Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club! - Page 1486

post #14851 of 14939
Quote:
Originally Posted by HOMECINEMA-PC View Post




If it don't look like this you haven't flashed the right bios or did it properly laughingsmiley.gif

Post a couple of screenshots of your boot pages yessir.gif

Quote:
Originally Posted by smrdel View Post

Boot screen ?

My boot screen only shows the Asus ROG logo ?

Then the enter the BIOS keys flash down the bottom then head to windows if installed ?

If you can do this from BIOS where is the screen shot stored ?
The boot screen is the last image that @HOMECINEMA-PC posted above. It should be the last tab in your BIOS...... I quoted the post with the image above..... I hope it helps....
The Dark Knight
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS Rampage IV Black Ed EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0 G.Skill Trident X Series 32GB (4 x 8GB) DDR3-2133 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro Western Digital BLACK SERIES 7200RPM San Disk Ultra II Seagate 4TB Gaming SSHD 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu Ray 16x Multi Disc Swiftech H 240-X Watercool Heatkiller IV Pro Clean Acrylic Swiftech H 140-X 
CoolingOSMonitorMonitor
Watercool Heatkiller IV Pro Nickel/Black 1070 MS Windows 10 Pro Vizio 24" 1080p TV  AOC G2460PG 24" 1ms (GTG) 144 Hz Gaming Monito... 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA G2 1000w Gold Plus Phantom 820 Black Logitech G502 Proteus Core 
Mouse PadAudioAudioOther
None Logitech z906 5.1 surround speaker system Sound Blaster Zx NZXT Hue+  
Other
NZXT Grid+ V2 
  hide details  
Reply
The Dark Knight
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS Rampage IV Black Ed EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0 G.Skill Trident X Series 32GB (4 x 8GB) DDR3-2133 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro Western Digital BLACK SERIES 7200RPM San Disk Ultra II Seagate 4TB Gaming SSHD 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu Ray 16x Multi Disc Swiftech H 240-X Watercool Heatkiller IV Pro Clean Acrylic Swiftech H 140-X 
CoolingOSMonitorMonitor
Watercool Heatkiller IV Pro Nickel/Black 1070 MS Windows 10 Pro Vizio 24" 1080p TV  AOC G2460PG 24" 1ms (GTG) 144 Hz Gaming Monito... 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA G2 1000w Gold Plus Phantom 820 Black Logitech G502 Proteus Core 
Mouse PadAudioAudioOther
None Logitech z906 5.1 surround speaker system Sound Blaster Zx NZXT Hue+  
Other
NZXT Grid+ V2 
  hide details  
Reply
post #14852 of 14939
Ok rgr

Well don’t need screenshot for that one shows nothing !
post #14853 of 14939
Take a freshly formatted USB 2.0 flash drive and pop the BIOS on it. Turn the PC off and put it in the top left USB port on your rear I/O panel. Hold down the ROG connect button until it starts flashing. If it flashes for more than 10 secs, then it is working. If it doesn't, then it failed.

The BIOS is here:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?48001-R4E-BIOS-4804-MODDED-EFI-Intel-13-1-0-2126-Download

Make sure you grab the NVME Testing Folder > Rampage IV Extreme Black Edition Folder > 0701 Folder > R4BE.CAP file
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
post #14854 of 14939
Quote:
Originally Posted by srialmaster View Post

Take a freshly formatted USB 2.0 flash drive and pop the BIOS on it. Turn the PC off and put it in the top left USB port on your rear I/O panel. Hold down the ROG connect button until it starts flashing. If it flashes for more than 10 secs, then it is working. If it doesn't, then it failed.

The BIOS is here:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?48001-R4E-BIOS-4804-MODDED-EFI-Intel-13-1-0-2126-Download

Make sure you grab the NVME Testing Folder > Rampage IV Extreme Black Edition Folder > 0701 Folder > R4BE.CAP file

Had to go buy a USB 2.0 stick - will make sure I grab the files in the links and try to flash again.

Have to Format in FAT32 ?

Is there anyway to confirm it’s been done correctly either in BIOS or in Windows ?
post #14855 of 14939
Quote:
Originally Posted by smrdel View Post

Had to go buy a USB 2.0 stick - will make sure I grab the files in the links and try to flash again.

