Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › wmpnetwk.exe driving me nuts!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

wmpnetwk.exe driving me nuts!

post #1 of 2
Thread Starter 
Hey guys,

I have this stupid wmpnetwk.exe program that always starts with my computer that just runs in the background and uses a stupid amount of CPU at idle. I have looked into it and found that it's the Media Player Sharing service. What's funny is I have Windows Media Player disabled in Windows features (as well as most of the other useless crap they throw in).

I'm using 8.1 Pro Preview. I have typed services.msc in the search and tried to disable the starting of the program, but it doesn't really seem to care. I had to re enable Windows Media Player just to get this feature to show up in the services list. But despite disabling it and completely disabling WMP all together, it still eats up 30-40% of my CPU until I manually end the process. Uber, uber annoying.



This screenshot shows the service happily launching itself despite the fact that I've got it disabled.

Anyone had this issue or know how to fix it?
6900K
(17 items)
 
6600K
(12 items)
 
3930K
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6900K @ 4.3 GHz Asus Rampage V Edition 10 EVGA GTX 980 Ti EVGA GTX 980 Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
32 GB Dominator Platinum SE @ 3200 13-13-13-28-... 512 GB Samsung 950 Pro NVME 1 TB Samsung 850 Pro Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Asus PG278Q Logitech G710+ EVGA 1000 T2 
CaseMouseAudioAudio
Corsair 400C Logitech Proteus Core G502 Creative Sound Blaster ZxR Beyerdynamic DT990 Pro 
Audio
Audio-technica ATH-ADG1x 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-6600K at 4.8 GHz Asus Maximus VIII Gene EVGA GTX 1070 SC 16 GB Corsair Dominator Platinum 2400 CL10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256 GB Samsung 950 Pro Corsair H100i GTX V2 Windows 10 Enterprise Glossy Asus VG248QE 
PowerCaseMouseAudio
EVGA 750 P2 Corsair 350D Logitech G502 Audio Technica ATH-ADG1x 
  hide details  
Reply
6900K
(17 items)
 
6600K
(12 items)
 
3930K
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6900K @ 4.3 GHz Asus Rampage V Edition 10 EVGA GTX 980 Ti EVGA GTX 980 Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
32 GB Dominator Platinum SE @ 3200 13-13-13-28-... 512 GB Samsung 950 Pro NVME 1 TB Samsung 850 Pro Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Asus PG278Q Logitech G710+ EVGA 1000 T2 
CaseMouseAudioAudio
Corsair 400C Logitech Proteus Core G502 Creative Sound Blaster ZxR Beyerdynamic DT990 Pro 
Audio
Audio-technica ATH-ADG1x 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-6600K at 4.8 GHz Asus Maximus VIII Gene EVGA GTX 1070 SC 16 GB Corsair Dominator Platinum 2400 CL10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256 GB Samsung 950 Pro Corsair H100i GTX V2 Windows 10 Enterprise Glossy Asus VG248QE 
PowerCaseMouseAudio
EVGA 750 P2 Corsair 350D Logitech G502 Audio Technica ATH-ADG1x 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
Thought I would update and say that this must be related to a recent Windows Update or something. I have a computer running Windows 8.1 and one running 7, plus my roommate has one running 7. All 3 computers are exhibiting the same behavior despite the fact that my two don't even have WMP enabled in the Windows features. I guess I just have to make sure to close it every time I start the computer until they fix it.
6900K
(17 items)
 
6600K
(12 items)
 
3930K
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6900K @ 4.3 GHz Asus Rampage V Edition 10 EVGA GTX 980 Ti EVGA GTX 980 Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
32 GB Dominator Platinum SE @ 3200 13-13-13-28-... 512 GB Samsung 950 Pro NVME 1 TB Samsung 850 Pro Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Asus PG278Q Logitech G710+ EVGA 1000 T2 
CaseMouseAudioAudio
Corsair 400C Logitech Proteus Core G502 Creative Sound Blaster ZxR Beyerdynamic DT990 Pro 
Audio
Audio-technica ATH-ADG1x 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-6600K at 4.8 GHz Asus Maximus VIII Gene EVGA GTX 1070 SC 16 GB Corsair Dominator Platinum 2400 CL10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256 GB Samsung 950 Pro Corsair H100i GTX V2 Windows 10 Enterprise Glossy Asus VG248QE 
PowerCaseMouseAudio
EVGA 750 P2 Corsair 350D Logitech G502 Audio Technica ATH-ADG1x 
  hide details  
Reply
6900K
(17 items)
 
6600K
(12 items)
 
3930K
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6900K @ 4.3 GHz Asus Rampage V Edition 10 EVGA GTX 980 Ti EVGA GTX 980 Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
32 GB Dominator Platinum SE @ 3200 13-13-13-28-... 512 GB Samsung 950 Pro NVME 1 TB Samsung 850 Pro Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Asus PG278Q Logitech G710+ EVGA 1000 T2 
CaseMouseAudioAudio
Corsair 400C Logitech Proteus Core G502 Creative Sound Blaster ZxR Beyerdynamic DT990 Pro 
Audio
Audio-technica ATH-ADG1x 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-6600K at 4.8 GHz Asus Maximus VIII Gene EVGA GTX 1070 SC 16 GB Corsair Dominator Platinum 2400 CL10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256 GB Samsung 950 Pro Corsair H100i GTX V2 Windows 10 Enterprise Glossy Asus VG248QE 
PowerCaseMouseAudio
EVGA 750 P2 Corsair 350D Logitech G502 Audio Technica ATH-ADG1x 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › wmpnetwk.exe driving me nuts!