Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Pump/PSU not starting...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Pump/PSU not starting...

post #1 of 6
Thread Starter 
Hi guys, I just finished my first WC loop, my res is at the top of the case and the pump is below it at the bottom, I jumped my PSU between the green wire and the black one next to it.
I fill up the rest and as I have a acrylic pump top I can clearly see the pump top filling with water and flowing out of the exit hole towards the cpu block.

When the res was full I push the I/0 button on back of the PSU, the pump goes off, and pushes out a lot of liquid, when the reservoir is close to empty I turn the PSU off, refill the res and start the pump again, I can see the water going through the loop and pump is working well, after the third fill up on the res I switch the PSU back on... And nothing, pump does not go off or anything.
Sounds more like the PSU than the pump... But not sure
It's a Corsair HX-850W and a Alphacool VPP655
post #2 of 6
Connect a fan to the PSU and start it back up. If the fan spins, that means the PSU is fine.
Edited by BradleyW - 3/31/14 at 11:12am
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Hmm for some reason I need to unplug the socket from the wall for 1-2 minutes and then plug it back it. Then I can turn the PSU on one more time, then I need to unplug from the wall again for 1-2 minutes.... Hmnm strange
post #4 of 6
sounds like you are tripping a breaker somehow. Is there a lot of stuff plugged into that single circuit?
post #5 of 6
Thread Starter 
My breakers are fine, this seems to work now, now I can turn it on and off as I like, not sure why it was acting up like this to start with. Lol

But thanks for the suggestion guys, quick replies in this forum as usual hehe biggrin.gif
post #6 of 6
Glad it is working.
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Pump/PSU not starting...