Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › I have no idea why my computer wont power on...any ideas?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I have no idea why my computer wont power on...any ideas? - Page 2

post #11 of 22
Quote:
Originally Posted by ObSoL33tSNiiPer View Post

I went to clean off the thermal paste and put some new paste on. For how easy the cpu went off and on id be surprised if there were bent pins. I suppose while im at that I should check if it was cleaned well.

you don't have to remove the cpu from the socket to clean it, you can just use alcohol and a lint free cloth.
I use a camera lens cloth as it has no lint put some alcohol on the cloth and wipe the paste off the cpu and let it air dry.
so anyway if you did in fact remove the cpu from the socket then I would think your issue is a bent pin in the socket
as you have to be very careful when installing a cpu it has to set in straight and set in correctly as there is a notch at one
corner that lines up with the cpu. if not a socket pin issue then there must be a cable somewhere that is not connected good.
post back if you need more suggestions or if you corrected the problem.
Old X58
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 6 core ASUS Sabertooth X58 MSI GTX 1070 Gaming X GSkill 24 gigs 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 256 gig Crucial M500 120gig WD VelociRaptor 1TB Noctua 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro 64bit LG 29inch widescreen DP LG 29inch widescreen DP Corsair K65 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNova G2 1000w Corsair C70 Corsair M65 Sound Blaster Z 
Other
Custom sleeved psu cables 
  hide details  
Reply
Old X58
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 6 core ASUS Sabertooth X58 MSI GTX 1070 Gaming X GSkill 24 gigs 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 256 gig Crucial M500 120gig WD VelociRaptor 1TB Noctua 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro 64bit LG 29inch widescreen DP LG 29inch widescreen DP Corsair K65 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNova G2 1000w Corsair C70 Corsair M65 Sound Blaster Z 
Other
Custom sleeved psu cables 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
Thread Starter 
Well I took the cpu out and I noticed nothing wrong. I'll go to a computer place and have them check the components out after I put this together outside the case.
post #13 of 22
Quote:
Originally Posted by ObSoL33tSNiiPer View Post

Well I took the cpu out and I noticed nothing wrong. I'll go to a computer place and have them check the components out after I put this together outside the case.

ok then. and good luck. smile.gif
Old X58
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 6 core ASUS Sabertooth X58 MSI GTX 1070 Gaming X GSkill 24 gigs 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 256 gig Crucial M500 120gig WD VelociRaptor 1TB Noctua 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro 64bit LG 29inch widescreen DP LG 29inch widescreen DP Corsair K65 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNova G2 1000w Corsair C70 Corsair M65 Sound Blaster Z 
Other
Custom sleeved psu cables 
  hide details  
Reply
Old X58
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 6 core ASUS Sabertooth X58 MSI GTX 1070 Gaming X GSkill 24 gigs 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 256 gig Crucial M500 120gig WD VelociRaptor 1TB Noctua 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro 64bit LG 29inch widescreen DP LG 29inch widescreen DP Corsair K65 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNova G2 1000w Corsair C70 Corsair M65 Sound Blaster Z 
Other
Custom sleeved psu cables 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
Did you plug a PCI-E cable into the 8 pin cpu plug?
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
to be nosey did you make sure you had the 4 or 8 pin cables plugged into
the board. I did that one time and spent 2 hours wondering why it wouldn't
turn on.
post #16 of 22
Quote:
Originally Posted by Alanim View Post

Did you plug a PCI-E cable into the 8 pin cpu plug?

You would be surprised how often this turns out to be the issue. I actually have done this myself and so did my buddy with his build. I highly suggest you check this out. Just might be the issue.
 
ThinkPad Yoga
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 970 @ 4 Ghz Asus M4A88TD-V EVO EVGA SuperClocked 1050 Ti 4GB G.Skill Snipers 8GB DDR3 1333 (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX300 275GB SSD Seagate NAS 2TB Seagate NAS 2TB Asus DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
CoolerMaster GeminII S524 Win 7 Pro x64 Samsung 24" S24D590 (1080p) Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 Corsair 600T Silver Logitech Trackball Dead mouse carcass 
AudioOtherOther
Logitech Z313 Linksys WRT54G w/ DD-WRT @ 225Mhz Samsung Galaxy S3 16GB - Rooted/Carbon Rom 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Baytrail Quad Core @ 2.16 Ghz OEM Lenovo 20DAS02X00 Intel HD Graphics 8GB DDR3L 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB Kingston SSD N/A Windows 8.1 Pro 11.6" IPS Touch Display @ 1366 x 768 
KeyboardAudio
ThinkPad baby... HD Audio 
  hide details  
Reply
 
ThinkPad Yoga
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 970 @ 4 Ghz Asus M4A88TD-V EVO EVGA SuperClocked 1050 Ti 4GB G.Skill Snipers 8GB DDR3 1333 (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX300 275GB SSD Seagate NAS 2TB Seagate NAS 2TB Asus DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
CoolerMaster GeminII S524 Win 7 Pro x64 Samsung 24" S24D590 (1080p) Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 Corsair 600T Silver Logitech Trackball Dead mouse carcass 
AudioOtherOther
Logitech Z313 Linksys WRT54G w/ DD-WRT @ 225Mhz Samsung Galaxy S3 16GB - Rooted/Carbon Rom 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Baytrail Quad Core @ 2.16 Ghz OEM Lenovo 20DAS02X00 Intel HD Graphics 8GB DDR3L 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB Kingston SSD N/A Windows 8.1 Pro 11.6" IPS Touch Display @ 1366 x 768 
KeyboardAudio
ThinkPad baby... HD Audio 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
Quote:
Originally Posted by mrawesome421 View Post

You would be surprised how often this turns out to be the issue. I actually have done this myself and so did my buddy with his build. I highly suggest you check this out. Just might be the issue.

