post #1 of 1
Thread Starter 
Long Story Shortish

I have been having issues after a windows update with right click menu items being left behind (from what I've read online a workaround fix was disable fading menu's and restart DWM.EXE in task manager)

well I was getting tired of that, so I figure whats the harm in trying new graphics drivers;

so I went, downloaded & installed 13.9 drivers (I was running 13.4)
After installing 13.9 my monitor running off display-port (its an active displayport adapter from Startech, one of the ones on AMD's recommended list) didn't display a thing!
Figured ok, thats odd, perhaps the update broke my eyefinity and I just need to redo it, how-ever when I looked my PC only showed the 2 monitors that are plugged in via DVI.
Reboot, same issue
Figured alright, lets try the beta drivers, same thing.
went back to 13.4 and all of a sudden, hey the DP monitor works!

how-ever now I noticed something else!

All 3 of my monitors are Acer X223W's (native res is 1680x1050) so eyefinity res should be 5040x1050 but it's not!, its 4200x1200
so now I'm going what the heck is going on here?
So now I break the eyefinity apart to get a better idea whats going on.
Monitor 1, DVI, 1680x1050
Monitor 2, DVI, 1680x1050
Monitor 3, DP (active), 1600x1200

how-ever if I remove the AMD/ATI video drivers entirely the issue goes away and all three can use their true native 1680x1050.
I had to go all the way down to v12 drivers to get my 5040x1050 setup back.


Trouble Shooting Steps Taken Thus Far

1: Used ATI Uninstall Utility & reinstalled 13.9, no luck
2: Used Display Driver Uninstaller & reinstalled 13.9, no luck
3: Used Driver Sweeper & reinstalled 13.9, no luck
4: Tried a different Active Display Adapter, no luck
5: Got all my Windows updates & random driver updates I could (board, peripherals, sound card ect...), no luck
6: Google..... Found a large amount of people who had the same issue, but the posts either have no reply or they tried what I did in steps 1~3 and there was no followup.


On a side note

As stated, only 1 monitor showed the resolution of 1600x1200, the other 2 showed 1680x1050
a eyefinity of 4200x1200 means all 3 monitors are running 1400x1200, meanwhile if I revert to non-eyefinity it goes back to 1 monitor at 1600x1200 and the other 2 1680x1050, what the heck is going on O_o

Any help what so ever would be greatly appreciated as this is driving me nuts!!
the monstrosity
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 965 Asus Crosshair IV Asus 5870 Matrix Platinum  12GB Corsair Dominator's  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1x128gb Corsair SSD, 3x2TB Seagate Barracuda's  Asus OEM Drive Stock, waiting for liquid cooling parts to arrive Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
3x Acer X223W Eyefinity Logitech G510 750 watt PC Power & Cooling Coolermaster HAF-X 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Razer Goliathus Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply
the monstrosity
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 965 Asus Crosshair IV Asus 5870 Matrix Platinum  12GB Corsair Dominator's  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1x128gb Corsair SSD, 3x2TB Seagate Barracuda's  Asus OEM Drive Stock, waiting for liquid cooling parts to arrive Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
3x Acer X223W Eyefinity Logitech G510 750 watt PC Power & Cooling Coolermaster HAF-X 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Razer Goliathus Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply