Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › No video after installing new card; tried EVERYTHING I can think of.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No video after installing new card; tried EVERYTHING I can think of.

post #1 of 11
Thread Starter 
I am new to the forums here, so if this is posted in the wrong place, I'm dreadfully sorry redface.gif

Anyways, I recently built my first rig, with these parts:

Raidmax Smilodon Extreme Black Edition
Rosewill Capstone 750w
Asus Maximus VI Hero
Corsair Vengeance 8gb (1 * 8gb)
Intel Core i7-4770k
LITE-ON DVD Burner Bulk Black SATA Model iHAS124-04 - OEM
Seagate Barracuda 2 Tb 7200 RPM
Microsoft Windows 8.1 64-bit
TP-Link PCIe Wireless Adapter
Evga GeForce GTX 660 2 Gb GDDR5

I ordered the video card last, which meant that it came about a week later than the rest of my parts, but I decided to put what I had together and deal with integrated graphics for a week, and then I would install the video card when it arrived.

When I put the thing together, it immediately roared to life. All parts of it were working perfectly, with no errors or anything of the like.

Yesterday my video card arrived, and I promptly installed it. When I turned it on, all the lights and fans went on as normal, but no video signal was output from either the onboard video or the new graphics card video, even though before the Integrated Graphics were working fine.

I have tried reseating the graphics card, resetting the CMOS, I have checked that all power cords are plugged in and functioning, the video cables are connected securely, and I am 100% sure that none of the parts are dead.

I simply have no guesses as to what it could be that is wrong, so any ideas are welcomed.

Thanks in advance. thumb.gif
post #2 of 11

Just to start...did you plug in your monitor cable into your GPU? Or is it still plugged into your motherboard?

post #3 of 11
You should probably uninstall the iGPU display driver before you put in a new card.

Did you disable the iGPU in your BIOS when you put in the new card? Have you tried different display outputs?
Bruce
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asus Z87 Pro HIS 7950 IceQ X2 2x2gb + 2x4gb DDR3 1333 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate 1TB 7200RPM OCZ Agility 4 128GB PNY 240GB LG Blu Ray Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ with extra fan Windows 10 Education x64 Shimian QH270 @110hz Medieval Dell OEM Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
Corsair TX750 V1 Antec 300 Black Illusion  Logitech G400s Xonar ST 
AudioOtherOtherOther
Fostex T50rp with BMF mod Archer T9E Wifi adapter 2x Yate Loon D12SL-12D 120x38mm fans Thermalright TY-143 fan 
  hide details  
Reply
Bruce
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asus Z87 Pro HIS 7950 IceQ X2 2x2gb + 2x4gb DDR3 1333 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate 1TB 7200RPM OCZ Agility 4 128GB PNY 240GB LG Blu Ray Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ with extra fan Windows 10 Education x64 Shimian QH270 @110hz Medieval Dell OEM Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
Corsair TX750 V1 Antec 300 Black Illusion  Logitech G400s Xonar ST 
AudioOtherOtherOther
Fostex T50rp with BMF mod Archer T9E Wifi adapter 2x Yate Loon D12SL-12D 120x38mm fans Thermalright TY-143 fan 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Thread Starter 
I have tried both, and even though the motherboard video worked before installing the new card, now neither works frown.gif
post #5 of 11
Quote:
Originally Posted by Atendega View Post

I have tried both, and even though the motherboard video worked before installing the new card, now neither works frown.gif
Try doing a full CMOS reset, and then attempt a startup again.

