Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus p8z77 won't boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus p8z77 won't boot

post #1 of 19
Thread Starter 
Getting an error code b2 on the motherboard after windows update was hanging at 32% and I restarted. Now it won't even post to the asus' bios. I had a 7970 prior to the 780 ti which worked fine for a time but now I'm having this issue. I'm thinking its either the power supply or mobo but don't know how to check as I get a lit up blank screen.

System specs:
650 watt corsair ax
asus p8z77
gtx 780 ti
3570k
2tb seagate hd
8gb ram don't remember brand
Plenty of usb peripherals all of which unplugged now

Quite frustrated, any support would be appreciated.

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 19
Thread Starter 
bump
post #3 of 19
try clearing cmos

try one memory stick

try onboard video.
Gaming Rig
(15 items)
 
Sons Rig
(11 items)
 
File Server
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 4790K ASUS Z97-WS Gigabyte GeForce GTX 980 Gigabyte GeForce GTX 980 
RAMHard DriveCoolingOS
16 Gb's Mushkin DDR3 @ 1600 MHz Crucial M500 SSD 240gb Coolit ECO C240 Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
ASUS PB287Q 4K Monitor HTC Vive Coolermaster Silent Pro M 1000W Rosewill Blackhawk Ultra 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder 2013 Steelseries Qck Mass Super Thick Cloth Mouse Pad Genius SW-G2.1 1250 4PC Gaming Speakers 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770k Asus P8Z68 Deluxe Galaxy Geforce GTX 780 Galaxy Geforce GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
16 Gb's G.Skill DDR3 1866 Crucial M500 SSD 240Gb Coolit ECO C240 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Benq G2420HD Coolermaster Silent Pro 1000 Watt Deepcool Kendomen 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Core i3 2120 Supermicro X9SCM-F 4 Gb Kingston 1600mhz DDR3 ECC 12 Segate 2tb drives (RAID 6) 
Hard DriveHard DriveOSPower
ADATA SP600 SSD 24 Toshiba DT01ACA200 drives (2 RAID 6's) Windows 7 Ultimate 64 bit. OCZ ZT750 Supermicro PWS-665-PQ 
CaseOtherOtherOther
Norco 4020 and Norco 4224 LSI 9260-4i Raid Card Intel RES2SV240 20 port Expander. HP SAS 24 por... Voltaire 410Ex Hca Infiniband HBA 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(15 items)
 
Sons Rig
(11 items)
 
File Server
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 4790K ASUS Z97-WS Gigabyte GeForce GTX 980 Gigabyte GeForce GTX 980 
RAMHard DriveCoolingOS
16 Gb's Mushkin DDR3 @ 1600 MHz Crucial M500 SSD 240gb Coolit ECO C240 Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
ASUS PB287Q 4K Monitor HTC Vive Coolermaster Silent Pro M 1000W Rosewill Blackhawk Ultra 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder 2013 Steelseries Qck Mass Super Thick Cloth Mouse Pad Genius SW-G2.1 1250 4PC Gaming Speakers 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770k Asus P8Z68 Deluxe Galaxy Geforce GTX 780 Galaxy Geforce GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
16 Gb's G.Skill DDR3 1866 Crucial M500 SSD 240Gb Coolit ECO C240 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Benq G2420HD Coolermaster Silent Pro 1000 Watt Deepcool Kendomen 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Core i3 2120 Supermicro X9SCM-F 4 Gb Kingston 1600mhz DDR3 ECC 12 Segate 2tb drives (RAID 6) 
Hard DriveHard DriveOSPower
ADATA SP600 SSD 24 Toshiba DT01ACA200 drives (2 RAID 6's) Windows 7 Ultimate 64 bit. OCZ ZT750 Supermicro PWS-665-PQ 
CaseOtherOtherOther
Norco 4020 and Norco 4224 LSI 9260-4i Raid Card Intel RES2SV240 20 port Expander. HP SAS 24 por... Voltaire 410Ex Hca Infiniband HBA 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Thread Starter 
How do you clear cmos?
post #5 of 19
B2 Legacy Option ROM Initialization

Have you recently installed or changed hardware? If you have then try reversing it and installing back the old hardware. Use a multimeter to test your PSU, at this point I'm doubtful that it is the PSU. Have you tested your videocard? Are you sure it's not it? Are the DVI/VGA cables plugged in properly? Have you tried uninstalling any unnecessary hardware and then booting the PC? Which version of Windows are you using? Consider filling out your PC information in your profile and you might get some better help without having any guess work involved.
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Quote:
Originally Posted by almsivi View Post

How do you clear cmos?

Remove the button battery from the motherboard for a few minutes then put it back in. If that doesn't work then the problem is elsewhere. Some motherboards might have fancy buttons to clear CMOS, if you have one of those just press the CMOS clear button.
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Thread Starter 
I removed the graphics card and plugged my d-link dvi cable into the onboard graphics single link dvi connector. Error code A (or R) E with artifacts at the top of the screen. Did I plug in onboard wrong?
post #8 of 19
AE Legacy Boot event

Did you overclock the CPU? Anytime you get artifacts it's either the cable is not plugged in properly, the system is overclocked, or the videocard is bad.
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
Skylake Is Here!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700K Batch #L535B021 4.7Ghz @ 1.296V GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA Geforce GTX 970 SSC ACX 2.0+ G.SKILL TridentZ 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 512GB  Crucial BX100 250 GB SanDisk SSDPlus 240 GB NZXT Kraken X61  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 & 10 Dell UltraSharp 2913WM 21:9 2560x1080 Ducky Shine 4, CODE WASD, Deck Legend, G710+ EVGA SuperNova G2 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid-Tower Ducky Secret SteelSeries Fostex Purple Heart TH-X00 
Audio
AKG K553 Pro, Philips SHP9500, Superlux 668B, S... 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Thread Starter 
Cpu is over clocked to 4.3. No way to fix that now in a bios. I'll unplug and replug the cable to check. Can d-link male be used in s-link female? The video card isn't bad I've had this error before.

I can't find the cmos clear button or button battery so I'm gonna try and figure that too via the online manual.
post #10 of 19
Thread Starter 
For reference after unplugging and replugging onboard graphics the mobo posts codes b2 -> d7 -> ae
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus p8z77 won't boot