Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › post issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

post issues

post #1 of 12
Thread Starter 
The final part for my new computer just came today but when i put everything together and started up I hear a single beep and my monitor shows nothing.
Asus P5B deluxe, 2gcrucial balistics ddr21000, e6300 ,WD 160G.

Any ideas what the problem(s) is?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
well the fact that you don't have a video card is probably holding your system back a bit.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 30b C2D @ 3.4 Evga 680i Evga 8800gtx * 2 Extream team ddr2 1000 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g raptor - 250gb segate*2 Lighton DVD burner xp pro 64 bit / Vista 64 business 32" Protron 1368*768 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 750 PCP&C quad Armor 250mm side fan Razer copper head 
Mouse Pad
gaming lights up red 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 30b C2D @ 3.4 Evga 680i Evga 8800gtx * 2 Extream team ddr2 1000 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g raptor - 250gb segate*2 Lighton DVD burner xp pro 64 bit / Vista 64 business 32" Protron 1368*768 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 750 PCP&C quad Armor 250mm side fan Razer copper head 
Mouse Pad
gaming lights up red 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
fill out your system specs under user CP
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
Added computer info
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
i take it you have checked and double checked all connections?

check that you have the extra molex plugged into ur motherboard if it requires one and make sure you have connected the PCIe Molex to the 7900GS if that requires one.
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
Checked them all.
All fans are working by the way.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
Read this review on newegg which seems to describe my situation other than the "no beep" part.


"There is little or no information to work with if you get the no boot/no beep "Black Screen of Nothingness" when you turn it on. For instance my new DDR2-800 OCZ Platinum memory did not allow a boot because this particular stick is not (yet) recognized by BIOS (711) and it requires 2.1 v. This board supplies memory with 1.8v by default, so you have to boot with 1.8v memory (apparently the DRAM standard) and then reset this manually in BIOS before installing the new memory. Look in the manual (online) for GUARANTEED compatible memory sticks before buying high end memory to use in this board! There are a lot of postings online about RMAs of this board due to failure to boot, but I would encourage everyone to work through to a real diagnosis. I assure you that this board really rocks! There are lots of SATA ports available on this board, but only 2 connects for PATA. (You can now find SATA DVD-Readers, but not yet DVD-Writers.)"
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
It's never been a RAM issue. It's an end-user issue IMO.

Reset CMOS

fist, make sure you didn't put more stand-off than you needed, any stand off touching the board could damage it.
2nd. Make sure your video card has the power connected to.
3rd. Is the PSU working correctly?
Try one memory module at a time.
post #9 of 12
Thread Starter 
What do you mean by stand-off and also how can i check if my PSU is working properly? The HSF and other fans working and Mobo LED is working.

I tried reseting the CMOS.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 Asus P5B deluxe EVGA 8800gts Crucial Balistics DDR2 1000 2G 
Hard DriveMonitorPowerCase
WD 160G 22 Samsung LCD Sunbeam NUUO Antec 900 modded 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Stand-offs are the gold coloured pieces connecting the Motherboard and the Motherboard Tray.

Also, try connecting your setup outside of the case to eliminate the "stand-off" problem possibility for the time being.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › post issues