And while the thought is on my mind: does any of the fans "lock" to full speed during the black screen?
Leviathan
(17 items)
 
Charred
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Xeon E5-2690 Biostar TPower X79 PNY GTX 660 2GB HP GT 440 OEM 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws 4x2GB 1600mhz Seagate Barracuda 500GB Seagate Barracuda 1.5TB Western Digital Caviar Blue 640GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Pyro 60GB Xigmatek Gaia Windows 7 Ultimate Acer S230HL 
MonitorKeyboardPowerCase
Princeton 1280x1024 19" Logitech K120 Seasonic G550 Xclio Nighthawk 
Mouse
Logitech MX310 
  hide details  
Reply
Leviathan
(17 items)
 
Charred
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Xeon E5-2690 Biostar TPower X79 PNY GTX 660 2GB HP GT 440 OEM 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws 4x2GB 1600mhz Seagate Barracuda 500GB Seagate Barracuda 1.5TB Western Digital Caviar Blue 640GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Pyro 60GB Xigmatek Gaia Windows 7 Ultimate Acer S230HL 
MonitorKeyboardPowerCase
Princeton 1280x1024 19" Logitech K120 Seasonic G550 Xclio Nighthawk 
Mouse
Logitech MX310 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
My fans are always on full speed, because I don't have them connected to the motherboard. I just like them to be always pumping at full capacity.
To reset the CMOS, I removed the battery for approximately 30 seconds, and then put it back in. Is a full CMOS reset a different procedure?
post #7 of 11
As has been covered here:-
Quote:
Is the monitor plugged into the Graphic Card outputs now, and not the Motherboard? (Very common occurrence)

You've got the 6-pin/8-pin leads from the PSU plugged into the Graphics Card (where necessary).

Are the Fans spinning up on the Graphics Card when you start?

Usually it is done automatically, but sometimes you need to go into the BIOS with the Motherboard, disable the IGPU and set it to PCI or PEG, save and exit, then try via your Graphics Card (Clear CMOS if this fails to get your video back).

Other troubleshooting procedures for this scenario would be:-
Quote:

Swapping your stick of RAM to another RAM slot.

Trying without your PCI Card plugged in.

Trying the Graphics Card in another rig.

To be honest, if you can do the latter one sooner than later, you can rule out a DOA Graphics Card.

I had a similar situation recently, wherein no signal was being output from a Card I bought last week, I tried everything possible, and the odd thing was, the card worked fine in my Brother's DDR2 based Rig, but not mine, so I assumed it was specifically something with my Motherboard at fault (even though 5 other GPU's worked fine in it).

I eventually tried it in two other DDR3 Rigs and it wouldn't work, hence the Card was faulty in some way. (Still odd how it worked in my Brother's Rig!)

Rule out a dead card sooner if you can, it'll save -alot- of messing around. Best of luck!thumb.gif

EDIT: Does the onboard not work even if you remove the Graphics Card and clear CMOS?
 
Exia R2
(22 items)
 
Unicorn SD
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Intel® Core™ i7-5820K l l MSI X99A SLI Krait Edition l l MSI GTX 980Ti Gaming 6G l l Corsair Dominator® Platinum (4x4GB) DDR4 3Ghz l 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
| Samsung PM951 M.2 PCI-e NVMe 512GB | l Samsung 840 Evo 500GB l l Toshiba X300 4TB 128MB Cache l l Toshiba MD04ACA400 4TB l 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
l Toshiba DT01ACA300 3TB (x3) l l Samsung F3 1TB l l Pioneer BDR-209EBK l l NZXT Kraken X61 (2x Noctua NF-A14-2000-IP67) l 
CoolingOSMonitorMonitor
l Phobya MaxGuide 6 Controller l l Windows 7 x64 Customised. l l Acer Predator XB240H 144Hz G-Sync l l LG M2380D 1080p l  
KeyboardPowerCaseMouse
l Logitech G19s l  l EVGA SuperNOVA G2 850w l l CM Storm Stryker™ l  l Logitech G502 l  
Mouse PadAudioAudioAudio
l Razer Vespula l l Logitech Z506 5.1 l l Steelseries Siberia V2 MSI Gaming Edition l l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Phenom II x4 960T BE (@x6 3838MHz) l l Asus Crosshair IV Formula l  l MSI GTX 570 PE/OC l l 8GB Crucial Ballistix Tactical 1600MHz (@170... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
l Samsung 840 Evo 500GB l l Samsung F3 1TB X2 l l Maxtor DiamondMax 750GB 32MB l l Samsung F4 2TB l 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
l Toshiba DT01ACA300 x2 l l Pioneer BDR-209EBK l l Scythe Kama Angle Rev.B (With Scythe GT 1850R... l 4x120mm, 2x140mm Case Fans (CM + Scythe) l 
CoolingOSMonitorKeyboard
l Aerocool Cooltouch R l l Windows 7 x64 nVidia Ed. l l LG M2380D 1080p l l Logitech G15 l 
PowerCaseMouseMouse Pad
l XFX Pro 650W Core Ed. l l CM Storm Scout™ l l Logitech G502 l l Steelseries QcK l 
AudioAudio
l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l l Logitech LS21 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
G3258 @4Ghz MSI Z97I Gaming AC MSI GTX 460 Crucial Ballistix Sport 1600MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Evo 128GB Toshiba DT01ACA100 1TB Optiarc 7170S Corsair H60 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 x64 Logitech K400 Wireless Touch Cooler Master Silent Pro M2 520w Modular Cooler Master Elite 130 
Mouse
Logitech M187 
  hide details  
Reply
 
