Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte X79 UP4 troubles
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte X79 UP4 troubles

post #1 of 3
Thread Starter 
So it was upgrade time again, got myself a gigabyte x79 up4 and 3820, everything was glorious after transferring all my kit excluding one GPU.
Today I slap in the second 7950 and boom black screen and no post beep.
To clarify, everything was working well in last system thus meaning both GPU's are good, all the RAM is good, PSU should still be good since it was used in the last system with both GPU's.
Chip and board should be good since I've used them for the past week.

To clarify, system was all good until second card went in, now it doesn't even post.

Also no stupid responses such as "herp derp have you tried each card individually?"-of course I have and both work on their own and did work with the last board in crossfire.
"herp derp have you tried using another crossfire bridge" yes several and the one which worked before.
"herp derp post your system specs" look in my signature genius.
"herp derp have you tried clearing the CMOS" yes I have.

My first thought was the board but I don't see why adding a second card would cause this.

Would appreciate some help from someone who actually has constructive suggestions.
Project: Skeeb
(24 items)
 
 
Project "Skeeb"
(203 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K Z68 Extreme4 Gen3 HIS HD 7950 HIS HD 7950 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Kingston HyperX T1 16gb Seagate barracuda 500gb  Sony Alphacool Livingstone 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC EX360 Laing 3.25 18W Alphacool DDC top EK 250 basic res 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC 1/2 3/4 black nickel compression fittings Masterkleer 1/2, 3/4 Mayhems Deep Blue  Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Yamakasi Catleap Tesco Value Be quiet dark power pro 1000w Gigabyte sumo 5112 
MouseMouse PadAudioAudio
Dell mouse OCUK XXL mat Some Amp B&W 2003's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2100 Asrock h61 ITX Power Color HD7770 Kingston hyperX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120gb WD 2.5" Thermaltake slim X3 Windows 7 Dell E2210H 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 17" 4:3 Tesco Value Cx430 High Calibre 
MouseMouse PadAudio
Dell laser mouse Blue cloth £2 in tesco Altec Lansing 2.1 
  hide details  
Reply
Project: Skeeb
(24 items)
 
 
Project "Skeeb"
(203 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K Z68 Extreme4 Gen3 HIS HD 7950 HIS HD 7950 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Kingston HyperX T1 16gb Seagate barracuda 500gb  Sony Alphacool Livingstone 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC EX360 Laing 3.25 18W Alphacool DDC top EK 250 basic res 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC 1/2 3/4 black nickel compression fittings Masterkleer 1/2, 3/4 Mayhems Deep Blue  Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Yamakasi Catleap Tesco Value Be quiet dark power pro 1000w Gigabyte sumo 5112 
MouseMouse PadAudioAudio
Dell mouse OCUK XXL mat Some Amp B&W 2003's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2100 Asrock h61 ITX Power Color HD7770 Kingston hyperX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120gb WD 2.5" Thermaltake slim X3 Windows 7 Dell E2210H 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 17" 4:3 Tesco Value Cx430 High Calibre 
MouseMouse PadAudio
Dell laser mouse Blue cloth £2 in tesco Altec Lansing 2.1 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Try running the system (1 card) and installing the latest drivers (Not BETA) Then add the second card.

Try running in another PCIe slot

Try booting with no CFx bridge

Has the BIOS got an option to enable/disable PCIes?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5Ghz ASUS Rampage IV Formula X79 EVGA GTX 980 Ti Hybrid @ 1450/1900 Corsair Dominator 16gb @ 2.2GHz C9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 500gb 7200RPM 120.5 Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 LG D2343P-BN 3D Monitor @ 70Hz Corsair K70 (MX Brown) Corsair AX Series 850w 
CaseMouseAudio
NZXT Switch 810 Black (Heavily Modded) Logitech G502 Proteus Spectrum Sennheiser HD 598 Cs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 @ 4.5Ghz Gigabyte 970A UD3 AMD HD8490 (OEM) @ 1.1Ghz Core/Mem Patriot Viper Xtreme 8gb @1600MHz 8-8-8-24 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LiteOn Bluray Player Corsair Hydro Series H100i Zalman 120mm Led Fans x4 Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hitachi 24" 70Hz Monitor Logitech EX110 OCZ ZT 550w Full Modular Zalman Z9 Plus 
MouseAudioOther
DELL Wireless Mouse Logitech 5.1 Sound System TP-Link TL-WN781ND Wireless Card 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5Ghz ASUS Rampage IV Formula X79 EVGA GTX 980 Ti Hybrid @ 1450/1900 Corsair Dominator 16gb @ 2.2GHz C9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 500gb 7200RPM 120.5 Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 LG D2343P-BN 3D Monitor @ 70Hz Corsair K70 (MX Brown) Corsair AX Series 850w 
CaseMouseAudio
NZXT Switch 810 Black (Heavily Modded) Logitech G502 Proteus Spectrum Sennheiser HD 598 Cs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 @ 4.5Ghz Gigabyte 970A UD3 AMD HD8490 (OEM) @ 1.1Ghz Core/Mem Patriot Viper Xtreme 8gb @1600MHz 8-8-8-24 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LiteOn Bluray Player Corsair Hydro Series H100i Zalman 120mm Led Fans x4 Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hitachi 24" 70Hz Monitor Logitech EX110 OCZ ZT 550w Full Modular Zalman Z9 Plus 
MouseAudioOther
DELL Wireless Mouse Logitech 5.1 Sound System TP-Link TL-WN781ND Wireless Card 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
herp derp you might want to specify that it's the "Project: Skeeb" in your sig rig, seeing as you have two rigs there.
herp derp have you tried booting with one card in the other PCIe slot?
Echo
(8 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570K Asus Maximus V Gene Asus Radeon HD 7970 3GB Mushkin Blackline 16GB 
Hard DriveHard DriveCaseOther
2x Samsung 830 256GB Seagate Barracuda 3TB Silverstone Temjin TJ08-E BeQuiet E9-700w 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3-3225 ASUS P8B75-MLX Corsair Ballistix Tactical Western Digital Red 
OSPowerCaseOther
Ubuntu Corsair CX500M Norco RPC-4224 LSI SAS 9207-4i4e HBA 
Other
Chenbro CK22804 24-Port SAS Expander Card 
  hide details  
Reply
Echo
(8 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570K Asus Maximus V Gene Asus Radeon HD 7970 3GB Mushkin Blackline 16GB 
Hard DriveHard DriveCaseOther
2x Samsung 830 256GB Seagate Barracuda 3TB Silverstone Temjin TJ08-E BeQuiet E9-700w 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3-3225 ASUS P8B75-MLX Corsair Ballistix Tactical Western Digital Red 
OSPowerCaseOther
Ubuntu Corsair CX500M Norco RPC-4224 LSI SAS 9207-4i4e HBA 
Other
Chenbro CK22804 24-Port SAS Expander Card 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte X79 UP4 troubles