I've seen a ton of posts where this is a issue as well, that's why I know to suggest looking for it tongue.gif
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
Thread Starter 
Well I found the sneaky bastard that was messing my comouter up. One of the pins on my 24 pin cable extension was loose...i pushed it back in and now it boots up.
post #19 of 22
Quote:
Originally Posted by ObSoL33tSNiiPer View Post

Well I found the sneaky bastard that was messing my comouter up. One of the pins on my 24 pin cable extension was loose...i pushed it back in and now it boots up.

Ahh, good then. Glad you got it sorted mate. thumb.gif
 
ThinkPad Yoga
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 970 @ 4 Ghz Asus M4A88TD-V EVO EVGA SuperClocked 1050 Ti 4GB G.Skill Snipers 8GB DDR3 1333 (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX300 275GB SSD Seagate NAS 2TB Seagate NAS 2TB Asus DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
CoolerMaster GeminII S524 Win 7 Pro x64 Samsung 24" S24D590 (1080p) Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 Corsair 600T Silver Logitech Trackball Dead mouse carcass 
AudioOtherOther
Logitech Z313 Linksys WRT54G w/ DD-WRT @ 225Mhz Samsung Galaxy S3 16GB - Rooted/Carbon Rom 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Baytrail Quad Core @ 2.16 Ghz OEM Lenovo 20DAS02X00 Intel HD Graphics 8GB DDR3L 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB Kingston SSD N/A Windows 8.1 Pro 11.6" IPS Touch Display @ 1366 x 768 
KeyboardAudio
ThinkPad baby... HD Audio 
  hide details  
Reply
 
ThinkPad Yoga
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 970 @ 4 Ghz Asus M4A88TD-V EVO EVGA SuperClocked 1050 Ti 4GB G.Skill Snipers 8GB DDR3 1333 (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX300 275GB SSD Seagate NAS 2TB Seagate NAS 2TB Asus DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
CoolerMaster GeminII S524 Win 7 Pro x64 Samsung 24" S24D590 (1080p) Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 Corsair 600T Silver Logitech Trackball Dead mouse carcass 
AudioOtherOther
Logitech Z313 Linksys WRT54G w/ DD-WRT @ 225Mhz Samsung Galaxy S3 16GB - Rooted/Carbon Rom 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Baytrail Quad Core @ 2.16 Ghz OEM Lenovo 20DAS02X00 Intel HD Graphics 8GB DDR3L 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB Kingston SSD N/A Windows 8.1 Pro 11.6" IPS Touch Display @ 1366 x 768 
KeyboardAudio
ThinkPad baby... HD Audio 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
Quote:
Originally Posted by ObSoL33tSNiiPer View Post

Well I found the sneaky bastard that was messing my comouter up. One of the pins on my 24 pin cable extension was loose...i pushed it back in and now it boots up.

That's funny. I just go on and was going to post that you should check to make sure your cables are all connected properly. Was going to note for you to make sure the power switch cables were put back in properly too (if they are split anyways).

Good to see you figured it out though.
Sigma
(14 items)
 
NukeBox
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q9550 GIGABYTE EP45T-USB3P HIS Radeon HD 4870 Turbo G.Skill Ripjaws 7-8-7-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital Caviar Green Seagate Baracuda Generic DVD Burner Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
2 x Asus 23" Rosewill Black normal keyboard Antec TP 750 Antec Nine Hundred 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Wooden Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo e6750 Gigabyte GA-73VM-S2 Sparkle Geforce GT 440 1GB DDR3 OCZ Reapers DDR2 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Caviar Green  Stock Win 7 Ultimutant 2 x ASUS VS238H 
KeyboardPowerCaseMouse
Rosewill cheapo "gaming keyboard" ULTRA 400W  None atm Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Sigma
(14 items)
 
NukeBox
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q9550 GIGABYTE EP45T-USB3P HIS Radeon HD 4870 Turbo G.Skill Ripjaws 7-8-7-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital Caviar Green Seagate Baracuda Generic DVD Burner Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
2 x Asus 23" Rosewill Black normal keyboard Antec TP 750 Antec Nine Hundred 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Wooden Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo e6750 Gigabyte GA-73VM-S2 Sparkle Geforce GT 440 1GB DDR3 OCZ Reapers DDR2 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Caviar Green  Stock Win 7 Ultimutant 2 x ASUS VS238H 
KeyboardPowerCaseMouse
Rosewill cheapo "gaming keyboard" ULTRA 400W  None atm Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › I have no idea why my computer wont power on...any ideas?