Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club! - Page 598

post #5971 of 14775
Quote:
Originally Posted by LunaP View Post

If you just updated go back into your BIOS and set CPU fan to ignore.

thought i did that already.. thanks man
post #5972 of 14775
Quote:
Originally Posted by LunaP View Post


Never heard of an EZ-PLUG but then again this is my 2nd Asus board ever ( been w/ gigabyte since 2009 ) since lower latency = performance I'll go w/ the 2133, as unless there's something that would require or boost / relieve some sort of bottleneck w/ that 5-12% increase ( gaming etc ) then I've honestly no need.


I don't get why I'm able to hit 4.5 easily on low voltage yet @ 1.5v I can't hit 4.6 I really think I have a weak cheap or something else.

As far as blck goes 125 is pretty much the only one I can go for correct? (With offset)

RIVBE has a 4-pin molex "EZ plug" at the bottom of the board for extra power for multiple GPUs.

RIVE has two "EZ plugs". One is a 6-pin PCI-e for multiple GPUs and the other is a 4-pin old floppy disk power plug (not very common in PSUs any more) to provide extra power to DIMMs.

edit:

RIVBE EZ Plug

RIVE EZ Plugs
Edited by Unicr0nhunter - 2/25/14 at 3:00pm
post #5973 of 14775
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Unicr0nhunter View Post

RIVBE has a 4-pin molex "EZ plug" at the bottom of the board for extra power for multiple GPUs.

RIVE has two "EZ plugs". One is a 6-pin PCI-e for multiple GPUs and the other is a 4-pin old floppy disk power plug (not very common in PSUs any more) to provide extra power to DIMMs.


Oh thought it meant some type of switch, misread, I've had that plugged in since day one lol.
Sylphiel
(20 items)
 
Yuna
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 Extreme 980X Gigabyte X58A-UD3R eVGA GTX TITAN Corsair 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Corsair  Corsair SSD Samsung BluRay R/W Corsair H90 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate HP w2338h HP w2338h HP w2338h 
MonitorMonitorKeyboardPower
HP w2338h Samsung 46" TV ROCCAT Antex 1200W Silver 
CaseMouseMouse PadAudio
Cosmos Corsair m95 ALLSOP Onboard 
  hide details  
Reply
Sylphiel
(20 items)
 
Yuna
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 Extreme 980X Gigabyte X58A-UD3R eVGA GTX TITAN Corsair 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Corsair  Corsair SSD Samsung BluRay R/W Corsair H90 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate HP w2338h HP w2338h HP w2338h 
MonitorMonitorKeyboardPower
HP w2338h Samsung 46" TV ROCCAT Antex 1200W Silver 
CaseMouseMouse PadAudio
Cosmos Corsair m95 ALLSOP Onboard 
  hide details  
Reply
post #5974 of 14775
Quote:
Originally Posted by LunaP View Post

As far as blck goes 125 is pretty much the only one I can go for correct? (With offset)

In an ideal world, you could buy the 2400 MHz 64 GB kit, plug it in, enable XMP, and everything would work fine. However, the pros and the board makers say it ain't so easy, so I gotta go with what they say.

I tried to get 64 GB kits, no one wanted to send me one, but given the cost, I kind of understand, but without having parts in-hand, there's not much I can say, really. Everyone says 2133 or lower is better, easier, more realistic, so that's all I can offer you. I'm actually sitting here thinking maybe 2133 is gonna be hard for you too, andthat you're better off with 1866 or 1600. 1600 should be about 45-50k, 1866 seems broken to me, honestly, 2133 MHz does 57-60k, 2400 does 62-65k.
post #5975 of 14775
Hello all, I have finished most of my build. I do have a question before I turn it on though. I have a pwm splitter for 3 upper fans, a second splitter for the 2 3 pin fans on the front rad and a 3 pin wire off of my d5. What headers on my RIVBE do I plug them in?

Splitter for the pwm fans on CPU Header?
Splitter for the 3 pin fans on CHA FAN?
3 pin wire for D5 pump on FAN OPT?

These are really guesses.

This is my first attempt at water-cooling, and my first RIVBE, thanks for the patience.

Mista Cheese
post #5976 of 14775
Quote:
Originally Posted by boldenc View Post

Could someone do this test please with 4930k and Windows 7?

