Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Urgent help needed, system will not POST.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Urgent help needed, system will not POST.

post #1 of 8
Thread Starter 
Specs are in signature.

system do not display anything, i do not hear the beep.

my first guess is that those RAMs need more voltage to POST or something. heard from somewhere that i need another ram to boot, increase ram voltage, then put those rams on.

any other suggestions?
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
If the ram is failing because of lack of voltage, you will get beeps.

Do the fans start up?
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
fans start up. guess its not ram problem then.
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
If the fans start up then stop quickly after, the motherboard is probably grounding to the case. Remove it, put it in a box or something, keeping everything connected, and try to boot up.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
interesting.. gonna take a bit time
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Make sure you have the 12V line for the processor plugged in! That one can be tricky to find.

Just check all cables and stuff.

Remember, most builds don't start on the first try! It normally takes me around 15 minutes to 2 hours of tinkering to get a PC working after I first hit the power button.
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
still does not post
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pauldovi View Post
Make sure you have the 12V line for the processor plugged in! That one can be tricky to find.

Just check all cables and stuff.

Remember, most builds don't start on the first try! It normally takes me around 15 minutes to 2 hours of tinkering to get a PC working after I first hit the power button.
if you mean the atx 12v 4 pin connector, yes it is in.

and i do not expect it to work first try. but i just dont know what could be wrong
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
E6400 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz Gigabyte 965P-DS3 ATI X1950 PRO 256 MB OCZ 2GIG DDR2-800 Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320G Sata2 LG 18x DVD Burner Windows XP Professional Envision 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ GameXStream 700W Antec Nine Hundred Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Urgent help needed, system will not POST.