Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › Nvidia Geforce 210 Overclock Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Nvidia Geforce 210 Overclock Problem

post #1 of 3
Thread Starter 
Recently I've overclocked My Geforce 210 1GB DDR3 From Stock Clock (Core: 589 mem:600) To Core: 641 mem: 610 and that was Ok .
It was giving me 22 average FPS in GTA IV ! (overclocked using MSI Afterburner )
Yesterday I Overclocked it (From Stock Clock) to 1000MHz doh.gif (yeah thats crazy ) Using EVGA presicion X . As soon as i clicked apply my Computer freezed and i could see some lines and squares in the display ! and computer restarted itself . after the restart I put it back to my previouse overclock settings. ( Core: 641 mem: 610) and ran GTA IV ! The game lags like HELL (11 FPS average from the benchmark test ) then today i put all the clocks back to stock settings and ran GTA IV NO USE ! STILL LAGS !

DID I DAMAGED THE HARDWARE OF MY GRAPHICS CARD ? IF NO IS THERE A SOLUTION TO THIS PROBLEM ? sozo.gif
ITS Only 1 Month for my GPU ! ( yeah a bit low GPU) Please give me some infromation !

PS : When i turn my GPU to its stock clock speeds i got a message from Windows saying that my GPU driver has stopped working and has Recovered successfully .
Edited by MULTI-K - 1/12/14 at 8:27pm
post #2 of 3
Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by MULTI-K View Post

Recently I've overclocked My Geforce 210 1GB DDR3 From Stock Clock (Core: 589 mem:600) To Core: 641 mem: 610 and that was Ok .
It was giving me 22 average FPS in GTA IV ! (overclocked using MSI Afterburner )
Yesterday I Overclocked it (From Stock Clock) to 1000MHz doh.gif (yeah thats crazy ) Using EVGA presicion X . As soon as i clicked apply my Computer freezed and i could see some lines and squares in the display ! and computer restarted itself . after the restart I put it back to my previouse overclock settings. ( Core: 641 mem: 610) and ran GTA IV ! The game lags like HELL (11 FPS average from the benchmark test ) then today i put all the clocks back to stock settings and ran GTA IV NO USE ! STILL LAGS !

DID I DAMAGED THE HARDWARE OF MY GRAPHICS CARD ? IF NO IS THERE A SOLUTION TO THIS PROBLEM ? sozo.gif
ITS Only 1 Month for my GPU ! ( yeah a bit low GPU) Please give me some infromation !

PS : When i turn my GPU to its stock clock speeds i got a message from Windows saying that my GPU driver has stopped working and has Recovered successfully .

Could be a driver corruption issue.
I would try and uninstall all gpu drivers and then reinstall the most recent ones.

You can uninstall the drivers completely with Display Driver Uninstaller (google it)

Then head over to the drivers section hosted on the nvidia/geforce site and have a go at reinstalling them.

Good luck.
Caselabs SMA8
(17 items)
 
Caselabs S3
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4960x Rampage 4 Black Edition Gigabyte GTX Titan Gigabyte GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator GT 4x4GB  Samsung 830 WD Green SanDisk Ultra II 
CoolingOSMonitorMonitor
Alphacool XT45 560, Alphacool XT45 480, Alphaco... Win7 HP x64 Dell U2711 BenQ XL2420T 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 w/ MX Browns Corsair AX1200i Caselabs SMA8 Razer Deathadder 
Audio
Bose Companion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Asus P8Z77i-Deluxe Zotac GTX780 Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingPowerCase
Sandisk Ultra II EK Supremacy CSQ, Alphacool 240 ST30 x 2, Swift... Corsair AX860i Caselabs S3 
  hide details  
Reply
Caselabs SMA8
(17 items)
 
Caselabs S3
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4960x Rampage 4 Black Edition Gigabyte GTX Titan Gigabyte GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator GT 4x4GB  Samsung 830 WD Green SanDisk Ultra II 
CoolingOSMonitorMonitor
Alphacool XT45 560, Alphacool XT45 480, Alphaco... Win7 HP x64 Dell U2711 BenQ XL2420T 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 w/ MX Browns Corsair AX1200i Caselabs SMA8 Razer Deathadder 
Audio
Bose Companion 5 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Asus P8Z77i-Deluxe Zotac GTX780 Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingPowerCase
Sandisk Ultra II EK Supremacy CSQ, Alphacool 240 ST30 x 2, Swift... Corsair AX860i Caselabs S3 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Yep that was the problem . I re installed the nvidia drivers and then it was fine thanks for the tip !
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › Nvidia Geforce 210 Overclock Problem