Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need quick advice with an issue!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need quick advice with an issue!

post #1 of 17
Thread Starter 
A friend has a custom machine from Cyberpower and it's not booting. When you turn it on there's no display but all the fans are running. Additionally when I try to turn it off by holding the power button it won't shut off, I have to turn off the PSU. He has a Gigabyte 970A-D3 Motherboard (not sure exactly which CPU) and a Thermaltake 750W. I figured it's probably either the PSU, CPU or Mobo causing the issue but I'd just like some input if anyone has experienced this issue before, specifically the not shutting off after holding the power button problem.

Thanks in advance for any help! thumb.gif
post #2 of 17
If the fans are running but you don't POST it is probably the motherboard, especially if you can't do a hard shutdown.
post #3 of 17
Thread Starter 
Thanks Yorkston, I figured as much, I just wasn't sure if the hard shutdown problem was a motherboard or cpu thing specifically
post #4 of 17
No signal to the screen could be GPU related (or a botched Bios flash). Do you have another to test with?
What is the PSU ?
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Thread Starter 
Thanks eXXon, yeah I already tested the GPU, with two different ones. Tested with new memory as well, sorry I forgot to mention that
post #6 of 17
Thread Starter 
Looks like one of the two memory sticks wasn't positioned correctly so I took it out and now it WILL hard shutdown, but still no display :-/
Also the CPU fan is going nuts!
post #7 of 17
Quote:
Originally Posted by shazamy13 View Post

Thanks eXXon, yeah I already tested the GPU, with two different ones. Tested with new memory as well, sorry I forgot to mention that

Have you tried switching the Bios through the Dual-Bios switch on the mobo?
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
sounds like probably the motherboard. must be if you tested memory and a different video card. did you try the video card in another rig? you can unhook the primary hard drive in the other rig then pull the video card in question and pop it in the other rig and see if you can make the other rig post with his card. that way you wont have to fool with windows 7 trying to find a driver. if that video card works in another working system and posts then its definitely the mainboard. if the fans all spin up but nothing comes on that's your sign right there. that's all I can say really other then did you try to pull the memory out of the board and make it post without any at all. that's a sure indicator the board has gone. if it doesn't squawk without memory the board is surely dead.
 
Beautiful HoRyzen
(19 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700x Gigabyte Auros ax370 gaming 5 gigabyte geforce gtx 1080 ti gaming Crucial Ballistix Tactical ddr4-3000 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 4TB crucial mx300 m2 Asus dvd rw corsair h100i 
CoolingCoolingOSMonitor
corsair af120 corsair af 120 windows 10 pro 64 bit asus vw 246h 
MonitorKeyboardPowerCase
aoc 2236vw corsair k40 corsair rm750x corsair graphite 760t arctic white 
MouseMouse PadAudio
corsair sabre rgb razer vespula altec lansing ocatne 7 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo g72gx-rbbx05 gtx 260m Nanya PC2-6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
G Skill 64 GB SSD Western Digital Scorpio Black HL-DVD-RW Windows 7 Home Premium 
MouseAudio
Razer Lachesis 4000 DPI Onboard Altec Lansing 
  hide details  
Reply
 
Beautiful HoRyzen
(19 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700x Gigabyte Auros ax370 gaming 5 gigabyte geforce gtx 1080 ti gaming Crucial Ballistix Tactical ddr4-3000 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 4TB crucial mx300 m2 Asus dvd rw corsair h100i 
CoolingCoolingOSMonitor
corsair af120 corsair af 120 windows 10 pro 64 bit asus vw 246h 
MonitorKeyboardPowerCase
aoc 2236vw corsair k40 corsair rm750x corsair graphite 760t arctic white 
MouseMouse PadAudio
corsair sabre rgb razer vespula altec lansing ocatne 7 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo g72gx-rbbx05 gtx 260m Nanya PC2-6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
G Skill 64 GB SSD Western Digital Scorpio Black HL-DVD-RW Windows 7 Home Premium 
MouseAudio
Razer Lachesis 4000 DPI Onboard Altec Lansing 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
Thread Starter 
Where would this dual-BIOS switch be? I can't find it
post #10 of 17
Quote:
Originally Posted by shazamy13 View Post

Where would this dual-BIOS switch be? I can't find it



bottom right of the above pic.
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need quick advice with an issue!