Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - Xeon X5660-X58 Review & Discussion [and Xeon L5639 benchmarks inside]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] - Xeon X5660-X58 Review & Discussion [and Xeon L5639 benchmarks inside] - Page 252

Poll Results: Was my review helpful?

 
  • 95% (240)
    Yes
  • 4% (11)
    No
251 Total Votes  
post #2511 of 7852
RESULLLLTTTTT!!!!!!!!!1

Bumped VTT to 1.312 V, set back to 200x20 3200 Uncore annndddd.....


This score is higher than yours with a lower Uncore and a lower overclock, so the RAM bandwidth must be helping.

Not trying to be rude - I just think a more balanced system is beneficial.
post #2512 of 7852
Quote:
Originally Posted by gofastserstripe View Post

RESULLLLTTTTT!!!!!!!!!1

Bumped VTT to 1.312 V, set back to 200x20 3200 Uncore annndddd.....


This score is higher than yours with a lower Uncore and a lower overclock, so the RAM bandwidth must be helping.

Not trying to be rude - I just think a more balanced system is beneficial.
So problem solved and it was your VTT? All good now? Looks like triple channel is helping, I have higher uncore than you but pulls around the same Gflops at 4.0ghz. Oh, btw, i have HT off. Maybe i'll test with it turned on.
post #2513 of 7852
Yes, it was the VTT.

I'll leave 1.315 on, but my next step up is 1.335 and that's to close for me!

I'm guessing on the EX58-UD3R the voltage regulators aren't as heavy-duty as on the more expensive boards, so the previously stable VTT setting wasn't enough with so much power being drawn by the CPU.

Now testing 210*19 and all downclocking settings enabled again.
post #2514 of 7852
That failed.

Now trying 200x20 with power savings on [uncore at 3200 not 3360].
post #2515 of 7852
Failed again.

Trying 3000 Uncore.

*** is going on? It passed plenty of times earlier with the exact same setup.

Can I safely try raising IOH Core to 1.2? Reducing CPU PLL?

This is taking waaay to long and really making me fed up.
post #2516 of 7852
Quote:
Originally Posted by gofastserstripe View Post

Failed again.

Trying 3000 Uncore.

*** is going on? It passed plenty of times earlier with the exact same setup.

Can I safely try raising IOH Core to 1.2? Reducing CPU PLL?

This is taking waaay to long and really making me fed up.

Try my 1 or 2 or even 4 DIMM suggestion and see if it passes 20x. Then you might need to get new modules. That's what I did.
post #2517 of 7852
OK - I will, but I have JUST bought this RAM, I was expecting to run it at stock.

Hell, now I'm running it below stock - 1200, still no joy.

Dammit.

The thing that is confusing me is that it passes plenty of times before. But I keep checking my settings, and they should be fine.

It's passing again now, but still 20GF below what it was on - like the voltage is a little low and causing errors.

Except it's the same as before!
post #2518 of 7852
Did you buy a single 6x kit or several smaller kits?
I gave up running my two 3x2GB 1866MHz kits at any faster speeds than 1500MHz, but then again they are running at that speed with nice timings and low voltages, so...
And - prolonged runs of Prime95 is the hardest test for the IMC. smile.gif
post #2519 of 7852
Quote:
Originally Posted by gofastserstripe View Post

OK - I will, but I have JUST bought this RAM, I was expecting to run it at stock.

Hell, now I'm running it below stock - 1200, still no joy.

Dammit.

The thing that is confusing me is that it passes plenty of times before. But I keep checking my settings, and they should be fine.

It's passing again now, but still 20GF below what it was on - like the voltage is a little low and causing errors.

Except it's the same as before!

I had the same experience with all DIMM slots populated. Drove me crazy until I settled with 4 DIMMs. It's something about x58's that couldn't handle the memory capacity you are running or something, but I think Kana-Maru has all slots populated and he's not having issues.
post #2520 of 7852
I'm running 3x4GB Crucial DIMMS.

When I put the setting back to as it was for the pic above, I got 65GFlops and some reboots- something is not right here!

Uh-oh - I just got a bench of 45GFlop at 4.

Unless the lower RAM speed makes that much difference, I think this chip might be dieing frown.giffrown.gif It was secondhand, but was supposed to be ex-server, never abused [or so I though]

Surely not - I've not exceeded any voltages?!

I really could do with some advice RE other safe BIOS settings - IOH Core etc.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - Xeon X5660-X58 Review & Discussion [and Xeon L5639 benchmarks inside]