Load optimized default settings with all the power saving features enabled, then change the multiplier to any thing higher than default to 42x ~ 46x.

Launch a game like BF3 or BF4 and monitor the CPU clock with CPU-Z, will the CPU clock go to the maximum multiplier you set in bios?

For example in my case you can see the CPU-Z is showing multiplier (12 - 44) but it will only go to 34x in the game. I can only get the 44x if I run prime95 or cinebench or XTU.
That with the power option is set to default balanced profile.
This is with the X79 Deluxe and I may change the motherboard to RIV BE so would like to confirm that before the change.


any one? frown.gif
Taichi
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x ASRock X99 Taichi EVGA GTX 1070 FTW Kingston 32GB Fury X 2666MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512Gb Samsung SSD 850 EVO 500Gb Seagate Enterprise Capacity v5 8Tb  Nzxt Kraken X62 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 / Windows 10 Pro LG 29UM67 Seasonic Prime Titanium 850w Corsair Obsidian 750D 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Creative Sound Blaster ZxR 
  hide details  
Reply
Taichi
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x ASRock X99 Taichi EVGA GTX 1070 FTW Kingston 32GB Fury X 2666MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512Gb Samsung SSD 850 EVO 500Gb Seagate Enterprise Capacity v5 8Tb  Nzxt Kraken X62 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 / Windows 10 Pro LG 29UM67 Seasonic Prime Titanium 850w Corsair Obsidian 750D 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Creative Sound Blaster ZxR 
  hide details  
Reply
post #5977 of 14775
What are you trying to do here????

1, Sounds like you have Intel Speed Step still set "ENABLED"

2, WHY run with your Cstates "ENABLED"?

I think you need to go and Overclock you motherboard properly or at least find a guide to help you do so!!

Regards,

AJ.
post #5978 of 14775
Quote:
Originally Posted by Ajay57 View Post

What are you trying to do here????

1, Sounds like you have Intel Speed Step still set "ENABLED"

2, WHY run with your Cstates "ENABLED"?

I think you need to go and Overclock you motherboard properly or at least find a guide to help you do so!!

Regards,

AJ.

I know well how to OC, and yes Speed Step is enabled because I like to keep the CPU at lower voltage/clock when idling.
Power saving features were never a problem with the last generation CPU's , even the new guides now recommend to enable the power saving features while OC'ing to save power , bills and more when the CPU idles specially for ppl who keep their PC's 24/7 on.

I asked some one to do the tests not just random info about OC so your post in not helpful.

any way Thanks
Edited by boldenc - 2/26/14 at 1:39am
Taichi
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x ASRock X99 Taichi EVGA GTX 1070 FTW Kingston 32GB Fury X 2666MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512Gb Samsung SSD 850 EVO 500Gb Seagate Enterprise Capacity v5 8Tb  Nzxt Kraken X62 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 / Windows 10 Pro LG 29UM67 Seasonic Prime Titanium 850w Corsair Obsidian 750D 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Creative Sound Blaster ZxR 
  hide details  
Reply
Taichi
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x ASRock X99 Taichi EVGA GTX 1070 FTW Kingston 32GB Fury X 2666MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512Gb Samsung SSD 850 EVO 500Gb Seagate Enterprise Capacity v5 8Tb  Nzxt Kraken X62 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 / Windows 10 Pro LG 29UM67 Seasonic Prime Titanium 850w Corsair Obsidian 750D 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Creative Sound Blaster ZxR 
  hide details  
Reply
post #5979 of 14775
Sorry i asked the questions of you, just wonder why you ran your PC that way, anyway thanks for the answer!!

I hope someone comes along and assists you later.

Respectfully,

AJ.
post #5980 of 14775
Need help! What would cause a click to come from motherboard when trying to load windows and then force it to restart and fail. I tried even reloading the win7 disk to do fresh install and it locks up and gives blue screen memory dump just loading filed. That can't be OS based. I tried looking at codes but it shows AA when it happens then it restarts. Please help. I had my system up and running water cooled both CPU and chip set. And ended up removing all tubing to rearrange positions of reservoir. Put all back together ran 4 hour stress test for water cooling with no moisture. Boots up to bios. I also added one more fan and added temperature sensors. Please I am so frustrated!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!