Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help! Signal out of range when booting computer!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help! Signal out of range when booting computer!!

post #1 of 4
Thread Starter 
My computer is reading signal out of range when I boot into windows, I see the boot screen "Loading windows" then my monitor say signal out of range with black screen.

Crazy thing is it just happened, have been running my system for about 4 months no problem.

Windows 7 home
GTX 650 1024MB
1440x900 monitor

It all started just now, I was messing around with splashtop streamer on my iPad Mini and playing some games, when I loaded Metro last night it said "Splashtop streamer does not support fullscreen applications" so i shut down splashtop streamer on my iPad and went to check out my PC and bam! signal out of range, even with a hard reset I still get signal out of range! I have to go into safe mode but cannot play games!

It seems that the video card has locked on to the wrong output settings for some reason after using splashtop streamer, How do i get the video card to switch back to the right settings??
Edited by jcrew3002 - 3/14/14 at 1:03am
post #2 of 4
Quote:
Originally Posted by jcrew3002 View Post

My computer is reading signal out of range when I boot into windows, I see the boot screen "Loading windows" then my monitor say signal out of range with black screen.

Crazy thing is it just happened, have been running my system for about 4 months no problem.

Windows 7 home
GTX 650 1024MB
1440x900 monitor

It all started just now, I was messing around with splashtop streamer on my iPad Mini and playing some games, when I loaded Metro last night it said "Splashtop streamer does not support fullscreen applications" so i shut down splashtop streamer on my iPad and went to check out my PC and bam! signal out of range, even with a hard reset I still get signal out of range! I have to go into safe mode but cannot play games!

It seems that the video card has locked on to the wrong output settings for some reason after using splashtop streamer, How do i get the video card to switch back to the right settings??

I would remove the GTX 650 drivers in Safe mode... and reboot... and reinstall the drivers. That should do it, unless some other app is locking teh settings. Not familiar with Splashtop Streamer... you may need to delete any software associated with that also. smile.gif
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Try this first, if you have integrated graphics on your motherboard, I'd attempt to run the monitor off that and reinstall the nvidia graphics card driver. But yeah you can't run full screen games and control them in Teamviewer, Splashtop Streamer. Trust me, I've already tried it myself. I gave up doing that. You have to run the games in windowed mode in order for it to work.




The easy way: Do a system restore, it rollbacks the system settings back to the specified selection of the
Restore Point that you choose. Note that you may lose files on the system drive (Where you installed the Operating System) and programs that you have recently installed after that restore point has been made.
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Thanks all! the reinstall of the graphics drivers didn't even fix it, with that i had to boot in to safe mode and boot in VGA mode of 800x600 and manually create the correct resolution with nvidia control panel. All is working now thumb.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help! Signal out of range when booting computer!!