Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Something is off with 3.3V rail, faulty PSU?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Something is off with 3.3V rail, faulty PSU?

post #1 of 2
Thread Starter 
I recently overclocked my GPU and all seem well. Stress tests such as futuremark, heaven with CPU load in the background all pass without any kind of throttling. The problem i have now is that i cant wake up my PC from sleep with overclocked GPU.

I decided to run OCCT PSU test and got strange frame drops:



Basically, after few periods of frame drops GPU decided not to run last 1/3 of the test. OCCT doesnt give me 12v reading, hwinfo reports its somewhat 12.3v. Shouldnt my 3.3v line stay as close to 3.3, however volt variations between idle & load seem within spec?
Edited by t0tum - 11/13/13 at 3:10am
post #2 of 2

All software is notorious for being inaccurate, so these readings shouldn't be trusted. You would need a Digital Multimeter (DMM) to read your PSU's voltages.

 

Which PSU do you have? What's the make and model?

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.400-1.424V in Manual Mode) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:) 250 GB Samsung 840 EVO (D:) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.400-1.424V in Manual Mode) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:) 250 GB Samsung 840 EVO (D:) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Something is off with 3.3V rail, faulty PSU?