Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › sata and ide
New Posts  All Forums:Forum Nav:

sata and ide

post #1 of 7
Thread Starter 
I got my sata hard drive, I hooked it up, installed windows, everything went fine. After formatting, I hooked my IDE hds back up for storage...but with them hooked up, windows will go to the loading screen, and the bar will go by a million times, and after it just goes to a black screen with nothing. If I unplug my IDE hard drives windows will load, and everything fine in about 5 seconds. How do I fix this?
post #2 of 7
make the IDE drive jumpers are in the right place(Master, slave, cable select)
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Set the HDD Jumper to Slave.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Probably, when you look in BIOS, your SATA drives will be listed as second, third or even fourth master. When you hooked in your IDE drive, it became primary master. Try and change boot drive in bios.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.3 GHz Asus P8Z77-V PRO Asus GTX 680 2Gb 4x8Gb Corsair Dominator 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3 120Gb OCZ Agility 3 240 Gb WD Caviar Black 1Tb OCZ Vertex 2 90Gb 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 Ubuntu 12.04 Yamakasi Catleap 27" 2560x1440 @103 Hz Filco Majestouch (brown switch) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair 650D Zowie EC1 Steelpad 4D 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.3 GHz Asus P8Z77-V PRO Asus GTX 680 2Gb 4x8Gb Corsair Dominator 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3 120Gb OCZ Agility 3 240 Gb WD Caviar Black 1Tb OCZ Vertex 2 90Gb 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 Ubuntu 12.04 Yamakasi Catleap 27" 2560x1440 @103 Hz Filco Majestouch (brown switch) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair 650D Zowie EC1 Steelpad 4D 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
Set the HDD Jumper to Slave.
Both of my storage drives say No Jumper = Slave, and neither have jumpers, so I'm confused
post #6 of 7
I think you should go buy some jumpers then.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
I think you should go buy some jumpers then.
I had jumpers..I just didn't have to use them..and I still didn't. I just moved my cables around on my motherboard and it worked.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › sata and ide