Overclock.net › Forums › Cooling › Air Cooling › LED strip molex before fan molex affecting speed?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

LED strip molex before fan molex affecting speed?

post #1 of 4
Thread Starter 
Is it possible that my LED's molex connector might be effecting my fans performance?

Here is a diagram of how things are set up on my MOLEX cable.



Since I did the 7V fan mod on my cable in this arrangement my fan has been running so slow that I can't even feel it when I place my hand over it, but the plus side is I can't hear it now tongue.gif I can see the fan is spinning so I know it is definitely working, problem is that if I run my fan at 12V it is very loud. My other fan isn't actually spinning at all. I'm thinking of just connecting them via PWM on the MOBO so I can alter them in speed fan if I so please.

Any information would be great, thanks.

-Fri
Technomancer
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1  Gigabyte GTX 1080 G1 4 x 8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 @ 3000MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ ARC-100 240GB WB Blue WD Blue Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Professional  Acer H274HL Patriot Viper V760 Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 A4Tech X-748k AUKEY Gaming Surface Sound Blaster ZxRi 
AudioAudio
Razer Kraken 7.1 Chroma LOGITECH Z533 Multimedia 2.1  
  hide details  
Reply
Technomancer
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1  Gigabyte GTX 1080 G1 4 x 8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 @ 3000MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ ARC-100 240GB WB Blue WD Blue Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Professional  Acer H274HL Patriot Viper V760 Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 A4Tech X-748k AUKEY Gaming Surface Sound Blaster ZxRi 
AudioAudio
Razer Kraken 7.1 Chroma LOGITECH Z533 Multimedia 2.1  
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Where's the molex from the PSU? Where did you do the mod?
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
It's fine, I've sorted it out. Simply got the mod wrong:doh:
Technomancer
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1  Gigabyte GTX 1080 G1 4 x 8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 @ 3000MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ ARC-100 240GB WB Blue WD Blue Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Professional  Acer H274HL Patriot Viper V760 Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 A4Tech X-748k AUKEY Gaming Surface Sound Blaster ZxRi 
AudioAudio
Razer Kraken 7.1 Chroma LOGITECH Z533 Multimedia 2.1  
  hide details  
Reply
Technomancer
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1  Gigabyte GTX 1080 G1 4 x 8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 @ 3000MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ ARC-100 240GB WB Blue WD Blue Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Professional  Acer H274HL Patriot Viper V760 Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 A4Tech X-748k AUKEY Gaming Surface Sound Blaster ZxRi 
AudioAudio
Razer Kraken 7.1 Chroma LOGITECH Z533 Multimedia 2.1  
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Quote:
Originally Posted by Friburg View Post

It's fine, I've sorted it out. Simply got the mod wrong:doh:
Glad to know you fixed it!
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Air Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Air Cooling › LED strip molex before fan molex affecting speed?