Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs - Page 1032

post #10311 of 12435
Quote:
Originally Posted by schuck6566 View Post

the temp program U R sing, is it reading the tjmaxx as 85, or 100 degrees C? If 85, then 75 is an accurate if kinda warm temp, if 100 then the actual temp of a 75degree reading is only 60 degrees.rolleyes.gif
i've set minus 15 as an offset. what should i assume?
post #10312 of 12435
Quote:
Originally Posted by mehks View Post


i've set minus 15 as an offset. what should i assume?
U set it right. it's a little warm for my taste, but I don't do much o.C.'n with air. My xeon is on water. U need to get a better opinion from those on air. What R U using for the paste? (some of the artic silver's take forever to "cure" & give highly variable readings unti they do)smile.gif Edit: temps were also why I switched from the x5470 (@120watts) to the e5450(@80watts) the 5470 was base clock of 3.3, but oc'd to 3.6, (the e5450 base @ 3.0 )it still ran the same temps as my 5450 does @ 3.95 and the 5450 draws less power for the higher clock to be stable.tongue.gif
Edited by schuck6566 - 8/24/16 at 9:21am
post #10313 of 12435
I was about to mention the tjmaxx setting as those temperates seem very high unless the ambient temperate is roasting hot.

Also, did you read the core temperatures or the CPU temperature? Everyone seems to go by core temps.... You should be able to raise Vcore and frequency higher than you have before you hit mid 70s in temp.

I mentioned the ram because if you have 1066 ram you might as well set it to run a lot faster than 706....

EDIT: Please note I started writing this before you guys made the last couple of posts! haha
Edited by Rich22 - 8/24/16 at 10:03am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #10314 of 12435
My E5450 is less power hungry chip, but just for comparison these are my temps using cheap air cooling in a fairly poorly ventilated case. 20% overclock, @3.6. Vcore under full load= 1.26, in BIOS the cpu is set to 1.34v.

Idle: 29-32 across the cores
Full load all cores: 53-59
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #10315 of 12435
Quote:
Originally Posted by schuck6566 View Post

U set it right. it's a little warm for my taste, but I don't do much o.C.'n with air. My xeon is on water. U need to get a better opinion from those on air. What R U using for the paste? (some of the artic silver's take forever to "cure" & give highly variable readings unti they do)smile.gif Edit: temps were also why I switched from the x5470 (@120watts) to the e5450(@80watts) the 5470 was base clock of 3.3, but oc'd to 3.6, (the e5450 base @ 3.0 )it still ran the same temps as my 5450 does @ 3.95 and the 5450 draws less power for the higher clock to be stable.tongue.gif
After starting the computer, let all the little programs run.(Windows update,antivirus update,ect.,) after about 20 mins or so, then open the temp monitor program. Let the comp sit & run with it open but nothing else running, with the computer case OPEN.(maximum air flow) After a half hour or so of just sitting idle, see what the lowest core temps are. If they aren't down to @ least 40 degrees, then U should either ck the placement of the cooler, or the amount of paste at the least.
post #10316 of 12435
Hello guys, after flashing the bios the computer is booting up properly. Thank you! However i have another question ( biggrin.gif )

The cpu cooler fan is working at 100% even when the computer is at idle. Before flashing the bios it was running at like 800-1000 rpm but now it is 100% all of the time.

Could you please advised me how to change that to the previous settings. From bios i was not able to see temps below 40 degrees so it was not much of a help( as it is at 25 at idle and the first option to control the fan is at 40..). Again i would appreatiate your help! Thanksss

That are the only available options:

fanseepd.jpgfree photo hosting


I mean with speedfan i kinda can control but after every restart it loses its settings and again goes to 100% speed... Also one more thing- the processor is running at 3170 everything on default.. the stock should be 3158.. god damn is it again the bios biggrin.gif
Edited by shhek0 - 8/25/16 at 2:39am
AMD
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Crosshair VI Hero ASUS Strix RX 580 8GB 2 x 8 GB Corsair Vengeance RGB  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung HDD 500GB Kingston SSD 240GB UV400 AMD Wraith Spire LED 2x NF-S12B redux 1200rpm  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Philips 190C 1280x1024 lol  А4tech Bloody B418 Corsair CX650M 
CaseMouse
Deepcool Tesseract BF Steelseries Rival 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5460 MSI P35 Neo ATI Radeon HD3850 256MB DDR3 8 GB DRR2 800Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250 GB Hitachi 7200rpm 8MB ID-Cooling SE-213v2 Windows 7 Asus VW190DE 
Power
Raidmax GPC-500 
  hide details  
Reply
AMD
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Crosshair VI Hero ASUS Strix RX 580 8GB 2 x 8 GB Corsair Vengeance RGB  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung HDD 500GB Kingston SSD 240GB UV400 AMD Wraith Spire LED 2x NF-S12B redux 1200rpm  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Philips 190C 1280x1024 lol  А4tech Bloody B418 Corsair CX650M 
CaseMouse
Deepcool Tesseract BF Steelseries Rival 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5460 MSI P35 Neo ATI Radeon HD3850 256MB DDR3 8 GB DRR2 800Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250 GB Hitachi 7200rpm 8MB ID-Cooling SE-213v2 Windows 7 Asus VW190DE 
Power
Raidmax GPC-500 
  hide details  
Reply
post #10317 of 12435
Quote:
Originally Posted by shhek0 View Post

