Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Irritating problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Irritating problem

post #1 of 7
Thread Starter 
Hi!
When I shutdown my computer from windows the screen goes black but the fans are still on full speed so I must use the power switch to shutdown. This happens
almost everytime. I noticed it a couple of months ago but then it occured less frequently. My computer is slightly overclocked and I have verified the stability with 12h+ prime. I reset the OC to normal speeds but the problem still occured .
Any suggestions?

Thanks in advance
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Are you sure you are not selecting ''Standby'' instead of shutdown.

If not Ditch your overclock and go back to stock and see if you still get the problem.
post #3 of 7
Thread Starter 
I'm pretty sure that i'm selecting shutdown
OK, going back to stock speed, I'll give that a try.
Thanks
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
What do you see on your screen, before you manually shut it down ?

Quite possibly your shutdown has a issue, and it doesnt churn pc off by itself, instead it just shuts down windows, then u gotta do manually,,

this is watz going on most probably,, let us know,

gl,
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
I disabled the ''Restart on system failure'' and that resulted in instead of a black screen I get a blue screen with the error code KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR.
I searched on MS webpage and after some searching I found out that the error code 0xC000009D meant that the cabling was loose or the controller not seeing the hard drive. Sometimes when I boot the computer I get the message that the mobo can't find any hard drive. I think that the controller is faulty because the computer works fine but the errors only occurs when booting and shutdowns.
Thanks in advance

EDIT: I have a SATAII hard drive
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Have you checked the cable? Sata cables do not have a very solid connection
It goes to eleven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 DS3 EVGA 8600GTS 2GB XMS2 DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.294 TB Arch Linux/XP Samsung 226bw Eclipse II 
PowerCaseMouse
Corsair 520HX Lian-Li v1000B Plus G7 
  hide details  
Reply
It goes to eleven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 DS3 EVGA 8600GTS 2GB XMS2 DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.294 TB Arch Linux/XP Samsung 226bw Eclipse II 
PowerCaseMouse
Corsair 520HX Lian-Li v1000B Plus G7 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
I think the cable is OK because every thing works fine except booting and shutdown.
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
Iron's Trabant
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3500+ Venice @ 2,47ghz Asrock Dual-Sata2 MSI 7600gs@507/463 2gb noname 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Maxtor DVD-burner Windows xp home sp2 17'' TFT 45(!)ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Ugly thing 400 W Ugly black thing with ubuntu stickers Optical mouse 
Mouse Pad
Who cares 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Irritating problem