Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Xonar configuration software not working but I get sound fine. Just cannot change settings in software
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Xonar configuration software not working but I get sound fine. Just cannot change settings in software - Page 2

post #11 of 17
Have you tried to uninstall the drivers and do a clean install after it?
And by uninstall I mean
Quote:
uninstall current driver, restart and do a driver clean with Driver Sweeper.

And the XonarSwitch doesn't work, right?
Silent Hawk
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,2GHz delidded Asrock Z77 Extreme4 Asus Geforce GTX 1070 Dual OC 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston Hyperx 120gb SSD Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW ID-Cooling SE-214X 
CoolingCoolingOSMonitor
3x AC F12 1x Glide Stream Windows 10 Finlux 40" UHD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Speedlink Ultor Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Logitech G502 
AudioAudioAudioAudio
Hifiman HE-400 Objective2 Amplifier OR-210Hi speakers Chinese mini speaker-amplifier 
Other
Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
Silent Hawk
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,2GHz delidded Asrock Z77 Extreme4 Asus Geforce GTX 1070 Dual OC 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston Hyperx 120gb SSD Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW ID-Cooling SE-214X 
CoolingCoolingOSMonitor
3x AC F12 1x Glide Stream Windows 10 Finlux 40" UHD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Speedlink Ultor Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Logitech G502 
AudioAudioAudioAudio
Hifiman HE-400 Objective2 Amplifier OR-210Hi speakers Chinese mini speaker-amplifier 
Other
Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #12 of 17
Thread Starter 
I uninstalled all drivers and am starting over. Should I install the Asus Xonar drivers before I install the Uni-Xonar ones? Also should I install the realtek drivers or no?
post #13 of 17
No Realteks, no official ones, just the Unixonars.
And I would recommend to disable the onboard/Realtek from BIOS.
Silent Hawk
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,2GHz delidded Asrock Z77 Extreme4 Asus Geforce GTX 1070 Dual OC 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston Hyperx 120gb SSD Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW ID-Cooling SE-214X 
CoolingCoolingOSMonitor
3x AC F12 1x Glide Stream Windows 10 Finlux 40" UHD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Speedlink Ultor Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Logitech G502 
AudioAudioAudioAudio
Hifiman HE-400 Objective2 Amplifier OR-210Hi speakers Chinese mini speaker-amplifier 
Other
Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
Silent Hawk
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,2GHz delidded Asrock Z77 Extreme4 Asus Geforce GTX 1070 Dual OC 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston Hyperx 120gb SSD Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW ID-Cooling SE-214X 
CoolingCoolingOSMonitor
3x AC F12 1x Glide Stream Windows 10 Finlux 40" UHD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Speedlink Ultor Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Logitech G502 
AudioAudioAudioAudio
Hifiman HE-400 Objective2 Amplifier OR-210Hi speakers Chinese mini speaker-amplifier 
Other
Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #14 of 17
Thread Starter 
Ok so I disabled the Xonar in the device mgr. Uninstalled all drivers and restarted the computer. I just finished installing the drivers again but the issue remains.
post #15 of 17
Can you post your Xonar's hardware ID?

(right-click on the Xonar entry in the device manager -> properties -> Details tab -> choose Hardware ID in the combo -> right click on the first line -> copy -> paste here)
post #16 of 17
Simplicity
(16 items)
 
#2 PC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600k MSI Gaming Z170A EVGA GTX 980 Classified Crucial Ballistix Tactical (2 x 8GB) DDR4 2666 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Pro 950 Cryorig H7 Windows 7 Ultimate x64 CrossOver 2560x1440 IPS 
PowerCaseMouseMouse Pad
Rosewill Capstone 550-M Phanteks Enthoo Pro RAZER Abyssus Mirror Special Edition XTRAC Ripper 
AudioAudioAudioAudio
Asus Xonar Essence STX Dayton Audio B652 Lepai Tripath Class-T Hi-Fi Audio Mini Amplifier 8 Inch 60-Watt Powered Subwoofer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel q9300 Intel DP45SG MSI TFII GTX 660 Corsair Dominator 1333 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 90gb Deepcool Gammaxx 300 Windows 7 Samsung SyncMaster 932bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Rosewill Lightning 800w CM Stryker Dell 
  hide details  
Reply
Simplicity
(16 items)
 
#2 PC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600k MSI Gaming Z170A EVGA GTX 980 Classified Crucial Ballistix Tactical (2 x 8GB) DDR4 2666 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Pro 950 Cryorig H7 Windows 7 Ultimate x64 CrossOver 2560x1440 IPS 
PowerCaseMouseMouse Pad
Rosewill Capstone 550-M Phanteks Enthoo Pro RAZER Abyssus Mirror Special Edition XTRAC Ripper 
AudioAudioAudioAudio
Asus Xonar Essence STX Dayton Audio B652 Lepai Tripath Class-T Hi-Fi Audio Mini Amplifier 8 Inch 60-Watt Powered Subwoofer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel q9300 Intel DP45SG MSI TFII GTX 660 Corsair Dominator 1333 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 90gb Deepcool Gammaxx 300 Windows 7 Samsung SyncMaster 932bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Rosewill Lightning 800w CM Stryker Dell 
  hide details  
Reply
post #17 of 17
Quote:
Originally Posted by BoutDrama View Post

I was able to download the firmware update from Asus for the DX and it worked. Also, the device manager sees it and says its working properly. Getting sound out of it is no issue either. Just no control panel because of the error message.

Where is the firmware update? you have a link?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Xonar configuration software not working but I get sound fine. Just cannot change settings in software