Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Bsod
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bsod - Page 2

post #11 of 24
Thread Starter 
Well I've treid three sets of ram ...no help...Different drivers...no help...
Unistalled and reinstalled the games...no help
Here's a pic of the BSOD...there is no error code at the top...I'm sure it has to be something to do with the raid
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #12 of 24
Try running the games in Safe Mode, see if that helps.

Also try a fresh install of Windows, see if that helps.

Set all the settings you can in the BIOS manually
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #13 of 24
HDDs will act up if there not getting good voltage, do check the PS.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #14 of 24
Check the PS? :s
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #15 of 24
Thread Starter 
Ok everything is giant because I'm d/l new drivers on a non-raid fresh install gonna see if that does it...then I will know it was the raid set-up....I'm pretty sure it is the culprit since that was the only thing I changed and everything was fine before the new raid install...Now if I can find the post button on this HUGE page...lol...800x600 or worse probably
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #16 of 24
Quote:
Originally Posted by prosser13 View Post
Check the PS? :s
Yes, the oddity is an electric motor or servo that is running on a weak power feed will degrade in performance and can even be damaged which can often be the cause of HDD failure.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #17 of 24
You've got the same board as me - Try using the NVRAID controller, its built into the chipset and I think its better. I'm using it at the moment with 2 seagate barracudas in RAID 0 and its working perfectly
Bob
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3800+ ASUS A8N- SLI Premium XFX GeForce 7800GT Extreme Edition 2GB (2X1GB) Corsair XMS Pro LED TwinX DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x200GB Barracuda SATA RAID0 + 250Gb ATA SONY CDR-RW Ultra speed Windows Vista Home Premium x64 Hanns G 19" widescreen HW191D 
PowerCaseMouse
Antec TruePower 550W Thermaltake Armour Logitech LX5 
  hide details  
Reply
Bob
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3800+ ASUS A8N- SLI Premium XFX GeForce 7800GT Extreme Edition 2GB (2X1GB) Corsair XMS Pro LED TwinX DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x200GB Barracuda SATA RAID0 + 250Gb ATA SONY CDR-RW Ultra speed Windows Vista Home Premium x64 Hanns G 19" widescreen HW191D 
PowerCaseMouse
Antec TruePower 550W Thermaltake Armour Logitech LX5 
  hide details  
Reply
post #18 of 24
Thread Starter 
Ok I set it up as two single drives with a windows 10 gig partition, secondary partition for files and loaded my games....Smooth as silk so now I got to figure the raid-0 out... When I try to use the NVraid it shows no drives but they show in bios and the nvraid is enabled in the sata area windows will format the drives but when I try to go forward with the install it says no hd's found... how can it format then say they aren't there?? And yes I hit f6 and loaded the raid drivers and the raid hd controllers
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #19 of 24
When it says summat bout volumes: none, press S to load additional SCSI drivers or whatever it says. Then load up your raid drivers, then windows should be able to see it.

Have you selected which drives should be in the RAID array, and have you actually set the RAID array in the NVRAID configuration panel (F10) with your hard drives. Make sure you disable the Silicon image controller.
Bob
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3800+ ASUS A8N- SLI Premium XFX GeForce 7800GT Extreme Edition 2GB (2X1GB) Corsair XMS Pro LED TwinX DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x200GB Barracuda SATA RAID0 + 250Gb ATA SONY CDR-RW Ultra speed Windows Vista Home Premium x64 Hanns G 19" widescreen HW191D 
PowerCaseMouse
Antec TruePower 550W Thermaltake Armour Logitech LX5 
  hide details  
Reply
Bob
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3800+ ASUS A8N- SLI Premium XFX GeForce 7800GT Extreme Edition 2GB (2X1GB) Corsair XMS Pro LED TwinX DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x200GB Barracuda SATA RAID0 + 250Gb ATA SONY CDR-RW Ultra speed Windows Vista Home Premium x64 Hanns G 19" widescreen HW191D 
PowerCaseMouse
Antec TruePower 550W Thermaltake Armour Logitech LX5 
  hide details  
Reply
post #20 of 24
Thread Starter 
Yes I did all that....I'm gonna run this for a bit until my lian li get's here and some other parts then maybe redo it....I will maybe try to redo the raid again tomorrow...Frustration =bad performance for the worker...lol...rest and regroup
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
My System
(3 items)
 
  
CPUOS
I7 Q720 Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Bsod