Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Having issues with my USB 3.0 & ASUS Maximus VI Hero
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Having issues with my USB 3.0 & ASUS Maximus VI Hero - Page 2

post #11 of 17
Have you tried these drivers?
post #12 of 17
Thread Starter 
Finally got myself down to a local Costco and purchased one of their My Passport Ultra 2TB drives. I connected it to the "bad" external USB 3.0 and boom, it works without any problems.

So I guess that not all USB 3.0 ports are happy with every USB 3.0 device. Especially one that was made 2 years ago and has NOT had any firmware upgrades.

Looks like my drama is over.
post #13 of 17
That's good news. Glad that you got it sorted.
wevs rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K Gigabyte GA-Z77X-UD5H MSI GTX 670 PE OC x2 SLi Team xTreem 16Gb (2x4Gb) DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial C300 128Gb x2 RAID0  SK Hynix SH910 128Gb x2 RAID0 Western Digital Black Edition 1Tb Western Digital Black Edition 640Gb 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DVD / Bluray LG Bluray / Burner Custom H20 - Swiftech, XSPC Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer P243Waid Razer Black Widow Ultimate Corsair HX1000 Corsair C70 White Edition 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder SteelSeries Creative Soundblaster X-FI Titanium HD 
  hide details  
Reply
wevs rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K Gigabyte GA-Z77X-UD5H MSI GTX 670 PE OC x2 SLi Team xTreem 16Gb (2x4Gb) DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial C300 128Gb x2 RAID0  SK Hynix SH910 128Gb x2 RAID0 Western Digital Black Edition 1Tb Western Digital Black Edition 640Gb 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DVD / Bluray LG Bluray / Burner Custom H20 - Swiftech, XSPC Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer P243Waid Razer Black Widow Ultimate Corsair HX1000 Corsair C70 White Edition 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder SteelSeries Creative Soundblaster X-FI Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #14 of 17
I bet the issue is power. That port in the case may not have adequate wiring to handle the current of an external HDD without a power brick. Try a powered USB3 hub and I bet it works fine smile.gif
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
post #15 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FastMHz View Post

I bet the issue is power. That port in the case may not have adequate wiring to handle the current of an external HDD without a power brick. Try a powered USB3 hub and I bet it works fine smile.gif

Good guess but based on the resolution, it doesn't make sense. Why?

I have the NEW 2TB drive (with no external power brick) plugged into the "old bad" port
I have the OLD 1.5TB drive (also with no external power brick) plugged into the good port

and 1.5TB drive is right now copying all files to the 2TB drive with no problems. Again, they are both connected to the two front USB 3.0 ports on my HAF X case, and those two ports are connected via direct motherboard connection to my ASUS Maximus VI Hero.
post #16 of 17
Just a theory....The old drive might need just that much more power and that particular port can't deliver.
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
post #17 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FastMHz View Post

Just a theory....The old drive might need just that much more power and that particular port can't deliver.

Agreed but again, that "port" is coming from the same place on the motherboard and splits into two different cables. One of it works and the other not on the SAME device.

Just strange but glad to have it fixed.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Having issues with my USB 3.0 & ASUS Maximus VI Hero