Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS Maximus VI Formula Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS Maximus VI Formula Owners Club - Page 44

post #431 of 945
Resently i discovered some issues with my computer, Dont realy know what the issue are?

In the beginning that i got my motherboard everything was running absolutly perfect! performance was like a beast.

Overclocked my 4770K to 4.4Ghz without issues.
I tightned my memory timings without issues
Running SLI Without issues.
played all my game flawless


But now all the sudden
Cant realy overclock because my games are running bad with the overclock
Sli still working but all my games suddenly drops in Fps for 1sek like 100 times in one single game and then the game is unblayable realy annoying to play with...

System spec
Formula
4770K
16gb TridentX 2400mhz 10-12-12-31 1.65V
2x EVGA GTX 680 Classified gpus
EVGA supernova 1300 G2
Corsair GS 180Gb SSD
WD Black 1TB HDD

Tried:
updating every driver
Using older driver
updating bios
using Older bios
Clear Cmon 100 times
Using Gen 2 and Gen 3
tested the GPUs individualy
Clean installed Win7
take all the components apart and put them together again
With and without new Win7 updates
Vsync on and off.
Crystaldisk info/Mark
Cpu bencmarks
Gpu benchmarks
overall Benchmarks

nothing is solving this issue.

With my old motherboards MSI Bigbang Xpower 2 x79 and ASUS Rampage IV Black edition x79 Both with 3960x and 4930K gave the same issues.


What to do here?

Regards//
post #432 of 945
I have just gone threw the whole thread.. again.. Is no one running 3xgpu's on this motherboard?

I hope (if i dont get ripped off) that next week i'll be getting a 3rd and final 7970ghz 6gb sapphire card.

I want to get an idea of performance levels since i'll be going from 8x/8x to 8x/4x/4x.

Anyway, i'll post up, once im donw with my build in erm.. a few months lol.
post #433 of 945
Quote:
Originally Posted by Mulle1991 View Post

Resently i discovered some issues with my computer, Dont realy know what the issue are?

In the beginning that i got my motherboard everything was running absolutly perfect! performance was like a beast.

Overclocked my 4770K to 4.4Ghz without issues.
I tightned my memory timings without issues
Running SLI Without issues.
played all my game flawless


But now all the sudden
Cant realy overclock because my games are running bad with the overclock
Sli still working but all my games suddenly drops in Fps for 1sek like 100 times in one single game and then the game is unblayable realy annoying to play with...


//

Overclocking never comes without issues.
Tightening memory was unnecessary for that spec.

Could be anything in the overclock settings, including overvolting to the point of damage to one or more components.

You need to reset to default BIOS settings, run memtest 1 stick at a time, test vid cards 1 at a time, etc until you isolate cause.

Posting OC settings is always helpful in helping us help you.

GL
    
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Asus Maximus Formula VI  MSI RaDEON 270x Gskill 2400 Samsung EVO Pro  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG BD Custom Loop _ Water Win 8.1 Hanns G 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair 70 Corsair 1000 Corsair 540 Air Corsair M65 
Mouse PadAudio
lol OB 
  hide details  
Reply
    
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Asus Maximus Formula VI  MSI RaDEON 270x Gskill 2400 Samsung EVO Pro  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG BD Custom Loop _ Water Win 8.1 Hanns G 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair 70 Corsair 1000 Corsair 540 Air Corsair M65 
Mouse PadAudio
lol OB 
  hide details  
Reply
post #434 of 945
Quote:
Originally Posted by cigarbug View Post

Overclocking never comes without issues.
Tightening memory was unnecessary for that spec.

Could be anything in the overclock settings, including overvolting to the point of damage to one or more components.

You need to reset to default BIOS settings, run memtest 1 stick at a time, test vid cards 1 at a time, etc until you isolate cause.

Posting OC settings is always helpful in helping us help you.

GL

I am still able to overclock now.

The memory timings is absolutly stable with XMP and the Tightned ones.

Memtest 86+ 8 passes, no errors.

Gpus tested 1 at a time, gives the same fps issue like SLI does
post #435 of 945
Hey guys, what drivers am I missing on the Formula so I can get the probes working in the mobo section of Hardware Monitor? My GPU also isn't polling properly. =(


codm2uqa8ad6iclcl.png
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
post #436 of 945
I like HWiNFO64 better, if you haven't tried it yet here's the download link
http://www.hwinfo.com/download.php
post #437 of 945



post #438 of 945
@Wihglah that thing is gorgeous, I just wish that red midplate was matte instead of glossy.

Edit: WC them cards too!!
post #439 of 945
Quote:
Originally Posted by Jimhans1 View Post

@Wihglah that thing is gorgeous, I just wish that red midplate was matte instead of glossy.

Edit: WC them cards too!!

Thanks - plans in place for the cards. Cash however isn't.
post #440 of 945
I feel ya there. I have three separate builds going at the moment. $-shy, lol.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS Maximus VI Formula Owners Club