Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › There's a ghost using my computer.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

There's a ghost using my computer. - Page 2

post #11 of 16
Since this is occurring when completely shut down, you can rule out Windows, drivers or settings in the OS.

Try unplugging the LAN cable after power off and see if it turns on by itself.

Also, if you have a wireless mouse or keyboard, turn them off as well.
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
RYZEN
(14 items)
 
OFFICE PC
(12 items)
 
20TB_HOMENAS
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X ASRock Fatal1ty X370 Professional Gaming XFX 390x Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of swappable SSDs LG BD-ROM Thermaltake CL-P039-AL12BL-A Contac Silent Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Generic Korean 32" 4K Generic mechanical rainbow LED lit SeaSonic G Series 550-Watt AZZA Helios 910 CSAZ-910 
MouseAudio
Logitech G500 T1 24BIT Tube USB DAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 255 ASRock 970DE3/U3S3 Radeon X300 Kingston KHX1600C9D3/4GX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
8x Samsung HD204UI 7x Seagate ST2000DM001 Transcend TS16GSSD25-S 2x WD WD40EZRX 
Case
AZZA Helios 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
throw a bucket of holy water on it

sounds like the setting on the mobo is to power on once power has been restored... if this is the case, get a surge protector on the wall socket you are using as the power on the plug socket sounds like it is dirty
Server1 - Main
(17 items)
 
Slow Coach
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790K Asus z97 Hero Gigabyte 980Ti 6gb Kingston Hyper X 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
M500 M500 OCZ ARC H100i 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Enterprise  Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Corsair AX860 Fractal Design R4 Razer Mamba 
Audio
Razer 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1055T Gigabyte 990fx UD5 corsair 4 x 2 GiG 2 x 1 terabyte Western Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3 x 500 gig WD Black Pix Fractal Design Fans x 2 Server 2012 
MonitorKeyboardPowerCase
mstsc mstsc 400 watt corsair Fractal Design R5 
MouseOtherOtherOther
mstsc EATON 5110 UPS StarView SV231UADVI KVM LSI controller card 4 port 
Other
Intel DualPort Gigabit NIC PRO1000PT 
  hide details  
Reply
Server1 - Main
(17 items)
 
Slow Coach
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790K Asus z97 Hero Gigabyte 980Ti 6gb Kingston Hyper X 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
M500 M500 OCZ ARC H100i 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Enterprise  Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Corsair AX860 Fractal Design R4 Razer Mamba 
Audio
Razer 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1055T Gigabyte 990fx UD5 corsair 4 x 2 GiG 2 x 1 terabyte Western Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3 x 500 gig WD Black Pix Fractal Design Fans x 2 Server 2012 
MonitorKeyboardPowerCase
mstsc mstsc 400 watt corsair Fractal Design R5 
MouseOtherOtherOther
mstsc EATON 5110 UPS StarView SV231UADVI KVM LSI controller card 4 port 
Other
Intel DualPort Gigabit NIC PRO1000PT 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FastMHz View Post

Since this is occurring when completely shut down, you can rule out Windows, drivers or settings in the OS.

Try unplugging the LAN cable after power off and see if it turns on by itself.

Also, if you have a wireless mouse or keyboard, turn them off as well.
I will try these as well next time I go to work.

Thank you for the quick responses everyone.
post #14 of 16
Quote:
Originally Posted by Dogen View Post

I will try that thank you. Edit - Done. I will have to wait and see if this works. I will be using my computer most of today and am not going to shut it down for hours to see if this worked lol. Next time I go to work I will know.
I have not adjusted any settings in my BIOS but I will check just in case. I really dont know what time it turns on as I am at work.

Yeah that's why it's so strange that it is only happening after SSD install. Maybe there is a setting in windows that will boot your computer up at x set time?
Vespula vulgaris
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k MSI Z77 Mpower MSI N670GTX OC Mushkin Blackline Enhanced 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 830 128GB Swiftech Apogee HD 4 port XSPC Dual Bay Res D5 Black Koolance screw plug G1/4" Black x 14 
CoolingCoolingCoolingCooling
Mayhem's Pastel Sunset Yellow x3 Alphacool Cape Corp Coolplex Pro 25 LT Dazmode D5 STORM Vario Monsoon 3/8" - 5/8"  
CoolingCoolingCoolingCooling
Monsoon 5/8" 90* Akasa Viper 140mm x9 Watercool HEATKILLER® GPU-X³ GTX 670 Ni-Bl Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 420mm 
CoolingOSMonitorPower
Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 140mm Windows 7 64 bit Benq GL2250 Silverstone Strider Gold Evolution 750w 
CaseMouseOther
NZXT Switch 810 SE Matte Black  Razer Deathadder MDPC  
  hide details  
Reply
Vespula vulgaris
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k MSI Z77 Mpower MSI N670GTX OC Mushkin Blackline Enhanced 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 830 128GB Swiftech Apogee HD 4 port XSPC Dual Bay Res D5 Black Koolance screw plug G1/4" Black x 14 
CoolingCoolingCoolingCooling
Mayhem's Pastel Sunset Yellow x3 Alphacool Cape Corp Coolplex Pro 25 LT Dazmode D5 STORM Vario Monsoon 3/8" - 5/8"  
CoolingCoolingCoolingCooling
Monsoon 5/8" 90* Akasa Viper 140mm x9 Watercool HEATKILLER® GPU-X³ GTX 670 Ni-Bl Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 420mm 
CoolingOSMonitorPower
Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 140mm Windows 7 64 bit Benq GL2250 Silverstone Strider Gold Evolution 750w 
CaseMouseOther
NZXT Switch 810 SE Matte Black  Razer Deathadder MDPC  
  hide details  
Reply
post #15 of 16
Thread Starter 
I'm not necessarily saying it's related to the SSD, it's just that besides putting in new RAM, the only thing I did prior to this was install my SSD and adjust it's settings as per the guid I linked in the 1st post. I really don't know what's causing it. I don't mean to be pointing the finger at my SSD in particular. I only chose to post this here as I wasn't sure where else it should go.(I though off topic at first).

At least it stays off when I unplug it. Lol I'm already freaked out enough as it is I don't need that stress eek.gif
Quote:
sounds like the setting on the mobo is to power on once power has been restored... if this is the case, get a surge protector on the wall socket you are using as the power on the plug socket sounds like it is dirty
It's plugged into one of those cheapo power strip from walmart that say the are surge protected. It has been in that strip since I bought it and has never had this issue.
Edited by Dogen - 3/20/14 at 8:40am
post #16 of 16
Probably just the wake on lan setting do in it.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › There's a ghost using my computer.