Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs - Page 979

post #9781 of 12470
Quote:
Originally Posted by Ellenberg View Post

Hey Guys,
i cant modify my BIOS from my Asrock. The MM-Tool say i dont have enough space.
Can anybody do that for me ?

I bough a Xeon E5410 and i have a Asrock 4core/1330 full HD. It will be nice if my C2D E8200 works too.


http://www.asrock.com/mb/ATI/4Core1333-FullHD/

I hope you can help me.

Did you delete all the old microcodes first before adding the new ones?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #9782 of 12470
Quote:
Originally Posted by Rich22 View Post

After it was universally agreed that my E5450 should be able to run at less than 1.3625Vcore when overclocked to 3.6GHz, I've tried lowering it...

1.3 crash right out of Windows running Prime blend, screen freeze
1.3125 ditto, except I turned back on auto restart
1.325 Prime blend crashed after about 40 minutes but didn't take out windows, just stopped responding
1.3375 Prime blend 30 mins and counting

At least it runs cool- it's pretty warm in here right now , and core temps vary between 46-56, averaging 48/49 (as measured over the prime run so far). Just realised that the fans are only set to 70% too.....

EDIT: By the way, with Vcore at 1.325 it droops as low as 1.248.
At 1.3375 it droops to 1.264

VID is listed at 1.25
ROTFL, I decided to try the 5470 in my gigabyte again so I could give the vostro a try with the e5450. My x5470 is whacked because no mater WHAT voltages i play with,I can't get it stable above 3.61Ghz. @ that it's min temp is 37 celcius in a 72 degree room. Soon as I start going up, it starts having "hardware failure" in prime 95. I'm able to get the e5450 up nice on that board.Shame it don't play well with the Vostro either. rolleyes.gif I even tried different multiplier's to reach 3.8 and it made no difference.Still crashed in less then a half hour.(some times in the first test or 2) I added a pic of the pig @ rest. Going to swap back to my 5450 for better speeds with less heat on here. smile.gif
Edited by schuck6566 - 6/13/16 at 2:11pm
post #9783 of 12470
Did you up all the voltages, nb, sb, etc etc? Even with loose ram the X5470 wouldn't do 4.0? What a duff chip!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #9784 of 12470
Your board runs cool so you could probably hit it with more voltage... And how high did you go on the vcore? The temps aren't high in the pic you show, not really
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #9785 of 12470
Quote:
Originally Posted by Ellenberg View Post

Hey Guys,
i cant modify my BIOS from my Asrock. The MM-Tool say i dont have enough space.
Can anybody do that for me ?

I bough a Xeon E5410 and i have a Asrock 4core/1330 full HD. It will be nice if my C2D E8200 works too.


http://www.asrock.com/mb/ATI/4Core1333-FullHD/

I hope you can help me.

No guarantees. Try this . . .

EDIT: Updated BIOS attached in later post. Use it instead please.
Edited by Revhead - 6/15/16 at 3:56pm
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5470 Gigabyte GA-EP45-UD3P Palit GTX 260 OCZ Reaper DDR2 1066 5-5-5-15 4x2GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
LITEONIT LCT-128M3S SAMSUNG HD502HJ ASUS DRW-24D5MT Zalman CNPS9900 Max 
CoolingOSMonitorPower
5 x 120mm Bitfenix Spectre Black  W7 Ultimate 64 bit ASUS VH222 Antec 650w Earthwatts 
CaseOther
DeepCool Tesseract BF Mid Tower Case USB 3.0 5GB/s 2 Port HUB 20 Pin Port PCi-E Addo... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 Asus P5Q Gigabyte GTX 570 SOC OCZ DDR2 1066 Platinum 2 x 2GB 
RAMCoolingOSPower
Kingston HyperX 2 x 1GB DeepCool Gammaxx 400 W7 Ultimate 64 bit CoolerMaster Thunder 700W 
Case
Cooler Master Centurion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon L5430 Gigabyte GA-G41MT-D3 Integrated Intel Graphics Media Accelerator X45... 2 x 4GB Corsair XMS3 
CoolingOSCaseOther
ID-COOLING Denmark Series DK-03 Amahi Gigabyte GZM2 4 Port USB 3.0 PCI-E Card 
  hide details  
Reply
post #9786 of 12470
Quote:
Originally Posted by Rich22 View Post

Your board runs cool so you could probably hit it with more voltage... And how high did you go on the vcore? The temps aren't high in the pic you show, not really
Even with 1.45xxV in bios keeping the chip 1.290 - 1.312V under heavy load and 1.366 idle it couldn't get a stable @ 3.66 ,.67,or 3.69Ghz. It crashed harder then if I'd cut off it's favorite fix after a 3 day weekend! biggrin.gif the 1.290V is VERY random dips.Mostly .312-320 FSB voltage increased +.3,MCH upped +.1, RAM Voltage +.2 Oh, I DID try going up to 1.47 in bios, the chip crashed 2 processors during the first test. rolleyes.gif
Edited by schuck6566 - 6/13/16 at 5:20pm
post #9787 of 12470
What will you do with that chip now? Sounds like scrap if it won't stay stable at those low speeds. Personally I'd just give it 1.55V in BIOS, wouldn't care if I degraded it! rolleyes.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #9788 of 12470
Quote:
Originally Posted by Rich22 View Post

What will you do with that chip now? Sounds like scrap if it won't stay stable at those low speeds. Personally I'd just give it 1.55V in BIOS, wouldn't care if I degraded it! rolleyes.gif
It runs fine @ stock speed, I'll just hold on to it 'till I get a board this will work on with NO overclock options.Then dump a 3.33 quad into it. smile.gif make a nice little comp for someone who only does movie watching/FB games, that type of thing.
post #9789 of 12470
At least do a little suicide run to see if it can run at 10 x 400fsb 1:1 ram wink.gif

Potentially the RAM or the board could be holding it back, would be interesting to test that...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5450 Asus P5B Deluxe Wifi AP 9600GT 4 GB Buffalo Firestix 
Hard Drive
850 EVO SSD 
  hide details  
Reply
post #9790 of 12470
Quote:
Originally Posted by Rich22 View Post

At least do a little suicide run to see if it can run at 10 x 400fsb 1:1 ram wink.gif

Potentially the RAM or the board could be holding it back, would be interesting to test that...
LOL, I'll try it again without the side panel on. It did run but shut down shortly after startup. Was why I was trying for lower settings.I'd just put the panel back on so figured heat maybe had something to do with it.(460Watt Dell PSU) Dang it! It's 7 mins into prime 95 @ 4.0 with bios set @ 1.437 volts. running volts under load between 1.280 & 1.312 averaging 1.295/1.312 Now I'm gonna have to listen to the fan if it doesn't crash. (the 5450 was Sooo quieter!) LOL Edit: Hah! fatal error 10 mins in(core crash, will try upping cpu voltage a bit more) Edit#2: Ok, seems the PSU isn't up to the draw @ anything above 1.45ish (kinda understand,base settings = 120watt processor + 125watt video card + 4 sticks ddr2 +.2volts(2.0volts) 2x120MM fans,sata hdd,and overclocks.) only 460watt dell psu. gonna swap with a 520 insignia when I get a chance. smile.gif Then I'll try again.
Edited by schuck6566 - 6/13/16 at 7:27pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [MOD] LGA775 Support For LGA771 Xeon CPUs