Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › A6 Error on my new motherboard, need help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A6 Error on my new motherboard, need help

post #1 of 11
Thread Starter 
Hi OCN,

I got my new computer and assembled it.
But i got this A6 error on the LED Debug display on the motherboard.

and it seems to be something with SCSI.

and nothing shows up on screen.

do you know what i can do to fix it?

The motherboard is a GA-Z87X-UD4H

Regards Jepser.
Edited by Jepser - 1/7/14 at 1:10pm
post #2 of 11
Double check that all cables are plugged in, also try clearing CMOS by doing so with the CMOS reset jumpers. Can you also take a photo of the inside of your computer, just the motherboard area, so that we can check if all the required cables are plugged in.

Please post your computer specs, you can also add your computer specs into your signature using the rig builder that is located at the top right of this website.

This will make it easier for others to diagnose future issues you may bump in to.

Anyway, try booting your computer without a graphics card in there and plug your display cable into the motherboard, then if it successfully boots and posts and displays, then most likely the BIOS just needs to be configured with the correct settings.
Edited by benjamen50 - 1/7/14 at 7:35pm
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
im not sure what i did. but now it works and now i have a new issue...

everytime im touching the keyboard then the computer total freezes... and have to shut it down on the hard way. frown.gif
and when i get into windows the only button that i can use is the "." button and when i push the "." button then it types "i" and its the ONLY button that is working. :S

ok. i will try to put my rig on the site and post a pic here. smile.gif
post #4 of 11
maybe broken keyboard? u tried another one?
And what are the components u use?
post #5 of 11
Thread Starter 
Here is the picture of the inside of my computer.

post #6 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by NasT89 View Post

maybe broken keyboard? u tried another one?
And what are the components u use?

well. i tested my keyboard on my laptop (where im writing from) and here it also dont work...

this is the only thing i can write with it:



iiiiiiiiiiiiiiiiii
post #7 of 11
Well.. then u know your keyboard is causing the problem..smile.gif

It can even cause freezes ( its a USB keyboard right? )

Do u have another keyboard to try?
Edited by NasT89 - 1/8/14 at 2:15am
post #8 of 11
Thread Starter 
im making an RMA on the keyboard now. and sending it back. but it was working properly yesterday. :O
and yes its a USB Keyboard.
i dont have another keyboard. frown.gif
post #9 of 11
That sucks... maybe ask a friend? or a nice neighbour to borrow a keyboard? only to verify the problem is solved?
post #10 of 11
I dont want to sound rude but you really should remove some of all that dust from your case its not good for your PC

Also it does not look very nice
Seravee
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 6850K Gigabyte X99 Ultra Gaming EVGA GTX 1080 FTW2 Kingston HyperX DDR4 Savage 3000 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Evo WD Green WD40EZRX  WD Green WD60EZRX  WD Red WD80EFZX 8TB  
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Ironwolf Pro 10 TB LG CH12NS30 x5 Noctua NF-A14 FLX Noctua NH-D15S 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Bit Asus PG279Q LG 49UH750V 4K LED TV Corsair Gaming Strafe RGB 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNova G2 750 watt Phanteks Enthoo Luxe Roccat Kone XTD Laser Roccat Sense Metor 
AudioAudioAudioAudio
Sennheiser HD 598 Onkyo TX NR646  Harman Kardon HKTS 60 Dali Opticon Vokal 
AudioOtherOther
x2 Dali Opticon 2 CableMod E series PSU cable set CableMod LED Strips 
  hide details  
Reply
Seravee
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 6850K Gigabyte X99 Ultra Gaming EVGA GTX 1080 FTW2 Kingston HyperX DDR4 Savage 3000 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Evo WD Green WD40EZRX  WD Green WD60EZRX  WD Red WD80EFZX 8TB  
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Ironwolf Pro 10 TB LG CH12NS30 x5 Noctua NF-A14 FLX Noctua NH-D15S 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Bit Asus PG279Q LG 49UH750V 4K LED TV Corsair Gaming Strafe RGB 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNova G2 750 watt Phanteks Enthoo Luxe Roccat Kone XTD Laser Roccat Sense Metor 
AudioAudioAudioAudio
Sennheiser HD 598 Onkyo TX NR646  Harman Kardon HKTS 60 Dali Opticon Vokal 
AudioOtherOther
x2 Dali Opticon 2 CableMod E series PSU cable set CableMod LED Strips 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › A6 Error on my new motherboard, need help