Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs - Page 1007

post #10061 of 12463
Quote:
Originally Posted by RKDxpress View Post

Johnnygo1 why not bumb your v core to 1.35 and try for a higher CPU multiplier? X5460 is rated to 1.35 from Intel. I, m not suggesting just asking.

I'm not trying to reach some level of OC, to be honest the CPU has been working stock since i bought it, besides from the tests i did just to satisfy my curiosity on the clocks i can get out from it.
The reason i stopped at around 4.3GHz back in 2015 is that i was getting 80-85c during the IntelBurnTest at that point, so there was not any point of going for more, i didn't like my CPU cooking really.
Also i remember seeing something like 140 amps or 140 watts, i don't remember which, and i thought that this is A LOT for the size of these surface areas the PC has (have you seen the size of a cable rated for 140 Amps?)

BTW, yesterday i was getting around 55c at 3.8GHz while gaming, but got 67c at 5x IntelBurnTest!
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
post #10062 of 12463
Quote:
Originally Posted by RKDxpress View Post

Johnnygo1 why not bumb your v core to 1.35 and try for a higher CPU multiplier? X5460 is rated to 1.35 from Intel. I, m not suggesting just asking.

I'm not trying to reach some level of OC, to be honest the CPU has been working stock since i bought it, besides from the tests i did just to satisfy my curiosity on the clocks i can get out from it.
The reason i stopped at around 4.3GHz back in 2015 is that i was getting 80-85c during the IntelBurnTest at that point, so there was not any point of going for more, i didn't like my CPU cooking really.
Also i remember seeing something like 140 amps or 140 watts, i don't remember which, and i thought that this is A LOT for the size of these surface areas the PC has (have you seen the size of a cable rated for 140 Amps?)

BTW, yesterday i was getting around 55c at 3.8GHz while gaming, but got 67c at 5x IntelBurnTest!

I am getting errors when i try to post/edit/whatever. I reseted my Router which has given me a new IP (that's the type of ADSL i got), but still the same...
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
post #10063 of 12463
OK. Understand I, m not getting a big performance differance at that level but I am able to keep it cooler. Off to bed good night.
post #10064 of 12463
Quote:
Originally Posted by JohnnyG01 View Post

I'm not trying to reach some level of OC, to be honest the CPU has been working stock since i bought it, besides from the tests i did just to satisfy my curiosity on the clocks i can get out from it.
The reason i stopped at around 4.3GHz back in 2015 is that i was getting 80-85c during the IntelBurnTest at that point, so there was not any point of going for more, i didn't like my CPU cooking really.
Also i remember seeing something like 140 amps or 140 watts, i don't remember which, and i thought that this is A LOT for the size of these surface areas the PC has (have you seen the size of a cable rated for 140 Amps?)

BTW, yesterday i was getting around 55c at 3.8GHz while gaming, but got 67c at 5x IntelBurnTest!

I am getting errors when i try to post/edit/whatever. I reseted my Router which has given me a new IP (that's the type of ADSL i got), but still the same...
OMG! I gotta make this joke! maybe adblock put a curse on ya for makin a suggestion to me a couple pages back when Idared complain about scripts/and crashes? Seriously, I have no clue. More problems with flash and java on this site maybe?
post #10065 of 12463
Well it seems to be the site faults, i have been visiting (keeping a tab permanently open actually) for some days now, everyday, and this is the first time i am getting these "We're sorry, but there's been an error in our system, and we can't complete your request." errors.

I closed tabs and reopened, logged out and in, restarted Waterfox/Router and still. Everything else (other sites) works fine of course.
IDK, maybe its something like site maintenance/updating/whatever? Maybe its something in my end/ISP that is affecting only the region where this sites servers are? I don't know, i'm not much of a web pages guy...

But i'm sure in a coupe of hours or tomorrow things will be ok again.
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
post #10066 of 12463
Quote:
Originally Posted by JohnnyG01 View Post

Well it seems to be the site faults, i have been visiting (keeping a tab permanently open actually) for some days now, everyday, and this is the first time i am getting these "We're sorry, but there's been an error in our system, and we can't complete your request." errors.

I closed tabs and reopened, logged out and in, restarted Waterfox/Router and still. Everything else (other sites) works fine of course.
IDK, maybe its something like site maintenance/updating/whatever? Maybe its something in my end/ISP that is affecting only the region where this sites servers are? I don't know, i'm not much of a web pages guy...

