Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › M3N-HT Deluxe - cleaning - plugged in - computer starts not - what happened?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

M3N-HT Deluxe - cleaning - plugged in - computer starts not - what happened?

post #1 of 9
Thread Starter 
Hi!

My ASUS MB M3N-HT Deluxe and inserted HW needed to clean.
So, I removed all from case and cleaned.

Then plugged in - all plugs were controlled by User's Guide.
Then I added all components and tried to start PC.
AND THERE BEGAN PROBLEM:
- LED of MB lit green, what is correct
- my front panel of case (date/time and temperature display) displays nothing - better description is not turned on - there was change of battery, but is powered directly from PSU, battery is only for backup date and time
- all devices were inserted like before cleaning and plugs to external devices except PRIMARY IDE was changed from iomega ZIP IDE drive to IDE HDD.
- no beep from speaker (to be sure I controlled connection by User's Guide)
- no VGA or HDMI output (of course it's ok when computer didn't start)
- I found not connected LAN jumper cable - really tried to find where to plug in User's Guide, but there is written about it nothing
- one of MOLEX connector (male) is not plugged in this connector is from cables plugged into front panel of case - I can't to check power

So, I tried to reset BIOS:
turned off PSU (rear panel power button was turned off), removed battery, holding 15 seconds power button and then turned on PSU on back panel - turned on PC - the same!

Can anybody help me?

THANK YOU FOR EVERYTHING!!!!

Miro

For correct description of plugged devices (I tried to unplug it to make sure than any of them can't make a problem):
4x SATA HDD (500/1000/2000/32 GB-SSD)
1x IDE HDD (2,1 GB)
1x 3,5" FDD
1x PCI parallel and serial port
1x PCI TV card analog+digital
1x PS/2 keyboard
1x USB 5 button mouse
1x USB joystick
1x USB Bluetooth
1x USB card reader
1x USB hub
1x 3,5" USB FDD
1x parallel iomega ZIP drive

Thank you for everything.

Miro

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 9
I'm not sure I understand what you mean by "clean" Did you actually try to wash the inside of your computer?! O.o Computers do not like water.
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Hi!

Oh no! No water... Only cleaning from dust by cloth.

Miro
post #4 of 9
still bad idea. canned air only is best. Cloths create static electricity. It sounds like things are not plugged in right. Perhaps go through manual again. Downolad pics of set up motherboards may help too
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
OK, I'm going to read manual again, later I attach photos.

Miro
post #6 of 9
Thread Starter 
So, I readed the manual and found not error.

Missing is only the LAN+- jumper cable...

One thing I forgot:
When I start computer two case fans are not cooling - not rotation...
I mean there can be problem with front panel - when I turn PC on is turned off (it's case panel and has nothing with MB).

Miro
post #7 of 9
if the fans aren't spinning you're not getting power. possible not connected motherboard, possible fried motherboard (no more cloths!) possible not plugged in computer
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Hi!

So, finally I found problem of fans. There were bad contacts.

And fatal and simple (or stupid) thing why my PC did not start was 'cause RAM modules were not correctly inserted.
I removed them and connect again and all is working correctly.

I'm sorry for my stupidity...

Miro
post #9 of 9
not stupid, happens to everyone. really though, compressed air from now on. You can take a cloth to the fans, but you don't want to be rubbing the motherboard.
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
New gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k some mid range asrock. extreme 4 maybe? 2x gigabyte windforce 7950 2 x 8 corsair balistix sport 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
crucial ct960 LG blu-ray used venamous x win 8.1 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 30Q5 PRO 30" 2560X1600  cheapest piece of crud I could find antec HCG 750 some thermaltake microcenter blue-light-special... 
MouseMouse PadAudio
came with the cheapass keyboard who cares? some $30 no name 2+sub speakers I bought at mic... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › M3N-HT Deluxe - cleaning - plugged in - computer starts not - what happened?