Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Gigabyte R9 280x OC issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte R9 280x OC issues - Page 2

post #11 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Algy View Post

let me explain:

with f31 stock bios, my card run at 1.2v on load. it's weird yours runs at 1.13v.
if I change the bios to the f3, the load voltage is 1.256v. again it's weird because yours runs at 1.18v.
neither sapphire trixx or other oc program let me change the vcore.
if I change to the f3 bios and oc more, to 1170/1600, thankx to the new 1.256v, I get a few less fps in battefleid 4 (like 3/4 or 5 fps less) than my f31 stock bios without oc.
so I make the conclution that my f31 bios card isn't compatible with the f3's one, because it gave me less performance than my stock f31.

let me know what u think unknownm!

What Rev of card do you own, there is 1.0 & 2.0?
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
rev 1.0 !
post #13 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Algy View Post

rev 1.0 !

than I'm not sure what's going on. I just reflashed my card back to F31 and it's doing the exact same thing, 1.13v. Are you running BETA drivers?
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
im running the lastest beta drivers, 9.4
post #15 of 18
Thread Starter 
That sucks, maybe try different BIOS listed at techpower BIOS database? or try F12 at gigabytes website.

If the flash fails you can always switch to BIOS #2 and reflash the first BIOS
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Thread Starter 
I flashed to F12 BIOS listed in Gigabytes website and does 1.18v again. F3 and F12 work fine on both cards
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K MSI Z97 MPOWER AC MAX EVGA 980 Ti Hybrid  CMY16GX3M2A2400C11R 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
CMY16GX3M2A2400C11R Kingston SV300S37A120G 2x ST2000DM001-1ER164 ASMedia® ASM1061 (External) 
CoolingOSMonitorPower
Swifttech H320 Win 10 x64 SAMSUNG LS24F350 Corsair RM850w 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 750D Blackweb @ 1000hz Fiio E7 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
I'm not surprised at all honestly. I owned a 7850 that would soft crash at stock all the time unless I bumped the voltage a bit.

Glad you got it sorted.
post #18 of 18
Quote:
Originally Posted by Unknownm View Post

That sucks, maybe try different BIOS listed at techpower BIOS database? or try F12 at gigabytes website.

If the flash fails you can always switch to BIOS #2 and reflash the first BIOS

I'll try it later. also I'm going to read more about making a custom bios, so I can raise the voltaje to oc the card in a future
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Gigabyte R9 280x OC issues