Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte Z77-UD3H Post screen?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte Z77-UD3H Post screen?

post #1 of 9
Thread Starter 
My rig has been acting up and has been staying at the gigabyte splash screen for almost a minute before it boots up. I am not sure how to get the post screen enabled to see where it is hanging up. I disabled the full screen logo but now all I get is the American Trends screen with no info. Does anyone know a solution to this? Thanks.
post #2 of 9
I had a gigabyte board similar to that, only micro atx, that has been kinda flaky from the get go. i bought it open box. i had to flash the bios to get it to see a 700 series nvidia card.
I would start there. http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4153#bios
The latest bios just came out January of this year.
post #3 of 9
Any recent changes to a system? BIOS tweaking?
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Thread Starter 
At the moment I have everything running at default. Does anyone know how to get the post screen to show? I would like to see where it is hanging up.
post #5 of 9
You have a debug LED, so it won't get any better for debuging except if it's OS issue.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
It stays on 64? or b4? I cant tell if its a 6 or a b
post #7 of 9
64 is CPU DXE initialization is started.
B4 is USB device hot plug-in.

If it's B4 just unplug all USB devices (even keyboard and mouse) and see if it fixes the issue.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Thanks for the reply. I unplugged all my USB devices and that did fix the problem. From what I can tell it is from my mouse, a Steelseries Xai. I just recently started using this mouse and this is when the problem started. I plugged my Rival back in and I am not having the issue. My computer did bluescreen once while I had this mouse plugged in but I do not have the info from the bluescreen, do you think this mouse could of caused it?
post #9 of 9
Yea, there are known cases when USB peripherals can cause boot delays or even loops. Which BIOS are you using? You can get the latest BETA from here (which is the same as on Gigabyte's website atm). If it doesn't help, try to contact Gigabyte about it although I didn't have much luck with getting them to push a newer BIOS.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte Z77-UD3H Post screen?