Exia R2
(22 items)
 
Unicorn SD
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Intel® Core™ i7-5820K l l MSI X99A SLI Krait Edition l l MSI GTX 980Ti Gaming 6G l l Corsair Dominator® Platinum (4x4GB) DDR4 3Ghz l 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
| Samsung PM951 M.2 PCI-e NVMe 512GB | l Samsung 840 Evo 500GB l l Toshiba X300 4TB 128MB Cache l l Toshiba MD04ACA400 4TB l 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
l Toshiba DT01ACA300 3TB (x3) l l Samsung F3 1TB l l Pioneer BDR-209EBK l l NZXT Kraken X61 (2x Noctua NF-A14-2000-IP67) l 
CoolingOSMonitorMonitor
l Phobya MaxGuide 6 Controller l l Windows 7 x64 Customised. l l Acer Predator XB240H 144Hz G-Sync l l LG M2380D 1080p l  
KeyboardPowerCaseMouse
l Logitech G19s l  l EVGA SuperNOVA G2 850w l l CM Storm Stryker™ l  l Logitech G502 l  
Mouse PadAudioAudioAudio
l Razer Vespula l l Logitech Z506 5.1 l l Steelseries Siberia V2 MSI Gaming Edition l l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Phenom II x4 960T BE (@x6 3838MHz) l l Asus Crosshair IV Formula l  l MSI GTX 570 PE/OC l l 8GB Crucial Ballistix Tactical 1600MHz (@170... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
l Samsung 840 Evo 500GB l l Samsung F3 1TB X2 l l Maxtor DiamondMax 750GB 32MB l l Samsung F4 2TB l 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
l Toshiba DT01ACA300 x2 l l Pioneer BDR-209EBK l l Scythe Kama Angle Rev.B (With Scythe GT 1850R... l 4x120mm, 2x140mm Case Fans (CM + Scythe) l 
CoolingOSMonitorKeyboard
l Aerocool Cooltouch R l l Windows 7 x64 nVidia Ed. l l LG M2380D 1080p l l Logitech G15 l 
PowerCaseMouseMouse Pad
l XFX Pro 650W Core Ed. l l CM Storm Scout™ l l Logitech G502 l l Steelseries QcK l 
AudioAudio
l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l l Logitech LS21 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
G3258 @4Ghz MSI Z97I Gaming AC MSI GTX 460 Crucial Ballistix Sport 1600MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Evo 128GB Toshiba DT01ACA100 1TB Optiarc 7170S Corsair H60 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 x64 Logitech K400 Wireless Touch Cooler Master Silent Pro M2 520w Modular Cooler Master Elite 130 
Mouse
Logitech M187 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Quote:
Originally Posted by Atendega View Post