But i'm sure in a coupe of hours or tomorrow things will be ok again.
LOL, I tried to edit my last post to include the fact it told me the "Sorry,ect,ect,ect,..." when I posted, but it wouldn't let me post again. So I figured I'd try now.I'm thinking maybe maintenance also.Edit: Now seems fine. thumb.gif
post #10067 of 12463
Anyone interested,here's my e5450 on the ep35-ds3r by gigabyte. bios cpu voltage is 1.456* for max in system cpu voltage of 1.408 on a 3.91 clock. This is using 1066 memory with the memory multiplier set@ x's2.0 so after fsb/cpu overclock memory speed is 1064. Minimum cpu voltage drops to 1.344 underload @ times.smile.gif
post #10068 of 12463
Quote:
Originally Posted by schuck6566 View Post

Anyone interested,here's my e5450 on the ep35-ds3r by gigabyte. bios cpu voltage is 1.456* for max in system cpu voltage of 1.408 on a 3.91 clock. This is using 1066 memory with the memory multiplier set@ x's2.0 so after fsb/cpu overclock memory speed is 1064. Minimum cpu voltage drops to 1.344 underload @ times.smile.gif

1.456V sounds high but not unreasonably high to my noob ears, but that 60mV voltage drop (or Vdroop as you guys call it) under load is ridiculous for this type of boards!
I never understood how hardware of this tier, that can run to the GHz ranges and can control Vcore in 6.25mV steps (in my MB), can't afford a good enough feedback loop to keep that voltage within tighter values! Its crazy if you think about it really, from an electronics design standpoint....
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
post #10069 of 12463
I've been reading a whole lot of this entire thread and it really got me into the whole mod. I ended up building a computer out of all used parts and I have everything up and running just nicely. I even got my x5460 to 3.9 Ghz and stable in most situations. Gaming performance has been a wonderful improvement as I can feel a huge difference from this pc vs a stock Pavilion I bought a couple years back. And it was an absolute blast, I didn't think I'd have this much fun putting all of this together and finding all of the parts to use! However, I have had nothing but issue after issue after issue with this pc and I'm wondering if anyone else has had a lot of issues along the way in building their LGA 771 to 775 builds.

This may not be the place to put up all of the issues I've encountered but I would like to see if it's me being ignorant on this build or if it's a common occurrence. Thanks! thumb.gif
post #10070 of 12463
Quote:
Originally Posted by Ophicleide View Post

I've been reading a whole lot of this entire thread and it really got me into the whole mod. I ended up building a computer out of all used parts and I have everything up and running just nicely. I even got my x5460 to 3.9 Ghz and stable in most situations. Gaming performance has been a wonderful improvement as I can feel a huge difference from this pc vs a stock Pavilion I bought a couple years back. And it was an absolute blast, I didn't think I'd have this much fun putting all of this together and finding all of the parts to use! However, I have had nothing but issue after issue after issue with this pc and I'm wondering if anyone else has had a lot of issues along the way in building their LGA 771 to 775 builds.

This may not be the place to put up all of the issues I've encountered but I would like to see if it's me being ignorant on this build or if it's a common occurrence. Thanks! thumb.gif

My X5460 upgrade was smooth and easy, no issues at all.

Maybe a detailed description of your hardware/software and those issues you mention could help people to troubleshoot your problems wink.gif

PS
That "stable in most situations" you mention could be the issue (amongst 100 other things ofc): a PC that crashes a lot can break an OS and make it behave weirdly... Also not all instabilities lead to crashes, borderline stability of memory can be unnoticed and cause no hard crashes, but it can corrupt OS and other files and create trouble (i speak from experience on this one)...
Edited by JohnnyG01 - 7/25/16 at 10:24pm
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
Thy Old Lady
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5460 Asus P5Q3 (P45/ICH10R) Sapphire R9 270X Dual-X 2GB OC Crucial Ballistix Sport 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston SSDNow 40GB Westrn Digital WD20PURX Purple 2TB Thermaltake Big Typhoon (GPU) Raijintek Themis (CPU) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 LG Flatron IPS235 Corsair TX750W Coolermaser Elite 332 
Other
Cat 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs