Overclock.net › Forums › Components › Mice › Steelseries Rival
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Steelseries Rival - Page 215

post #2141 of 2805
Has anyone got their Rival 300 working with 1.4.0.0 . I just received my Rival Fallout Edition.
Water
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Gaming K6 EVGA GTX 1080TI SC Black Edition 16GB Corsair Red LED 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Evo 500Gb M.2 Samsung 500Gb 850 Pro 1TB WD black sata 6 XSPC watercooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Ent 64bit BenQ XL2720z Razer Blackwidow X TE  Corsair AX750 Red/Black sleeved cables 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define S FM Ergo 2/ Ec2-B/ DA Elite Steelseries QcK+ HyperX Cloud 2 
  hide details  
Reply
Water
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Gaming K6 EVGA GTX 1080TI SC Black Edition 16GB Corsair Red LED 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Evo 500Gb M.2 Samsung 500Gb 850 Pro 1TB WD black sata 6 XSPC watercooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Ent 64bit BenQ XL2720z Razer Blackwidow X TE  Corsair AX750 Red/Black sleeved cables 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define S FM Ergo 2/ Ec2-B/ DA Elite Steelseries QcK+ HyperX Cloud 2 
  hide details  
Reply
post #2142 of 2805
Quote:
Originally Posted by agsz View Post

I know that Enotus isn't the best test possible, but I just got one and downgraded to Firmware 1.4.0.0, and smoothness went from 40%+ down to 13%..

Are you fo real? from wich firmware you downgraded? i always felt that the higher firmwares had some floaty/smoothy feelin.
Can you please report it in the post with some graphs if that is possible? maybe we can help the SS tech's and fix the rival for once https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/3rbw3n/rival_firmware_fix/
post #2143 of 2805
Suddenly my Rival also starts to get those wierd spasms or whatever you would call it...
I guess I'll go back to the 1.4.0.0 firmware aswell
post #2144 of 2805
Quote:
Originally Posted by Sethos88 View Post

Except, I won't. None of the older SS Engine detects the Rival 300, only the original Rival. So you can't even start the downgrade process.

really?
wow steelseries n1 yet again. rolleyes.gif
PC
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1230v3  MSI Z87-G43 MSI GTX 970 Gaming 4G 16 GB Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung evo 830 120GB  Samsung evo 840 250GB 2x Samsung Spinpoint F1 Scythe Mugen 4 PCGH ed. 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro x64  Acer Predator XB240HA(G-SYNC) Logitech G410  be quiet! Straight Power E7 580W 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Carbide Series 300R Logitech G403(w/ paracord) Artisan Shiden Snow White L XSOFT  Soundblaster Z 
AudioAudio
Sennheiser HD-590 AKG K712 Pro 
  hide details  
Reply
PC
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1230v3  MSI Z87-G43 MSI GTX 970 Gaming 4G 16 GB Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung evo 830 120GB  Samsung evo 840 250GB 2x Samsung Spinpoint F1 Scythe Mugen 4 PCGH ed. 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro x64  Acer Predator XB240HA(G-SYNC) Logitech G410  be quiet! Straight Power E7 580W 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Carbide Series 300R Logitech G403(w/ paracord) Artisan Shiden Snow White L XSOFT  Soundblaster Z 
AudioAudio
Sennheiser HD-590 AKG K712 Pro 
  hide details  
Reply
post #2145 of 2805
i think im done with SS rival, and steelseries in general, first rival i bought like 1year ago, had a bad scroll and a rattle sound inside, send it back, got a decent scroll and ratlle sound inside still , really bad rubbersides also. Now i got the Rival 300 Fade , i got random disconects,and if i move the cabble on the usb port will disconect and recconect, tested on another PC is not doing the same, tryed diferent usb ports is still doing on my pc,the last firmware is really bad, i updated to the last one thinking will fix the disconect problems.
you will say maybe is my pc and not the mouse, i got the old rival, and a zowie ec2 a and they will never disconect no matter what im doing to the cablle, so i might force myself in to the ec2
Edited by Adrian89 - 11/5/15 at 5:55pm
post #2146 of 2805
Quote:
Originally Posted by Adrian89 View Post

i think im done with SS rival, and steelseries in general, first rival i bought like 1year ago, had a bad scroll and a rattle sound inside, send it back, got a decent scroll and ratlle sound inside still , really bad rubbersides also. Now i got the Rival 300 Fade , i got random disconects,and if i move the cabble on the usb port will disconect and recconect, tested on another PC is not doing the same, tryed diferent usb ports is still doing on my pc,the last firmware is really bad, i updated to the last one thinking will fix the disconect problems.
you will say maybe is my pc and not the mouse, i got the old rival, and a zowie ec2 a and they will never disconect no matter what im doing to the cablle, so i might force myself in to the ec2

Sounds like really bad luck man. Hope that disconnect issue is fixed. That would piss me off too.

My fade is on the way from Sweden to cali currently, i'm anxious for it.
post #2147 of 2805
I currently went back to my FK1. My new Rival Fallout 4 edition came with 0.38.0.0 firmware which felt horrible. Once I upgraded it, sometime the sensor would randomly flick any direction..
Water
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Gaming K6 EVGA GTX 1080TI SC Black Edition 16GB Corsair Red LED 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Evo 500Gb M.2 Samsung 500Gb 850 Pro 1TB WD black sata 6 XSPC watercooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Ent 64bit BenQ XL2720z Razer Blackwidow X TE  Corsair AX750 Red/Black sleeved cables 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define S FM Ergo 2/ Ec2-B/ DA Elite Steelseries QcK+ HyperX Cloud 2 
  hide details  
Reply
Water
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Gaming K6 EVGA GTX 1080TI SC Black Edition 16GB Corsair Red LED 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Evo 500Gb M.2 Samsung 500Gb 850 Pro 1TB WD black sata 6 XSPC watercooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Ent 64bit BenQ XL2720z Razer Blackwidow X TE  Corsair AX750 Red/Black sleeved cables 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define S FM Ergo 2/ Ec2-B/ DA Elite Steelseries QcK+ HyperX Cloud 2 
  hide details  
Reply
post #2148 of 2805
Quote:
Originally Posted by b0z0 View Post

I currently went back to my FK1. My new Rival Fallout 4 edition came with 0.38.0.0 firmware which felt horrible. Once I upgraded it, sometime the sensor would randomly flick any direction..
I feel like I'm really lucky
I dont get these flick issues as being described. However, I do get disconnecting issues with the rival. I assume its because of the cable but I dont really feel like rmaing my rival.
dont have money or time to send my mouse to there rma warehouse.
post #2149 of 2805
so do you have the same problem with your rival? is getting disconected? you got the 300 edition? did you tryed on another PC?
post #2150 of 2805
Got my Rival today. The firmware version is 1.8.0.0. Should I update or not?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Mice
Overclock.net › Forums › Components › Mice › Steelseries Rival