My fans are always on full speed, because I don't have them connected to the motherboard. I just like them to be always pumping at full capacity.
To reset the CMOS, I removed the battery for approximately 30 seconds, and then put it back in. Is a full CMOS reset a different procedure?
Thats one way to do it, but there is a button on the I/O panel. Press and hold that for 10 seconds after you put the battery back in, and see if that does anything.
Leviathan
(17 items)
 
Charred
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Xeon E5-2690 Biostar TPower X79 PNY GTX 660 2GB HP GT 440 OEM 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws 4x2GB 1600mhz Seagate Barracuda 500GB Seagate Barracuda 1.5TB Western Digital Caviar Blue 640GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Pyro 60GB Xigmatek Gaia Windows 7 Ultimate Acer S230HL 
MonitorKeyboardPowerCase
Princeton 1280x1024 19" Logitech K120 Seasonic G550 Xclio Nighthawk 
Mouse
Logitech MX310 
  hide details  
Reply
Leviathan
(17 items)
 
Charred
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Xeon E5-2690 Biostar TPower X79 PNY GTX 660 2GB HP GT 440 OEM 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws 4x2GB 1600mhz Seagate Barracuda 500GB Seagate Barracuda 1.5TB Western Digital Caviar Blue 640GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Pyro 60GB Xigmatek Gaia Windows 7 Ultimate Acer S230HL 
MonitorKeyboardPowerCase
Princeton 1280x1024 19" Logitech K120 Seasonic G550 Xclio Nighthawk 
Mouse
Logitech MX310 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
It occurs to me that I have only tried resetting the CMOS while the card is in. I am currently at school, but when I get home I'll try taking the GPU out and doing a CMOS reset. I'll post when I have the results.
Thanks for all the help so far! biggrin.gif
post #10 of 11
Quote:
Originally Posted by Atendega View Post

It occurs to me that I have only tried resetting the CMOS while the card is in. I am currently at school, but when I get home I'll try taking the GPU out and doing a CMOS reset. I'll post when I have the results.
Thanks for all the help so far! biggrin.gif

Yeah if the Card is plugged in, it's likely that it's overriding the onboard Graphics, regardless of the GPU working or not.
If you take the Card out, you'll get your onboard Graphics back again.

Did you get the Card used, or straight from a shop-new?

Let us know it it goes after your day then. smile.gif
 
Exia R2
(22 items)
 
Unicorn SD
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Intel® Core™ i7-5820K l l MSI X99A SLI Krait Edition l l MSI GTX 980Ti Gaming 6G l l Corsair Dominator® Platinum (4x4GB) DDR4 3Ghz l 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
| Samsung PM951 M.2 PCI-e NVMe 512GB | l Samsung 840 Evo 500GB l l Toshiba X300 4TB 128MB Cache l l Toshiba MD04ACA400 4TB l 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
l Toshiba DT01ACA300 3TB (x3) l l Samsung F3 1TB l l Pioneer BDR-209EBK l l NZXT Kraken X61 (2x Noctua NF-A14-2000-IP67) l 
CoolingOSMonitorMonitor
l Phobya MaxGuide 6 Controller l l Windows 7 x64 Customised. l l Acer Predator XB240H 144Hz G-Sync l l LG M2380D 1080p l  
KeyboardPowerCaseMouse
l Logitech G19s l  l EVGA SuperNOVA G2 850w l l CM Storm Stryker™ l  l Logitech G502 l  
Mouse PadAudioAudioAudio
l Razer Vespula l l Logitech Z506 5.1 l l Steelseries Siberia V2 MSI Gaming Edition l l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Phenom II x4 960T BE (@x6 3838MHz) l l Asus Crosshair IV Formula l  l MSI GTX 570 PE/OC l l 8GB Crucial Ballistix Tactical 1600MHz (@170... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
l Samsung 840 Evo 500GB l l Samsung F3 1TB X2 l l Maxtor DiamondMax 750GB 32MB l l Samsung F4 2TB l 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
l Toshiba DT01ACA300 x2 l l Pioneer BDR-209EBK l l Scythe Kama Angle Rev.B (With Scythe GT 1850R... l 4x120mm, 2x140mm Case Fans (CM + Scythe) l 
CoolingOSMonitorKeyboard
l Aerocool Cooltouch R l l Windows 7 x64 nVidia Ed. l l LG M2380D 1080p l l Logitech G15 l 
PowerCaseMouseMouse Pad
l XFX Pro 650W Core Ed. l l CM Storm Scout™ l l Logitech G502 l l Steelseries QcK l 
AudioAudio
l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l l Logitech LS21 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
G3258 @4Ghz MSI Z97I Gaming AC MSI GTX 460 Crucial Ballistix Sport 1600MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Evo 128GB Toshiba DT01ACA100 1TB Optiarc 7170S Corsair H60 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 x64 Logitech K400 Wireless Touch Cooler Master Silent Pro M2 520w Modular Cooler Master Elite 130 
Mouse
Logitech M187 
  hide details  
Reply
 
