Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Do i need an amp for 5.1?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Do i need an amp for 5.1? - Page 4

post #31 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ashuiegi View Post

do you have DTS setting in the drivers ? if you enable dolby/DTS and use something like 3D setting on the dac of the sound system its can make a mess.

no i don't, the only way that i can get the spdif output to work is if i set it to PCM (only option i have is PCM). ive tried messing with ever option possible in Xonar DGX audio center, still echos like crazy.

hopefully when i switch to true analog with the edfiler system, this issue will go away.

EDIT: i noticed while playing with the audio center, i could never get any other speaker beside front left and front right to play the test voice.
Edited by Zaid - 11/29/13 at 12:02am
i7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770k Sabertooth Z77 MSI 290X lightning 24gb ddr 1866 8-8-8-24 Crucial Ballistix elite 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Intel 330 SSD WD black caviar 500gb Seagate barrcuda Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
46inch Samsung lcd Razer lycosa Antec Truepower quattro 1000 NZXT Phantom (White) 
MouseAudio
Razer deathadder Samsung 5.1 surround sound. 
  hide details  
Reply
i7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770k Sabertooth Z77 MSI 290X lightning 24gb ddr 1866 8-8-8-24 Crucial Ballistix elite 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Intel 330 SSD WD black caviar 500gb Seagate barrcuda Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
46inch Samsung lcd Razer lycosa Antec Truepower quattro 1000 NZXT Phantom (White) 
MouseAudio
Razer deathadder Samsung 5.1 surround sound. 
  hide details  
Reply
post #32 of 33
check this thread, maybe you've got the same problem.

http://www.overclock.net/t/1445446/2-channel-pcm-from-xonar-dg/10#post_21254829

But when you get the edifier you should use the analogue connection and with that connection you probably won't encounter this problem.
Mine
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 gaming pro Palit Super Jetstream GTX 1080 Corsair Vengeance LPX 16GB 2800Mhz CL14 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB crucial mx100 256Gb Seagate 7200.14 2TB Sony Optiarc AD-7261S 
CoolingCoolingCoolingCooling
Cryorig H5 universal Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-PS 120mm (2x) Noiseblocker NB-Blacksilent XK2 140mm (2x) Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE Logitech G610 brown Cooler Master Silent Pro M600 
CaseMouseAudio
Nexus Prominent R Zowie FK1 Asus Xonar D2/PM 
  hide details  
Reply
Mine
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 gaming pro Palit Super Jetstream GTX 1080 Corsair Vengeance LPX 16GB 2800Mhz CL14 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB crucial mx100 256Gb Seagate 7200.14 2TB Sony Optiarc AD-7261S 
CoolingCoolingCoolingCooling
Cryorig H5 universal Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-PS 120mm (2x) Noiseblocker NB-Blacksilent XK2 140mm (2x) Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE Logitech G610 brown Cooler Master Silent Pro M600 
CaseMouseAudio
Nexus Prominent R Zowie FK1 Asus Xonar D2/PM 
  hide details  
Reply
post #33 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TiezZ BE View Post

check this thread, maybe you've got the same problem.

http://www.overclock.net/t/1445446/2-channel-pcm-from-xonar-dg/10#post_21254829

But when you get the edifier you should use the analogue connection and with that connection you probably won't encounter this problem.

i tired, could not get anything besides PCM in xonar audio control.
i7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770k Sabertooth Z77 MSI 290X lightning 24gb ddr 1866 8-8-8-24 Crucial Ballistix elite 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Intel 330 SSD WD black caviar 500gb Seagate barrcuda Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
46inch Samsung lcd Razer lycosa Antec Truepower quattro 1000 NZXT Phantom (White) 
MouseAudio
Razer deathadder Samsung 5.1 surround sound. 
  hide details  
Reply
i7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770k Sabertooth Z77 MSI 290X lightning 24gb ddr 1866 8-8-8-24 Crucial Ballistix elite 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Intel 330 SSD WD black caviar 500gb Seagate barrcuda Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
46inch Samsung lcd Razer lycosa Antec Truepower quattro 1000 NZXT Phantom (White) 
MouseAudio
Razer deathadder Samsung 5.1 surround sound. 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Do i need an amp for 5.1?