Overclock.net › Forums › Components › Mice › Steelseries Rival
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Steelseries Rival - Page 109

post #1081 of 2803
Quote:
Originally Posted by Mugabuga View Post

Just got my Rival yesterday, does anyone else find it really uncomfortable to hold? It's hurting my hand just using it for a couple minutes.

Depends on what hurt it is.
Might be too heavy.. than you notice some kind of hurt around the forearm / wrist.
post #1082 of 2803
Quote:
Originally Posted by Amperial View Post

Depends on what hurt it is.
Might be too heavy.. than you notice some kind of hurt around the forearm / wrist.
That sounds about right, but it's also a little awkward to hold because of a bump near the bottom of my thumb that makes it much more comfortable to hold at an angle.
post #1083 of 2803
Quote:
Originally Posted by Mugabuga View Post

That sounds about right, but it's also a little awkward to hold because of a bump near the bottom of my thumb that makes it much more comfortable to hold at an angle.

Not quite sure which bump you mean.

But actually shape wise it's not so ergonomic as some Roccat mice. Roccat has some ergo thumb rests which are dependent of your hand size, else it becomes uncomfy because the thumb doesn't fit into the ergo shape.

However there are people who are sensitive at certain parts if their hand. I am actually quite sensitive around my ringfinger / pinky so i am not even sure if i'd like the Naos that seems to force em' to lay on positions i don't like.
Edited by Amperial - 4/4/14 at 4:00pm
post #1084 of 2803
Quote:
Originally Posted by Amperial View Post

Shows how much clue they have with their own stuff.
Which OS are you using?

Actually changed to 3.1.4 / 2.1.0.0.. lets see how it performs.
Afaik i had no issues with the FW version i had when i plugged in the Rival the first time.
Running Windows 7, FW version doesn't seem to make any difference

Edit: SS support responded with the following:
"We're sorry to hear this has given you trouble. The developers have been investigating this issue for some time now and we believe there will be a fix for this on the next update, which should be in the next couple weeks! But some users have reported that adding exceptions to the SteelSeries installation folder in their anti-virus software fixed this for them. You could try this and see if that helps. Otherwise try it again once the update is released. Thanks so much for your patience with this."
Edited by yogalD - 4/4/14 at 6:39pm
post #1085 of 2803
Quote:
Originally Posted by yogalD View Post

Running Windows 7, FW version doesn't seem to make any difference

Edit: SS support responded with the following:
"We're sorry to hear this has given you trouble. The developers have been investigating this issue for some time now and we believe there will be a fix for this on the next update, which should be in the next couple weeks! But some users have reported that adding exceptions to the SteelSeries installation folder in their anti-virus software fixed this for them. You could try this and see if that helps. Otherwise try it again once the update is released. Thanks so much for your patience with this."

Well for me it does. Running smooth with the 3.1.4 / 2.1.0.0.
Seems more stable overall.

Running Windows 7 64 Bit here with Avira, though i didn't try adding it into the whitelist.. and won't do as long 3.1.4 is running smooth.
post #1086 of 2803
Quote:
Originally Posted by Amperial View Post

Well for me it does. Running smooth with the 3.1.4 / 2.1.0.0.
Seems more stable overall.

Running Windows 7 64 Bit here with Avira, though i didn't try adding it into the whitelist.. and won't do as long 3.1.4 is running smooth.
Damn, I was having the problem with 3.1.4, 3.1.5 and 3.2, just less often with 3.2 tongue.gif
Well actually it isn't often, it's just that when it happens it is annoying and more noticeable
post #1087 of 2803
Quote:
Originally Posted by thorsteNN View Post

i preordered mine, too
but its not important.
my mate has a brand new, with waaay higher S/N and experienced the same issue.
i told him about it, 3.1.4 fixed the problem.
it's not placebo at all @yogalD.
i hate this "input lag" "smoothing" placebo talking stuff, too, but in this case it's true.
you can't miss it, if it happens, you feel it instantly.

Could you plz send in the link for driver 3.1.4 After the firmware update from 3.1.4 does the mouse work as original again? I also wanted to know something about the lighting. I set it to breathe different colours and then unplugged it and use it on some other PC without any driver it does not breathe at all and is stick to one constant colour. And if I plug it into another PC with driver installed It shows its default orange colour and even the dpi shows default in the driver. Please help me.
post #1088 of 2803
Quote:
Originally Posted by thorsteNN View Post

http://www.mediafire.com/download/38p3t7v50rq74ed/SteelSeriesEngine_3.1.4.exe

just install this!

After the firmware update from 3.1.4 does the mouse work as original again? I also wanted to know something about the lighting. I set it to breathe different colours and then unplugged it and use it on some other PC without any driver it does not breathe at all and is stick to one constant colour. And if I plug it into another PC with driver installed It shows its default orange colour and even the dpi shows default in the driver. Please help me.
I guess the problem starts with the firmware update after all.
post #1089 of 2803
Quote:
Originally Posted by Mugabuga View Post

Just got my Rival yesterday, does anyone else find it really uncomfortable to hold? It's hurting my hand just using it for a couple minutes.

Was the singularly most comfortable mouse I ever held, maybe its just the sides you need to get used to
L1m1t
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5 GHz ASUS P8Z68-V LX ASUS DirectCU II GTX 770 OC Patriot G2 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black Kingston SSDNow Cooler Master Hyper 212+ Windows 8.1 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VG248QE SteelSeries 6Gv2 MX Red Corsair TX650 NZXT Source 210 
MouseMouse PadAudioAudio
Zowie FK1 Puretrak Talent ASUS Xonar DG Sennheiser PC350 
AudioAudioAudioAudio
Creative Fatal1ty HS-800 Shure SRH440 Audio Technica ATH-M40x AKG K701 
AudioAudio
beyerdynamic DT770 AKG K550 
  hide details  
Reply
L1m1t
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5 GHz ASUS P8Z68-V LX ASUS DirectCU II GTX 770 OC Patriot G2 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black Kingston SSDNow Cooler Master Hyper 212+ Windows 8.1 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VG248QE SteelSeries 6Gv2 MX Red Corsair TX650 NZXT Source 210 
MouseMouse PadAudioAudio
Zowie FK1 Puretrak Talent ASUS Xonar DG Sennheiser PC350 
AudioAudioAudioAudio
Creative Fatal1ty HS-800 Shure SRH440 Audio Technica ATH-M40x AKG K701 
AudioAudio
beyerdynamic DT770 AKG K550 
  hide details  
Reply
post #1090 of 2803
My Rival just arrived yesterday and i was instantly able to tell that it changes my mouse sense at random. Then i started googling this issue and it came up with this thread and a couple more. I have the lastest Revision and i am using the 3.2.0 drivers. The mouse is awesome apart from that one bug that makes it a dealbreaker. Luckily i am a mouse addict and i got several mice, so i don't need to use it. The question is, do i wait for them to fix it or do i just try to get a refund asap?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Mice
Overclock.net › Forums › Components › Mice › Steelseries Rival