Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Just bought an R9 290, now my PSU is whining when under load.....PSU or MOBO problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Just bought an R9 290, now my PSU is whining when under load.....PSU or MOBO problem

post #1 of 2
Thread Starter 
PSU or MOBO problem?

PSU is an 850W Corsair TX. It'll be four years old this August. Swapped my 1100T 6core AMD CPU for new FX 8350 about a month ago. Running it @ 4.5ghz 1.400vcore 24/7

You can check my sig rig that's what I WAS running. I just swapped out my TWO SLI 560 (2gb models - not sure if the amount of Vram would significantly change the cards power draw).

Dropped this 290 in four days ago. PSU whining started on Thursday. Not just under load -- but specifically (strangely) on menu screens, then not even in game
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
4790k EVGA GTX 980 Ripjaws 1866 Intel 730 
CoolingMonitorCase
silent wings ASUS Vga 236h define r5 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
4790k EVGA GTX 980 Ripjaws 1866 Intel 730 
CoolingMonitorCase
silent wings ASUS Vga 236h define r5 
  hide details  
Reply
post #2 of 2

This is normal, unfortunately.

 

http://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Just bought an R9 290, now my PSU is whining when under load.....PSU or MOBO problem