Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club! - Page 709

post #7081 of 15075
Quote:
Originally Posted by Zimzoid View Post

Posted a problem I was having a page back, while running 3dmark11 to test an oc of 4.5ghz win8.1 blue screened and froze so restarted and was greeted with a red cpu led and code 00 pc would start/stop in a loop with no way to enter the bios, so thinking it was a cpu issue sent my cpu back to my supplier for testing and replacement, apparently the cpu was dead and the new one arrives Monday, don't really understand how this happened my volts was only at 1.29 and was running the latest bios my system has been working flawlessly since since December, my cooler is fine and so is the psu, should I have the motherboard tested as well? Just worried it will happen again if it's a mobo fault causing it.

what were your other bios setings? vsa, vtt.. etc. I had a 4930K die some months ago - bad IMC.
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #7082 of 15075
Deleted
Edited by Xerxies12 - 4/12/14 at 5:29pm
post #7083 of 15075
Deleted
post #7084 of 15075
Quote:
Originally Posted by alancsalt View Post

Looking at 1.408v vcore CPU and 1200MHz idle...

Anyone know if it's LLC or XMP or ? that can push auto vcore up like that?

My RIVE does it and I just set vcore manually.



I noticed that too. Is it a problem, and if so, could you tell me how I can fix it?

I'm running my memory at 2133MHZ XMP, is that the issue?

If I set the vcore manually, what would be the best place to start?

I just manually dropped my vcore to 1.350, but I'm not sure it had the desired effect? I ran P95 (Blended) for about an hour, no errors....Seems stable.

See here: http://valid.canardpc.com/uis0z2
Edited by Xerxies12 - 4/12/14 at 6:18pm
post #7085 of 15075
Quote:
Originally Posted by Xerxies12 View Post

I noticed that too. Is it a problem, and if so, could you tell me how I can fix it?

I'm running my memory at 2133MHZ XMP, is that the issue?

If I set the vcore manually, what would be the best place to start?

I just manually dropped my vcore to 1.350, but I'm not sure it had the desired effect? I ran P95 (Blended) for about an hour, no errors....Seems stable.

See here: http://valid.canardpc.com/uis0z2
what multiplier?
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #7086 of 15075
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

what multiplier?

I had to back out of the XMP profile just to look at the multiplier, looks like 45?

So, I'm guessing, that with XMP enabled, I cannot adjust the multiplier manually?

In looking at the my newest CPU-Z validation, it indicates 3899.93 MHz (39 * 100 MHz), I thought the "39" represented the multiplier?
Edited by Xerxies12 - 4/12/14 at 9:04pm
post #7087 of 15075
So...

Do I have to off someone, ritual sacrifice, whatnot, in order to become an official member of the "Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!"?

I'm ready, whadya want me to do? smile.gif
post #7088 of 15075
You just got to wait for LunaP to get some time to log on to add you Xerxies12, hes a busy guy lol.

On another note, my board was finally swapped as it could not be repaired in RMA. However, I think this new board has a bent pin unless my eyes are playing tricks on me. Can you guys see it as well in my picture? (bottom right of NE quadrant, 2 rectangles down in center of socket and straight to the right side)
Warning: Spoiler! (Click to show)

