Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD R9 290X / 290 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD R9 290X / 290 Owners Club - Page 1382

post #13811 of 43846
Arizonian, please update my entry to 3 Sapphire R9 290 smile.gif


Password Cracker
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7-4930K RAMPAGE IV EXTREME R9 290 R9 290 
GraphicsGraphicsRAMHard Drive
R9 290 R9 290 G.Skill samsung 840 PRO 256 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4  WD black 1TB WD blue 1TB WD black 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD GREEN 4TB Corsair H100i Windows 8.1 PRO ASUS PB287Q 
KeyboardPowerCaseOther
Ozone Strike Pro Corsair AX1200i Corsair 750d Cosair TX850M 
  hide details  
Reply
Password Cracker
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7-4930K RAMPAGE IV EXTREME R9 290 R9 290 
GraphicsGraphicsRAMHard Drive
R9 290 R9 290 G.Skill samsung 840 PRO 256 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4  WD black 1TB WD blue 1TB WD black 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD GREEN 4TB Corsair H100i Windows 8.1 PRO ASUS PB287Q 
KeyboardPowerCaseOther
Ozone Strike Pro Corsair AX1200i Corsair 750d Cosair TX850M 
  hide details  
Reply
post #13812 of 43846
When will custom R9 290 bail out?
Can't find any on amazon and so on.
post #13813 of 43846
Quote:
Originally Posted by Forceman View Post

You'd think there would be a way to adjust the 2D memory clocks independently.

I think there is a problem with AMD drivers. Card does not need to go 150MHz - 1500MHz jumping like crazy in 2D mode. It should stay at 150Mhz.
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
post #13814 of 43846
Quote:
Originally Posted by ZealotKi11er View Post

I think there is a problem with AMD drivers. Card does not need to go 150MHz - 1500MHz jumping like crazy in 2D mode. It should stay at 150Mhz.

I know, it's bad for me with two monitors. Hopefully 14.1 BETA fixes it and brings Mantle. We can all dream, right? One step a a time AMD.
post #13815 of 43846
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dspacek View Post

Hello, Im under water now, and testing OC performance. So Im stucked with memory at 1700 Mhz still.
But the core starts throttling at 1080Mhz without influence on power or Voltage setup.
Can anyone put here his BIOS for R9-290 which is not throttling?rolleyes.gif Or how to aviod it?
Temps are 50°C MAX, included VRM;)
Tanks Very much Warning: Spoiler! (Click to show)

big city
Heatkiller

Congrats - updated Snorkle.gif

Quote:
Originally Posted by xavier78 View Post

Max OC
Warning: Spoiler! (Click to show)

Congrats - added thumb.gif

Quote:
Originally Posted by smartdroid View Post

Arizonian, please update my entry to 3 Sapphire R9 290 smile.gif

Warning: Spoiler! (Click to show)

Congrats - updated thumbsupsmiley.png
     
  hide details  
Reply
     
  hide details  
Reply
post #13816 of 43846
Mine is Crazy. XFX 290 Black Edition running 1100/5400 without any problem. That's a crazy card.thumb.gif
post #13817 of 43846
Quote:
Originally Posted by vieuxchnock View Post

Mine is Crazy. XFX 290 Black Edition running 1100/5400 without any problem. That's a crazy card.thumb.gif

Post pics, I like the way the XFX 290s look.
post #13818 of 43846
Quote:
Originally Posted by Mildcorma View Post

Ok so my card still isn't working, going to go over everything here in great detail and hope that someone has a great answer!

I bought this card a few days ago and it arrived yesterday with no damage. I installed the drivers, then played a game of BF4 to take it for a test run, then I uninstalled Nvidia drivers (I have / had a GTX 660ti). Once I restarted my PC after uninstalling, it wouldn't boot past the windows icon with a swirly circle.

My build in brief:

Windows 8.1
ASUS Sabretooth P67 mobo
GTX 660ti / AMD R9 290
2 x OCZ Vertex 4 120gb each
2 x Samsung Spinpoint F3s 1tb each
8gb G-skill DDR3 1333mhz
i5 2500k not OC'ed at present
600w PSU
I have 2 24 inch monitors that are connected via HDMI (although one is currently DVI for troubleshooting)

I took a look at my Bios and surprise, it was out of date. So i downloaded the 4 bios updates and cycled through them in order, clearing the CMOS after each one to be certain. Put the 290 in again, but no luck.

I re-installed windows completely (yay for backups right?) and went through the established process once more with the 13.12 drivers, but no luck. I tried the 13.11 drivers, but no luck there either. I've tried the tool listed on page one here to completely erase the drivers, and started again, but no luck at all.

Now, my mates got a rig and the card works fine in that with no apparent immediate issues also, so this is looking more and more like I send the card back and splash out a little more on a gtx780. I've never had these kinds of issues with new cards before, and as a lifelong Nvidia buyer, the move across to what's an amazing card for the price has been EVERYTHING but easy!

Does anyone have any ideas? If not then I have a 290 for sale, £310 if you pay for postage! :S

Hey I think your issue has to do with an windows update that installed a Intel driver. I was having the same issue until I booted into safe mode and unis taller that update. Now everything is perfect.
post #13819 of 43846
That's the reference body.It's the Black Edition because it's OC by XFX at 980.


post #13820 of 43846
Quote:
Originally Posted by robert0507 View Post

Hey I think your issue has to do with an windows update that installed a Intel driver. I was having the same issue until I booted into safe mode and unis taller that update. Now everything is perfect.

Thanks i'll give that a shot! What update was it specifically, can you remember?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD R9 290X / 290 Owners Club