Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Corsair H100i Help- No spin
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Corsair H100i Help- No spin

post #1 of 11
Thread Starter 
ill make it quick and easy. Installed a h100i and when booting it light up just less then a second then goes, also the fan spins for a few second then stops.

I have put in two custome fan on top but they dont move. I dont have the cable below ( I have the USB cable but not the other one):

Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
Those cable aren't necessary for the pump to work, they are just for the link software. The pump should come on as long as you have the sata power lead that comes of the pump hooked up.
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
I can feel the raditior slowly getting warm and that about it, could this be a bad h100i?
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Thread Starter 
I also get fan fail
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Well if the radiator is getting warm that's a good sign that the fluid is moving . Do you have the 3 pin that comes off the pump plugged in? If so go in your bios and go to the monitoring section and see if your getting an rpm reading. You could also try and use the usb cable and install corsair link and it would also be able to tell you.
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
It is 0 rpm. The h100i is also making a noise... help please tongue.gif
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Sounds like you might have a dead unit then.
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 3 1200 @ 3.8ghz Asrock AB350 Gaming itx Powercolor 290x LCS paired with a Swiftech MCR1... 2x4gb Kingston Hyperx Fury 2400mhz @ 3066mhz 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial mx300 275gb Cryorig H7 NB e-loops pwm all around Window 10 pro 
MonitorPowerCase
Dell se2717hr XFX xtr 550w Caselabs Mercury S3 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Let me get this straight. You don't have the cables that plug-in to the H100i .... how are you attaching the fans? If the fans are plugged into the motherboard, they have nothing at all to do with your H100i. If they are connected to the H100i with the fan pigtail, you must use 4-pin PWM fans. 3 pin fans might not work properly.

Greg
post #9 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by hammong View Post

Let me get this straight. You don't have the cables that plug-in to the H100i .... how are you attaching the fans? If the fans are plugged into the motherboard, they have nothing at all to do with your H100i. If they are connected to the H100i with the fan pigtail, you must use 4-pin PWM fans. 3 pin fans might not work properly.

Greg

They are not connected to the motherboard, I have removed the 3 pin fans and used the normal corsair fans which has still failed frown.gif
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
Work PC
(4 items)
 
Home PC
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus SABERTOOTH Z87 290 16 trident  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8350 gigabyte 990fxa 660 16gb trident 
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Do you have the SATA power plugged into the H100i? It won't power fans w/o it.

Greg
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Corsair H100i Help- No spin