Exia R2
(22 items)
 
Unicorn SD
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Intel® Core™ i7-5820K l l MSI X99A SLI Krait Edition l l MSI GTX 980Ti Gaming 6G l l Corsair Dominator® Platinum (4x4GB) DDR4 3Ghz l 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
| Samsung PM951 M.2 PCI-e NVMe 512GB | l Samsung 840 Evo 500GB l l Toshiba X300 4TB 128MB Cache l l Toshiba MD04ACA400 4TB l 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
l Toshiba DT01ACA300 3TB (x3) l l Samsung F3 1TB l l Pioneer BDR-209EBK l l NZXT Kraken X61 (2x Noctua NF-A14-2000-IP67) l 
CoolingOSMonitorMonitor
l Phobya MaxGuide 6 Controller l l Windows 7 x64 Customised. l l Acer Predator XB240H 144Hz G-Sync l l LG M2380D 1080p l  
KeyboardPowerCaseMouse
l Logitech G19s l  l EVGA SuperNOVA G2 850w l l CM Storm Stryker™ l  l Logitech G502 l  
Mouse PadAudioAudioAudio
l Razer Vespula l l Logitech Z506 5.1 l l Steelseries Siberia V2 MSI Gaming Edition l l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
l Phenom II x4 960T BE (@x6 3838MHz) l l Asus Crosshair IV Formula l  l MSI GTX 570 PE/OC l l 8GB Crucial Ballistix Tactical 1600MHz (@170... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
l Samsung 840 Evo 500GB l l Samsung F3 1TB X2 l l Maxtor DiamondMax 750GB 32MB l l Samsung F4 2TB l 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
l Toshiba DT01ACA300 x2 l l Pioneer BDR-209EBK l l Scythe Kama Angle Rev.B (With Scythe GT 1850R... l 4x120mm, 2x140mm Case Fans (CM + Scythe) l 
CoolingOSMonitorKeyboard
l Aerocool Cooltouch R l l Windows 7 x64 nVidia Ed. l l LG M2380D 1080p l l Logitech G15 l 
PowerCaseMouseMouse Pad
l XFX Pro 650W Core Ed. l l CM Storm Scout™ l l Logitech G502 l l Steelseries QcK l 
AudioAudio
l Creative Fatal1ty HS-800 V2 l l Logitech LS21 l 
CPUMotherboardGraphicsRAM
G3258 @4Ghz MSI Z97I Gaming AC MSI GTX 460 Crucial Ballistix Sport 1600MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Evo 128GB Toshiba DT01ACA100 1TB Optiarc 7170S Corsair H60 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 x64 Logitech K400 Wireless Touch Cooler Master Silent Pro M2 520w Modular Cooler Master Elite 130 
Mouse
Logitech M187 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › No video after installing new card; tried EVERYTHING I can think of.