Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Problem: "USB Devices Over Current Status Detected !!"
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem: "USB Devices Over Current Status Detected !!"

post #1 of 2
Thread Starter 


I've removed all USB devices, drives, my graphics card, and I tried running with a single RAM stick (tried it with each one), the bug stayed the whole time. I also removed the entire motherboard assembly out of the case and tested it on a clean non-conductive surface (the motherboard's box) still gives me that bug. I tried F12 or Del, but I can't even get into the UEFI.

I've resigned myself that the motherboard is probably broken, but I'm worried that it might also be the CPU or the PSU. Replacing the board would be ~200$ (300$ counting a new copy of Windows), but replacing all of it would double that. Also if I do have to replace everything maybe I should get a Haswell (since prices for Ivy Bridge have barely dropped). So is it possible to get this bug if it was one of those 2 things that were broken? Or would if fundamentally tell me something else if the CPU/PSU were the broken factor here?

EDIT:
I'm not sure why it says I have 3 keyboards... it didn't show that in the later attempts.
The Dark Tower
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K SABERTOOTH Z77 PNY GeForce GTX 670 Crucial Ballistix 16GB DDR3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial m4 128GB SSD Western Digital Black 2TB Noctua NH-C12P Windows 7 Home - 64-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Sony 40-inch 1920 x 1080 TV Lepa 80+ Gold 500W Lancool K63 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
The Dark Tower
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K SABERTOOTH Z77 PNY GeForce GTX 670 Crucial Ballistix 16GB DDR3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial m4 128GB SSD Western Digital Black 2TB Noctua NH-C12P Windows 7 Home - 64-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Sony 40-inch 1920 x 1080 TV Lepa 80+ Gold 500W Lancool K63 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
y would u need a new copy of windows???? replacing your mobo doesn't mean you need to buy a new lic key, when you go to activate windows you choose the activate over phone option and activate that way.

sounds like a bad v reg or logic on the mobo, your cpu and ram is likely fine (id bet on it). just replace the mobo


http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=100007627%20600093976&IsNodeId=1&name=LGA%201155


you don't need to spend 200-300 on a mobo
Edited by GregoryD - 4/25/14 at 8:09am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Problem: "USB Devices Over Current Status Detected !!"