Have to Format in FAT32 ?

Is there anyway to confirm it’s been done correctly either in BIOS or in Windows ?



BIOS INFOMATION at the top line tells you yessir.gif

Yes , Fat32 yessir.gif

And in the bioses boot page . That's if you flashed the right bios . 701 will work too smile.gif


Edited by HOMECINEMA-PC - 10/21/17 at 11:43pm
post #14856 of 14939
Like I mentioned before, the flashing will last more than 10 seconds. Also, since you're currently running the 0801, you'll know you succeeded by being at 0701. Basically, once the USB has been FAT32 formatted and the R4BE.CAB dropped on it, turn off the PC and hold down the ROG Connect button and it will flash for a couple of minutes. Make sure it lasts for more than 10seconds and then come back after a couple of more. Your BIOS will reset to the defaults and you'll be able to see that you're at 0701. Make sure the ROG Connect isn't flashing anymore before turning on.
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
post #14857 of 14939
I had similar troubles trying to install nvme as boot drive. What worked for me was to have secure boot compatibility mode set to disable. Once you get it to show up as pata drive you should be good to go.
Also what adapter are you using. i had success with the Asus Hyper M.2 PCIe X4 and and the alpha cool one.
Black Death
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680v 2 Rampage IV Black EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Hydro Copper GAMING Patriot Viper III 2400MHz CL10 w/Black Mamba He... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Pro Custom Water Cooled Windows 10 pro Asus PB278Q 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus PB278Q Corsair K70 RGB Seasonic 1250 XP Corsair Graphite 760T Black 
MouseMouse PadAudioOther
Vengeance M65 FPS RGB MSI Creative Sound Blaster X7 MMX300 2nd Generation 
  hide details  
Reply
Black Death
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680v 2 Rampage IV Black EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Hydro Copper GAMING Patriot Viper III 2400MHz CL10 w/Black Mamba He... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Pro Custom Water Cooled Windows 10 pro Asus PB278Q 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus PB278Q Corsair K70 RGB Seasonic 1250 XP Corsair Graphite 760T Black 
MouseMouse PadAudioOther
Vengeance M65 FPS RGB MSI Creative Sound Blaster X7 MMX300 2nd Generation 
  hide details  
Reply
post #14858 of 14939
I've had some recent issues with my system. I fixed most of them, possibly all of them.
Some of this is basic troubleshooting but the last thing is something that I am still not sure worked. Note that I have my 4930k Ocd to 4.4ghz all the time.
My adventures with my build...lol.
FIrst I noticed odd slightly higher than normal temps on both my CPU and GPU, both are watercooled but on separate loops. Upon investigation I discovered that a recent update to my CAM software reset all my settings, so I changed those settings and it helped a little but my temps still seemed a little high.

I recently downloaded Mass Effect Andromeda via the Vault program at Origin. I started playing it and immediately had problems with crashing and freezing the game. Upon further investigation I discovered that CAM had reinitialized the overlay (which causes issues with many of my games) and had to turn it off. Everything ran fine. After running the game for about an hour I noticed my temps seemed about 10 deg higher than what they should be on both my CPU and GPU. At first I thought it might be because the ambient temp in the room was slightly higher than normal. But then when not playing it took much longer than normal for those temps to go back down, they did but still about 10 deg higher than normal idle. I eventually opened up my PC and realized one of my Helix fans for my Swiftech AIO had died, so it was running on only one fan. I replaced that and temps for both my CPU and GPU are back to normal temps. I can only assume the extra ambient heat from my CPU inside the case caused my GPU temps to also go up.

Then I started having another issue with running Mass Effect Andromeda. After playing for just about an hour I would get a bsod.... After the second time it happened I went in and lowered my OC to 4.2 ghz. I am not sure if this helped yet because I haven't been able to play a game yet.

Does anyone know of any issues like the last one with Mass Effect Andromeda?

If it is the OC then is there a way to possibly make it more stable when playing the game?

If it is not the OC then what could it be? I currently have no OC on my GPU (GTX 1070 SC ACX Black ed watercooled).

