Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Network icons not working in Windows 8
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Network icons not working in Windows 8 - Page 2

post #11 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Jedson3614 View Post

Where are they stored ?

Everything is stored on a server...running WinSrv 2008 R2.

All movie files, all shortcuts, and all .ico files are on the server.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #12 of 15
That is my point ! they are shortcuts check the server. Shortcuts if not pointed to originals will not display anything bc they don't know what to display.
Test Bench
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k ASUS ROG STRIX Z270G Nvidia GTX 1060 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 DRAM 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigital BPX CoolerMaster Master Liquid 240 windows 10 x64 pro Viewsonic xg2703-gs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logiech G413 Corsair rm650x Test Bench Logitech G403 
Audio
Logitech G533 
  hide details  
Reply
Test Bench
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k ASUS ROG STRIX Z270G Nvidia GTX 1060 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 DRAM 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigital BPX CoolerMaster Master Liquid 240 windows 10 x64 pro Viewsonic xg2703-gs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logiech G413 Corsair rm650x Test Bench Logitech G403 
Audio
Logitech G533 
  hide details  
Reply
post #13 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Jedson3614 View Post

That is my point ! they are shortcuts check the server. Shortcuts if not pointed to originals will not display anything bc they don't know what to display.

but if I use a Win7 machine they will show up fine. It is only from a Win8 machine that they don't show the icons. They will still work and launch the videos and the shortcut ico file is pointed to the right icon...it just won't show the custom icons for any shortcut viewed over the network.

The shortcuts have not been changed in any way. They have been pointing to the same thing for years.
Edited by Vagrant Storm - 1/10/14 at 12:08pm
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #14 of 15
Well how many windows 7 machines do you have? I think when you created them you must of had them point to the server somehow? Do your friends win 7 machines show the movie icons ? Enable this policy and your scenario works: Computer Settings/Administrative Templates/Windows Components/File Explorer/Allow the use of remote paths in file shortcut icons. Windows 8 turns this off for some reason!
Edited by Jedson3614 - 1/10/14 at 12:24pm
Test Bench
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k ASUS ROG STRIX Z270G Nvidia GTX 1060 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 DRAM 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigital BPX CoolerMaster Master Liquid 240 windows 10 x64 pro Viewsonic xg2703-gs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logiech G413 Corsair rm650x Test Bench Logitech G403 
Audio
Logitech G533 
  hide details  
Reply
Test Bench
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k ASUS ROG STRIX Z270G Nvidia GTX 1060 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 DRAM 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigital BPX CoolerMaster Master Liquid 240 windows 10 x64 pro Viewsonic xg2703-gs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logiech G413 Corsair rm650x Test Bench Logitech G403 
Audio
Logitech G533 
  hide details  
Reply
post #15 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Jedson3614 View Post

Well how many windows 7 machines do you have? I think when you created them you must of had them point to the server somehow? Do your friends win 7 machines show the movie icons ? Enable this policy and your scenario works: Computer Settings/Administrative Templates/Windows Components/File Explorer/Allow the use of remote paths in file shortcut icons. Windows 8 turns this off for some reason!

You got to be kidding me...they seriously set this in the GPO? Though it should be pulling the GPO settings from the server, but then...since the server is WinSrv2008 and I am quite sure this option didn't exist in earlier Windows versions it probably defaults to the local machine setting. Ugg...why wouldn't they put this in the File Explorer Options either? I will check this when I get home...I am sure this has to be it. I've looked in the local GPO settings, but I wasn't looking for a viewing option there. Still I think I should have seen that. Now I am seeing this all over the net if I search for it...maybe I've already set this and it didn't work. I will have to check.

But yeah...any Windows7/Vista/XP machine will pick it up fine. I have five to seven of them on my network on a given day. Any laptop brought in with windows will see them too if given access though I've never had a guest Win8 machine.
Edited by Vagrant Storm - 1/10/14 at 1:21pm
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Network icons not working in Windows 8