New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bios Recover Help

post #1 of 8
Thread Starter 
I have a EVGA GTX 770 ACX Dual bios and attempted to flash a bios from the 770 owners club and something did not work right
The card was very unstable and the screen went black I re booted using on board video and in precision the power target was modified to slide up to 150% but nothing I did would allow booting with video output from the 770
I tried to re install a saved bios from another file but it was not recognized.

Currently I am on the 2nd bios switch setting and not sure what to do
I have flashed bios before and my primary bios was the updated bios provided by EVGA that allows for better fan control and power target gets raised from 106 up to 110%
post #2 of 8
Sometimes a GPU BIOS flash fails because the file gets corrupted somewhere between the download and the flashing process. Check this thread to see if EVGA's updated 770 BIOS is for your card...
Big Blue
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K P8P67 DELUXE EVGA GTX 980 FTW G.Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0 ASUS DRW-24B1ST SWIFTECH H20-320 EDGE HD APOGEE HD WATER BLOCK WIN7 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VE258Q THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W APEVIA X JUPITER S TYPE METALLIC BLUE RAZER DEATHADDER 3500dpi 
AudioOther
Creative Soundblaster Z SSD Samsung 840 EVO 250 GB for OS 
  hide details  
Reply
Big Blue
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K P8P67 DELUXE EVGA GTX 980 FTW G.Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0 ASUS DRW-24B1ST SWIFTECH H20-320 EDGE HD APOGEE HD WATER BLOCK WIN7 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VE258Q THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W APEVIA X JUPITER S TYPE METALLIC BLUE RAZER DEATHADDER 3500dpi 
AudioOther
Creative Soundblaster Z SSD Samsung 840 EVO 250 GB for OS 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Yes that is the bios I had until I tried the voltage mod bios flash I found in the 770 owners club
post #4 of 8
Thread Starter 
Any Ideas??
post #5 of 8
Thread Starter 
bump
post #6 of 8
Thread Starter 
Still looking for some help
post #7 of 8
So did you backup the bios before you flashed it?
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Yes I did.
Problem is now solved.

I tried and fixed the issue by using the good bios and in windows got everything ready to flash the bios (The one you get by registering) and flipped the switch to the corrupt bios and hit enter.
Problem solved now I have a good bios in each profile.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home