Thanks in advance!
The Dark Knight
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS Rampage IV Black Ed EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0 G.Skill Trident X Series 32GB (4 x 8GB) DDR3-2133 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro Western Digital BLACK SERIES 7200RPM San Disk Ultra II Seagate 4TB Gaming SSHD 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu Ray 16x Multi Disc Swiftech H 240-X Watercool Heatkiller IV Pro Clean Acrylic Swiftech H 140-X 
CoolingOSMonitorMonitor
Watercool Heatkiller IV Pro Nickel/Black 1070 MS Windows 10 Pro Vizio 24" 1080p TV  AOC G2460PG 24" 1ms (GTG) 144 Hz Gaming Monito... 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA G2 1000w Gold Plus Phantom 820 Black Logitech G502 Proteus Core 
Mouse PadAudioAudioOther
None Logitech z906 5.1 surround speaker system Sound Blaster Zx NZXT Hue+  
Other
NZXT Grid+ V2 
  hide details  
Reply
The Dark Knight
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS Rampage IV Black Ed EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0 G.Skill Trident X Series 32GB (4 x 8GB) DDR3-2133 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro Western Digital BLACK SERIES 7200RPM San Disk Ultra II Seagate 4TB Gaming SSHD 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu Ray 16x Multi Disc Swiftech H 240-X Watercool Heatkiller IV Pro Clean Acrylic Swiftech H 140-X 
CoolingOSMonitorMonitor
Watercool Heatkiller IV Pro Nickel/Black 1070 MS Windows 10 Pro Vizio 24" 1080p TV  AOC G2460PG 24" 1ms (GTG) 144 Hz Gaming Monito... 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA G2 1000w Gold Plus Phantom 820 Black Logitech G502 Proteus Core 
Mouse PadAudioAudioOther
None Logitech z906 5.1 surround speaker system Sound Blaster Zx NZXT Hue+  
Other
NZXT Grid+ V2 
  hide details  
Reply
post #14859 of 14939
Quote:
Originally Posted by H3LLsREAPER911 View Post

I had similar troubles trying to install nvme as boot drive. What worked for me was to have secure boot compatibility mode set to disable. Once you get it to show up as pata drive you should be good to go.
Also what adapter are you using. i had success with the Asus Hyper M.2 PCIe X4 and and the alpha cool one.[/quo
Quote:
Originally Posted by H3LLsREAPER911 View Post

I had similar troubles trying to install nvme as boot drive. What worked for me was to have secure boot compatibility mode set to disable. Once you get it to show up as pata drive you should be good to go.
Also what adapter are you using. i had success with the Asus Hyper M.2 PCIe X4 and and the alpha cool one.

I have the Silverstone EM20 adaptor - I asked the question earlier if this case d was ok to use ?
post #14860 of 14939
Got a question. Im a raid 0 guy and enjoy it. Got two new firecudas 2tb and a 128gb crucial ssd.

Problem is theres only 2 intel 6gbs sata ports and from what Ive read the asmedia 6gbs ports arent great.

So if I was wanting to put the OS on the ssd and games on the raid, how would you connect the 3 drives or should I just stick with the raid 0? Ive been fine without ssd's this far.

4 - 3gbs intel ports
2 - 6gbs intel ports
4 - 6gbs asmedia ports
Edited by Rangerscott - 10/22/17 at 4:08pm
House heater
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k @ 3.9GHz Asus Rampage IV Black Edition Zotac GTX 980Ti ArcticStorm 16GB Corsair Dominator 2132MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1TB x2 Samsung F3 RAID 0 LG blu-ray burner Corsair H80 Win10 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
3x 23" LG Flatron W2361VG (sexy glossy) Hisense 55" 4k tv Logitech MX5500 Corsair 850w 
CaseMouseAudio
CoolerMaster HAF-X Logitech revolution laser (MX5500 combo) Onboard SupgremeFX 
  hide details  
Reply
House heater
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k @ 3.9GHz Asus Rampage IV Black Edition Zotac GTX 980Ti ArcticStorm 16GB Corsair Dominator 2132MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1TB x2 Samsung F3 RAID 0 LG blu-ray burner Corsair H80 Win10 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
3x 23" LG Flatron W2361VG (sexy glossy) Hisense 55" 4k tv Logitech MX5500 Corsair 850w 
CaseMouseAudio
CoolerMaster HAF-X Logitech revolution laser (MX5500 combo) Onboard SupgremeFX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!