I suspect this is the case since my full 64gb of memory can not be detected at stock speeds 1333mhz and it only sees 48gb. I have reseated the CPU block to make sure it was not a bad mount and have reseated all the dimms as well. Any suggestions is welcome.
2013 Rig
(28 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4960x Ramage IV Black Edition NVIDIA GeForce GTX TITAN SC NVIDIA GeForce GTX TITAN SC 
GraphicsRAMRAMHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN SC G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB (4 x 8GB) 240-Pin... G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB (4 x 8GB) 240-Pin... Samsung 840 Series 500gb Solid State Drive 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Series 500gb Solid State Drive Black Ice GT Stealth 360 X-Flow Radiator - Black Mayhems Pastel Coolant Concentrate - 250mL - Mi... 2x BitFenix Spectre Pro 200mm Fan - Green LED (... 
CoolingCoolingCoolingCooling
2x BitFenix Spectre Pro LED Green 200mm Case Fan 7x Corsair Air Series SP120 High Performance Ed... Phobya Xtreme 200mm Version 1 EK D5 X-Top Acetal Pump Top CSQ w/ Alphacool VP... 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Universal CPU Liquid Cooling Block... 3x EK Geforce GTX Titan SE VGA Liquid Cooling B... EK-MultiOption RES X3 150 - Liquid Cooling Rese... EK FC Bridge Triple Serial CSQ - SLI Connection... 
CoolingOSMonitorKeyboard
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing 1/2"ID... Windows 7 SP1 64-bit 3x ASUS VN247H-P Black 23.6" 1ms (GTG) HDMI Wid... Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova 1300 G2 Cooler Master HAF X Razer Naga 2014 Edition Razer Extended Goliathus Control Edition 
  hide details  
Reply
2013 Rig
(28 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4960x Ramage IV Black Edition NVIDIA GeForce GTX TITAN SC NVIDIA GeForce GTX TITAN SC 
GraphicsRAMRAMHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN SC G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB (4 x 8GB) 240-Pin... G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB (4 x 8GB) 240-Pin... Samsung 840 Series 500gb Solid State Drive 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Series 500gb Solid State Drive Black Ice GT Stealth 360 X-Flow Radiator - Black Mayhems Pastel Coolant Concentrate - 250mL - Mi... 2x BitFenix Spectre Pro 200mm Fan - Green LED (... 
CoolingCoolingCoolingCooling
2x BitFenix Spectre Pro LED Green 200mm Case Fan 7x Corsair Air Series SP120 High Performance Ed... Phobya Xtreme 200mm Version 1 EK D5 X-Top Acetal Pump Top CSQ w/ Alphacool VP... 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Universal CPU Liquid Cooling Block... 3x EK Geforce GTX Titan SE VGA Liquid Cooling B... EK-MultiOption RES X3 150 - Liquid Cooling Rese... EK FC Bridge Triple Serial CSQ - SLI Connection... 
CoolingOSMonitorKeyboard
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing 1/2"ID... Windows 7 SP1 64-bit 3x ASUS VN247H-P Black 23.6" 1ms (GTG) HDMI Wid... Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova 1300 G2 Cooler Master HAF X Razer Naga 2014 Edition Razer Extended Goliathus Control Edition 
  hide details  
Reply
post #7089 of 15075
Yesterday I found a Bug in the BIOS. Friend of mine calls the Support (me biggrin.gif ) and after 2 hours of messing arround with this Bug...I found that we HAD to plug a fan into the CPU-Fan Header to get a succesfully POST.

So conclusion....First Time installed Board needs to have a CPU-Fan plugged in?? thumb.gif
Edited by oelkanne - 4/13/14 at 4:22am
TheRedCarBon
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Cor i7 3820 ASUS Rampage 4 Formula Gigabyte GTX 680 SLI 16GB G-Skill 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SSD´s LG Blue-Ray Watercooled Win 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Flatron W2242T Logitec G19 Corsiar HX 750W Bitfenix Colossus 
MouseMouse PadAudio
Roccat Kone+ Roccat Sense onboard 
  hide details  
Reply
TheRedCarBon
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Cor i7 3820 ASUS Rampage 4 Formula Gigabyte GTX 680 SLI 16GB G-Skill 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SSD´s LG Blue-Ray Watercooled Win 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Flatron W2242T Logitec G19 Corsiar HX 750W Bitfenix Colossus 
MouseMouse PadAudio
Roccat Kone+ Roccat Sense onboard 
  hide details  
Reply
post #7090 of 15075
Quote:
Originally Posted by oelkanne View Post

Yesterday I found a Bug in the BIOS. Friend of mine calls the Support (me biggrin.gif ) and after 2 hours of messing arround with this Bug...I found that we HAD to plug a fan into the CPU-Fan Header to get a succesfully POST.

So conclusion....First Time installed Board needs to have a CPU-Fan plugged in?? thumb.gif

I wouldn't call that a bug. Sounds pretty typical / normal to me.
Quote:
Originally Posted by Xerxies12 View Post

So...

Do I have to off someone, ritual sacrifice, whatnot, in order to become an official member of the "Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!"?

I'm ready, whadya want me to do? smile.gif

You just need to wait on the OP - LunaP - to make an appearance. Have a little patience. Not every club thread's OP visits & updates the club list every day. If you go back a couple pages you'd see mention by LunaP that work's been keeping him pretty busy these days.
Edited by Unicr0nhunter - 4/13/14 at 5:13am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club!