Hello guys, after flashing the bios the computer is booting up properly. Thank you! However i have another question ( biggrin.gif )

The cpu cooler fan is working at 100% even when the computer is at idle. Before flashing the bios it was running at like 800-1000 rpm but now it is 100% all of the time.

Could you please advised me how to change that to the previous settings. From bios i was not able to see temps below 40 degrees so it was not much of a help( as it is at 25 at idle and the first option to control the fan is at 40..). Again i would appreatiate your help! Thanksss

That are the only available options:

fanseepd.jpgfree photo hosting


I mean with speedfan i kinda can control but after every restart it loses its settings and again goes to 100% speed... Also one more thing- the processor is running at 3170 everything on default.. the stock should be 3158.. god damn is it again the bios biggrin.gif
Disabled the fan runs full speed all the time,try it on 45 or 50 so it will only kick in when the cpu reaches those temps. (I suggested 50, because even in bios you are showing a temp of 43 for cpu, and I'm not sure if it's based on cpu or system.Pretty sure cpu) LOL, My bios will push core clocks higher if needed for intense operations,so a start up of 3.170 on a 3.160 is acceptable if all else is working. try running this, and posting a screen shot for us. http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
post #10318 of 12435
Here is the screenshot:
requested.JPG 198k .JPG file


I will try to set it to 45 or 50 and see how it goes.
AMD
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Crosshair VI Hero ASUS Strix RX 580 8GB 2 x 8 GB Corsair Vengeance RGB  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung HDD 500GB Kingston SSD 240GB UV400 AMD Wraith Spire LED 2x NF-S12B redux 1200rpm  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Philips 190C 1280x1024 lol  А4tech Bloody B418 Corsair CX650M 
CaseMouse
Deepcool Tesseract BF Steelseries Rival 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5460 MSI P35 Neo ATI Radeon HD3850 256MB DDR3 8 GB DRR2 800Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250 GB Hitachi 7200rpm 8MB ID-Cooling SE-213v2 Windows 7 Asus VW190DE 
Power
Raidmax GPC-500 
  hide details  
Reply
AMD
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Crosshair VI Hero ASUS Strix RX 580 8GB 2 x 8 GB Corsair Vengeance RGB  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung HDD 500GB Kingston SSD 240GB UV400 AMD Wraith Spire LED 2x NF-S12B redux 1200rpm  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Philips 190C 1280x1024 lol  А4tech Bloody B418 Corsair CX650M 
CaseMouse
Deepcool Tesseract BF Steelseries Rival 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5460 MSI P35 Neo ATI Radeon HD3850 256MB DDR3 8 GB DRR2 800Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250 GB Hitachi 7200rpm 8MB ID-Cooling SE-213v2 Windows 7 Asus VW190DE 
Power
Raidmax GPC-500 
  hide details  
Reply
post #10319 of 12435
Quote:
Originally Posted by shhek0 View Post

Here is the screenshot:
requested.JPG 198k .JPG file


I will try to set it to 45 or 50 and see how it goes.
U might also want to try setting the cpu voltage in bios down a little bit ( say 1.2850 or 1.30 or about that to start with the lower clocks.) if it works there & is stable U may want to enable C1E in the bios, that will let the cpu clock down to lower speeds when idle. lower voltages = lower temp.wink.gif Edit: Another member with a x5460 has it @ 3.4 using 1.272 Vcore in bios, so the 1.27* is a good place to start from the looks. thumb.gif
Edited by schuck6566 - 8/25/16 at 2:42pm
post #10320 of 12435
whats the best motherboard you can get for lga 775? No only as raw overclocking but for highest Pci-e version and ddr version and sata3, if it's possible
Edited by mehks - 8/26/16 at 11:01am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs