem very picky when it comes to ram.
For instance I just bought another 2x2GB kit to play with. Even though it was replacing a similar kit, I had to do a BIOS reset, remove all the ram then add I stick, reboot then power down and move it to another slot before it was recognised. Then I had to power down and add the second stick, adjusted voltage and timings and it is all working fine now.
I think I'm becoming a ram junkie. I now have kits of OCZ Reaper, Corsair XMS2, Team Xtreem Dark, and Kingston HyperX - all PC2-8500.

Not that i disagree with you, because i have no idea of what is the norm with S775 motherboards, but my P5Q3 (P45 / ICH10R) never had any issues with 2x2GB Corsair 1333MHz or the new 2x4GB Crucial Ballistix Sport 1600MHz which is running at 1333 since bought (but i tried 400FSB/1600MHz too), and that is with both E8500 or my X5460 Xeon.



Quote:
Originally Posted by 910ctane View Post

Whats going on peoples of oc.net. Just did the mod to an e5450 on an asrock g31m-s motherboard with latest bios and win 7 ultimate.

The mod was super simple with no hiccups except for my computer now says that my speakers are not plugged and icons are greyed out in playback devices menu. i checked the bios and on board audio is enabled for rear and front panel.
i have the latest drivers installed and this only happened after the xeon install. any help or leads in the right direction would be appreciated

Maybe something got moved/bumped/unplugged during the Xeon install, did you unplug-plug any audio-related cables? Do you have more than one jack for sound, and if yes does the motherboard/util shows all jacks as unplugged? Is everything all right in the Device Manager, have you tried to "Scan for hardware changes"? Have you tried clearing CMOS via the jumper and/or turning the card off and on again in BIOS?
Edited by JohnnyG01 - 7/21/16 at 2:28pm
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs