Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GA-H61M S1, Windows 7 install problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GA-H61M S1, Windows 7 install problem

post #1 of 5
Thread Starter 
I can't seem to get my NAS rig to install Windows 7. It says there's no hard drive connected, which there is. Not talking about my 8 storage drives, I have two 250GB hard drives installed as well (was hoping for RAID1 but it doesn't look like that'll happen).

I'm not sure what's wrong. BIOS recognizes the drives, Windows 7 installation does not. Downloaded the "pre install driver" for the AHCI, and that didn't work either.

Ideas?

Rig in question:
http://www.overclock.net/lists/display/view/id/5745869
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Is/are the drive/drives new?

Are they connected to the Raid controller, or the mobo SATA connectors (as I suspect)?

Have you tried setting up windows before installing the Raid card? I can't find any references to conflicts between the iTE IT8728 I/O chip that board has, and the Adaptec controller.
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cgipson1 View Post

Is/are the drive/drives new?

Are they connected to the Raid controller, or the mobo SATA connectors (as I suspect)?

Have you tried setting up windows before installing the Raid card? I can't find any references to conflicts between the iTE IT8728 I/O chip that board has, and the Adaptec controller.

They're connected to the mobo SATA ports. RAID card is unhooked until I get Windows installed.

I actually did get it working with another 320GB hard drive. I was hoping for a RAID1 on the OS, but apparently this board can't do RAID.

The 250GB hard drives, I literally JUST pulled out of a working rig (purple butterfly), they were in a software RAID0 in Windows. Maybe that's it, because they're dynamic disks? I would think it would let me convert them back and install to them, instead of just saying they're not there though.
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post

They're connected to the mobo SATA ports. RAID card is unhooked until I get Windows installed.

I actually did get it working with another 320GB hard drive. I was hoping for a RAID1 on the OS, but apparently this board can't do RAID.

The 250GB hard drives, I literally JUST pulled out of a working rig (purple butterfly), they were in a software RAID0 in Windows. Maybe that's it, because they're dynamic disks? I would think it would let me convert them back and install to them, instead of just saying they're not there though.

You need to totally wipe and reinitialize those drives... windows has trouble with Dynamic disks from other systems. That should get it going....

I usually use this: http://gparted.org/download.php if you don't have something already.

Yea... no RAID capability on that board....
Edited by cgipson1 - 4/12/14 at 10:18am
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
Workstation
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
INtel 4770k ASUS maximus extreme VI  EVGA GTX 780Ti SC  EVGA GTX 780Ti SC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 780Ti SC Kingston HyperX Beast 32 GB Kit (4x8 GB) 2400MH... Western Digital 2tb Enterprise Samsung 840 Pro SSD 256GB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pawtec External USB 3.0 Aluminum 8X DVD-RW Writ... Primochill ghost fitings Monsoon reservoir Swifttech MCP50x/2  
CoolingCoolingCoolingCooling
Primochill rigid acrylic tubing EK supremacy CPU block - Nickel EK 780Ti waterblocks x3 - Nickel Lamptron FC9 fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
9x Primochill Acrylic Radiator Grills Alphacool ST30 280 radiator Alphacool ST30 280 radiator Alphacool 420 80mm 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate Dell UW3014 Merc stealth steel series keyboard EVGA NEX1500 PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li PC-D600 Razer Death Adder Mouse Razer Scarab mousepad Logitech X-540 5.1 speakers with sub 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cgipson1 View Post

Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post

They're connected to the mobo SATA ports. RAID card is unhooked until I get Windows installed.

I actually did get it working with another 320GB hard drive. I was hoping for a RAID1 on the OS, but apparently this board can't do RAID.

The 250GB hard drives, I literally JUST pulled out of a working rig (purple butterfly), they were in a software RAID0 in Windows. Maybe that's it, because they're dynamic disks? I would think it would let me convert them back and install to them, instead of just saying they're not there though.

You need to totally wipe and reinitialize those drives... windows has trouble with Dynamic disks from other systems. That should get it going....

Yea... no RAID capability on that board....

Guess I'll just use the 320GB, and save up for a cheap RAID controller that'll do RAID1 then.
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GA-H61M S1, Windows 7 install problem