Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › ASUS R9 270X Giant icons on cold boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS R9 270X Giant icons on cold boot

post #1 of 10
Thread Starter 
I have a problem with my R9 270X

When I turn on the computer for the first time in the morning, all icons are three times the normal size, and windows toolbar has a weird size. but when I reboot everything goes back to normal.
So, this only happens when I turn the computer on after a period of time off.

I already uninstalled and re-installed the drivers and the catalyst control center, no dice.

I am running 3 monitors in eyefinity at a resolution of 5928x1080 using 2 DVI and and HDMI port
The monitors are all the same AOC 23' 1080p
Windows 8.1 Pro
MSI Z87 Gaming Motherboard
Intel i7 4770K
16gb of ram

Any ideas?

Thank you! thumb.gif
post #2 of 10
Quote:
Originally Posted by Warchief18 View Post

I have a problem with my R9 270X

When I turn on the computer for the first time in the morning, all icons are three times the normal size, and windows toolbar has a weird size. but when I reboot everything goes back to normal.
So, this only happens when I turn the computer on after a period of time off.

I already uninstalled and re-installed the drivers and the catalyst control center, no dice.

I am running 3 monitors in eyefinity at a resolution of 5928x1080 using 2 DVI and and HDMI port
The monitors are all the same AOC 23' 1080p
Windows 8.1 Pro
MSI Z87 Gaming Motherboard
Intel i7 4770K
16gb of ram

Any ideas?

Thank you! thumb.gif

 

It's the Taskbar, not "Windows toolbar" (knowing this will help avoid future confusion with people who might not know what you're talking about).

 

Anyway, so are you saying that your resolution is really low on a cold boot, like perhaps 640 x 480?

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
I've seen this on an Eyefinity machine before...try swapping around the cables on the outputs. I believe it was the middle screen had to on a DVI port for it to come up at the set resolution. Doesn't make a lot of sense and most times works fine, but that's what fixed it for me.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
Where did I say that the resolution is low?

"I am running 3 monitors in eyefinity at a resolution of 5928x1080"

Thank you for correcting me by the way! thumb.gif
post #5 of 10
Thread Starter 
That did it, you're the man!
post #6 of 10
Quote:
Originally Posted by Warchief18 View Post

Where did I say that the resolution is low?

"I am running 3 monitors in eyefinity at a resolution of 5928x1080"

Thank you for correcting me by the way! thumb.gif

 

You said the icons are like 3 times larger and the Taskbar has a weird size (larger?), so that told me that the resolution was way too low on a cold boot.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post

You said the icons are like 3 times larger and the Taskbar has a weird size (larger?), so that told me that the resolution was way too low on a cold boot.
I know it was extremely weird, everything else was doing just fine, it appeared like only the icons, taskbar and a handful of non full screen programs were affected.

just as if there were two resolutions at the same time. Anyway, plugging the middle screen as a DVI-D fixed the problem.

For the record, they are all native dvi to dvi and hdmi to hdmi cables, I'm not using any active adapters or display port.

Thank you all
post #8 of 10

Wow. That's weird. At least it works now with this change.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
To be honest when I saw it happen before I was thinking it wasn't displaying the resolution correctly even though it said it was in the display settings. I also didn't have to restart...the machine could just launch a 3D app and it would start in the right resolution and the desktop would be OK once you exited it as well, but restarting fixed it too.

It was strange...but just one many strange things that can happen with multiple GPUs. Though it is continually getting better. Even more strange is how swapping the outputs around fixes so many things. It is getting to be my first thing I check when troubleshooting display errors.
Edited by Vagrant Storm - 3/10/14 at 1:44pm
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
I dont think GPU rigs can go very long there when Zeusminer,Gridseed release their pure Scrypt ASIC Miner soon.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › ASUS R9 270X Giant icons on cold boot